De duistere kant van Miley Cyrus die 'Hannah Montana' speelt

Inhoudsopgave:

De duistere kant van Miley Cyrus die 'Hannah Montana' speelt
De duistere kant van Miley Cyrus die 'Hannah Montana' speelt
Anonim

In maart 2006 veranderde Miley Cyrus' carrière voor altijd, toen ze haar debuut maakte in de show 'Hannah Montana'. In het begin was dat niet het doel, in feite had Miley auditie gedaan voor de bijrol. Aanvankelijk kreeg ze te horen dat ze te klein en te jong was, maar dat veranderde allemaal dankzij haar acteer- en zangkwaliteiten.

De show veranderde in een moloch voor Disney, die vier seizoenen duurde en bijna 100 afleveringen. Wat nog belangrijker is, Miley veranderde in een megaster, hoewel de overgang na de show niet erg gemakkelijk was.

Cyrus kon zich niet losmaken van haar karakter en ze worstelde met de volgende stap in haar carrière. In werkelijkheid was het de donkere kant van haar roem op de show die niemand zag.

Cyrus moest evolueren

Als je alleen maar één specifiek personage kent, kan het heel moeilijk zijn om verder te gaan. Miley maakte de zaken veel moeilijker en voelde alsof zij het personage was, het enige verschil was de pruik die ze had tijdens de Disney-show. Uiteindelijk was het de motivatie van buitenaf die haar dwong om in een andere richting te gaan, zoals ze met Rolling Stone zei in wat een zeer onthullend interview was: "Ik moest evolueren omdat Hannah groter was dan het leven, groter dan ik. Ik voelde me alsof Ik zou nooit het succes van Hannah Montana worden. Dat is hoe Lil Nas X eigenlijk van mijn vader wist. Hij groeide op met het kijken naar Hannah Montana en zei: "Ik wil een nummer doen met Robby Ray."

''Dat is letterlijk wat er is gebeurd. Het idool van een jong queerkind zijn dat een Lil Nas X zou kunnen blijken te zijn en een hele identiteit voor zichzelf zou kunnen creëren door geïnspireerd te worden door mij te zien opgroeien. Of ik hoor artiesten als Troye Sivan zeggen dat hij zich meer op zijn gemak voelde met zijn seksualiteit toen ik uitkwam met 'My Heart Beats for Love.”

''Als mijn leeftijdsgenoten deze ervaringen hebben en zichzelf accepteren vanwege iets dat ik heb laten zien toen ze een kind waren, dan zeg ik: "Shit, ik ben Hannah Montana." Echt, Hannah Montana was geen personage. Dat was niet waar de show over ging. Het ging over een normaal meisje met een pruik op. Alles zat altijd in mij. Het concept van de show, ik ben het. Ik moest daar echt mee in het reine komen en er geen derde persoon over zijn.''

De identiteitscrisis was heel reëel toen de show eindigde.

Miley's Dark Side

We hebben verschillende voorbeelden gezien van celebs die te diep in hun karakter kruipen en er niet uit kunnen komen. Hoewel Miley's rol in de Disney-show luchtig was, kon ze zich er niet van loskoppelen en zichzelf zijn: Over een identiteitscrisis gesproken. Ik (was) een personage bijna net zo vaak als ikzelf, en eigenlijk was het concept van de show is dat wanneer je dit personage bent (en) wanneer je dit alter ego hebt, je waardevol bent. En toen was het concept dat toen ik eruitzag als mezelf toen ik de pruik niet meer op had, niemand om me gaf. Ik was geen ster meer. Dat werd in mijn hoofd geboord alsof zonder Hannah Montana niemand om je geeft.''

Miley Cyrus en Emily Osment
Miley Cyrus en Emily Osment

Miley zei bij USA Today dat ze in het personage speelde, gezien hoe fans haar in de show zagen. Het was moeilijk om haar eigen weg te vinden, maar ze was eindelijk in staat om haar merknaam te veranderen en helemaal opnieuw te beginnen, waarbij ze Hannah Montana achter zich liet.

De Brief

Het is inmiddels duidelijk dat Cyrus verder is gegaan en het succes blijft volgen. Maar zoals ze een paar maanden geleden op Instagram plaatste, is ze de rol niet vergeten.

Tot op de dag van vandaag is Cyrus vereerd om de rol te hebben gespeeld, ''Hannah, ik hoop dat je me hoort en gelooft dat die woorden waar zijn'', zei Cyrus. 'Je hebt al mijn liefde en uiterste dankbaarheid. Je leven inblazen voor die zes jaar was een eer. Ik ben niet alleen jou, Hannah, dank verschuldigd, maar ook aan iedereen die vanaf het begin in mij heeft geloofd. Jullie hebben allemaal mijn loyaliteit en diepe waardering tot het einde. Met alle oprechtheid zeg ik, bedankt!”

Het heeft even geduurd om los te komen, maar we kunnen allemaal zeggen dat Miley dat deed en met succes, en haar carrière veranderde op manieren die velen nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ondanks haar edgy manieren en nieuwe bekendheid, is het nog steeds geweldig om te zien dat Miley de Disney-rol niet is vergeten.

Aanbevolen: