Brad Pitt deed dit aan zijn tanden voor 'Fight Club

Inhoudsopgave:

Brad Pitt deed dit aan zijn tanden voor 'Fight Club
Brad Pitt deed dit aan zijn tanden voor 'Fight Club
Anonim

Brad Pitt is een van de grootste en meest succesvolle acteurs ter wereld, en na het behalen van zijn eerste Oscar-overwinning in de afgelopen jaren, is er gewoon niets meer voor hem om bereiken. Desondanks blijft Pitt nog steeds bij zijn A-game in een poging om de goederen te leveren en zijn nalatenschap verder te versterken.

In 1999 speelde Pitt samen met Edward Norton de hoofdrol in Fight Club, dat sindsdien is uitgegroeid tot een klassieker. Om zich voor te bereiden op de rol van Tyler Durden deed Pitt zijn uiterste best en bracht hij een aantal serieuze veranderingen aan zijn tanden aan.

Laten we eens nader bekijken hoe Pitt zich voorbereidde op Fight Club.

De film wordt een klassieker

Fight Club Brad Pitt
Fight Club Brad Pitt

Fight Club, uitgebracht in 1999, gebruikte scherpe teksten, uitstekende regie en fantastisch acteerwerk om indruk te maken op filmfans over de hele wereld. Als ze kijken naar de hoeveelheid kassa's die de film had, zullen sommige fans misschien verrast zijn om een aantal te zien dat niet indicatief is voor een grote kaskraker, maar de erfenis die de film achterliet was veel waardevoller dan een korte termijn box office bruto.

Volgens BoxOfficeMojo kon de film wereldwijd $ 100 miljoen ophalen. Niet slecht, maar het had zeker een veel grotere hit kunnen zijn. De film kreeg stevige recensies van de critici, maar de fans vonden hem veel leuker. Dit is grotendeels de reden waarom de nalatenschap van de film lang voortduurt sinds de release in 1999.

Het succes van de dvd van de film heeft zijn nalatenschap zeker een boost gegeven, en de opkomst van echte ondergrondse vechtclubs betekende dat de film zeker overal aansloeg, zelfs als mensen de eerste regel niet volgden. In de loop der jaren hebben fans zich afgevraagd of er ooit een tweede Fight Club-film zou worden gemaakt.

Zal er ooit een vervolg komen?

Fight Club-film
Fight Club-film

Voor de onbekende: er is een Fight Club 2 gepubliceerd, zij het in stripboekformaat in tegenstelling tot het romanformaat van het eerste verhaal. Hierdoor hebben fans gespeculeerd dat er een vervolg zou kunnen komen. Blijkbaar heeft Pitt zelf interesse getoond om nog een Fight Club-film te maken.

Volgens FanSided is "[Brad Pitt] vastbesloten om zijn oude costar en vriend Edward Norton te overtuigen om hun megahit nieuw leven in te blazen met een opwindend nieuw vervolg. Ed is tegenwoordig veel gelukkiger met zijn rustige leven en hij heeft het geld niet nodig, dus het was een grote inspanning voor Brad om hem ertoe te brengen het zelfs maar te overwegen.'

“Studio's springen er helemaal over, wanhopig om de lucratieve film terug te brengen voor nog een ronde. Ed is tegenwoordig een totaal relaxte man geworden en doet zelfs yoga in zijn vrije tijd, maar Brad heeft hem in ieder geval aan boord voor gesprekken, vervolgde het rapport.

Het is een aantal jaren geleden dat die gesprekken echt verhitten, dus het is mogelijk dat het project nooit het daglicht heeft gezien. Desalniettemin is de interesse van fans en Pitt er, en de film zou grote zaken kunnen doen aan de kassa als hij een release ziet. We moeten ons afvragen of Pitt opnieuw cosmetische veranderingen zou ondergaan als het vervolg plaatsvindt.

Pitt brak zijn tanden voor 'Fight Club'

Fight Club Brad Pitt
Fight Club Brad Pitt

Het is geen geheim dat topacteurs bereid zijn om van alles en nog wat te doen om perfect te transformeren in een personage dat ze spelen. Sommige artiesten gaan tot het uiterste en ondergaan zelfs cosmetische veranderingen om echt het maximale uit hun uitvoering te halen. In het geval van Brad Pitt in Fight Club, liet de acteur uniek tandheelkundig werk doen om Tyler Durden te spelen.

Gerapporteerd door EW in 1998, is de flaptekst over Pitts transformatie voor de film zowel hilarisch als deprimerend om te lezen, omdat het ons allemaal herinnert die er toen waren, hoe oud we nu zijn.

Zoals EW meer dan 20 jaar geleden hilarisch schreef: Zet je schrap, teenyboppers. Op de set van zijn nieuwste film, Fight Club (geregisseerd door David Fincher van Seven), heeft Brad Pitt een beslist unsexy vorm van Method-acteren ondernomen door vrijwillig stukjes van zijn voortanden uit te hakken om een man te spelen die vecht in illegale ondergrondse gevechten. Pitt is geen onbekende in het cosmetisch oppimpen van zijn pin-up-looks (herinner je je zijn groteske opengewrikte oog in 12 Monkeys?), maar Pitt bezocht een tandarts voor zijn nieuwe grijns met scherpe tanden.

Dit was een behoorlijk drastische zet van Pitt, maar hij begreep duidelijk de opdracht en wilde verder gaan dan wat een normale artiest zou doen. Gelukkig speelde dit uiteindelijk een rol bij het leveren van een geweldige prestatie in een film die al meer dan 20 jaar standhoudt.

Aanbevolen: