Deze verrassende ster uit de jaren 90 werkte ooit met Kanye West

Inhoudsopgave:

Deze verrassende ster uit de jaren 90 werkte ooit met Kanye West
Deze verrassende ster uit de jaren 90 werkte ooit met Kanye West
Anonim

Tegenwoordig zijn er genoeg artiesten die een samenwerking met Kanye West niet willen aanraken. Maar dat was een paar jaar geleden niet het geval. Hij heeft een aantal belangrijke carrièreprestaties behaald, waaronder meerdere keren bovenaan de hitlijsten.

Dus in 2004 zat een ster uit de jaren 90 zichzelf waarschijnlijk te knijpen toen hij de kans kreeg om met Kanye te werken. Dit was natuurlijk van vóór de 'Gold Digger', maar Kanye was hard op weg een begrip te worden.

Kanye West's 'All Falls Down'-video was een grote deal

Tot op heden heeft de video van Kanye West voor 'All Falls Down' meer dan 52 miljoen views op YouTube verdiend. Het nummer had dezelfde thema's als 'Gold Digger', maar het was een beetje tam.

Het nummer interpoleerde ook een van de nummers van Lauryn Hill, en het bevatte ook een paar cameo's van beroemdheden. Zo verschenen er verschillende rappers in de video als voorbijgangers; Gevolg, GLC en Common onder hen. Dat is niet helemaal verrassend, want Kanye heeft genoeg bekende vrienden (zoals John Legend).

De mede-gecrediteerde artiest op het nummer - Syleena Johnson - verschijnt ook in de video.

Kel Mitchell van 'All That' Was in Kanye's video

De sterren uit de jaren 90 die toevallig in de video van Kanye West verschenen, was Kel Mitchell, voorheen en momenteel bekend van 'All That'. Kel was op het hoogtepunt van zijn roem in de jaren '90, toen hij meedeed aan 'Kenan &Kel' en 'All That.'

Maar hoewel hij veel rappers op tv heeft gespeeld (waaronder in de Nickelodeon-show 'Game Shakers'), is Kel niet echt een rapper. Dat betekende natuurlijk niet dat hij niet in de video van Kanye kon verschijnen als een bagagedrager op de luchthaven.

De video had een thema, maar ook een onderliggende boodschap

Wat interessant is aan Kels verschijning in 'All Falls Down', is dat hij een van de vele zwarte beroemdheden was die in de video verscheen. En toen hij werd geïnterviewd over het nummer zelf, legde Kanye ooit uit dat hij met opzet een 'diep' nummer schreef over economisch materialisme.

Kanye West in videoclip 'All Falls Down&39
Kanye West in videoclip 'All Falls Down&39

Dat was nadat ik geïnspireerd was geraakt door Dead Prez, die belangrijke berichten rapt die 'cool klinken'. Maar zoals een bron aangaf, "bekritiseert het lied het consumentisme als een uitdrukking van zelfhaat die geworteld is in de geschiedenis."

Waarom zat Kel in de video van Kanye?

Ten eerste komen Kel, Kanye en Common allemaal uit geografisch aangrenzende buurten, legde Kel uit in een interview. Maar het was meer dan dat, legde Mitchell uit; Kanye was blijkbaar een fan van zijn werk en het team van West nam contact met hem op.

Kel kreeg te horen dat hij zich de volgende dag om 5 uur op de set moest melden, maar hij zei dat het hem niet kon schelen wat het project was (en hij wist het nog niet), hij zou geen nee zeggen tegen Kanye. Op dat moment wist Kel al wat voor soort muziek Kanye had uitgebracht, en hij was onder de indruk.

Dus hij vond het niet erg om een dag piccolo te worden en de tassen van Stacey Dash te sjouwen terwijl Kanye over de hele zaak rapte.

Aanbevolen: