Brooke Shields geeft de media de schuld van het over-seksualiseren van haar beruchte Calvin Klein-fotoshoot

Inhoudsopgave:

Brooke Shields geeft de media de schuld van het over-seksualiseren van haar beruchte Calvin Klein-fotoshoot
Brooke Shields geeft de media de schuld van het over-seksualiseren van haar beruchte Calvin Klein-fotoshoot
Anonim

Brooke Shields zal voor altijd synoniem zijn met de Calvin Klein-advertentie die haar tot superster heeft gekatapulteerd. Dat moment van instant roem kwam echter met een hoog niveau van controle en controverse die voor altijd om haar heen zal wervelen, en Shields geeft de media de schuld dat ze haar objectiveren en overseksualiseren wat zij als zeer tamme inhoud beschouwde.

Ze was net 15 jaar oud toen de Calvin Klein-advertentie uitkwam, en Shields houdt vol dat naar haar mening de advertentie zelf niets meer was dan een gemiddelde reclamecampagne. Ze verwijt de media dat ze er veel te veel in hebben gelezen en de situatie hebben verdraaid om een meer provocerend type berichten te weerspiegelen dat nooit de bedoeling was.

Shields heeft voortdurend te maken gehad met het verzet rond deze Calvin Klein-advertentie en is ongelooflijk boos over de manier waarop de situatie verkeerd werd geïnterpreteerd.

Brook Shields praat over haar beruchte Calvin Klein-advertentie

De wereld zal nooit het moment vergeten dat ze voor het eerst het prachtige model zagen dat ze hebben leren kennen als Brooke Shields. De 15-jarige met een fris gezicht bestormde de scene toen ze verscheen in een advertentie voor Calvin Klein-jeans die snel de wereld veroverde.

In de advertentie stond Shields op de grond, haar gewicht op één hand balancerend terwijl ze een van haar benen optilde om met haar spijkerbroek te pronken. Haar overhemd was aan de onderkant losgeknoopt en onthulde haar buik terwijl ze de regel reciteerde; "Wil je weten wat er tussen mij en mijn Calvins komt? Niets."

Shields spreekt zich uit om haar te zeggen dat de verklaring eenvoudig was en uit de context werd gehaald. Ze zegt dat de verklaring onschadelijk was en zegt: "Ik zou het over mijn zus zeggen, 'Niemand kan tussen mij en mijn zus komen."

Dat is helemaal niet wat de media hoorden, toen ze Shields en Calvin Klein bekritiseerden voor het openlijk overseksualiseren van de reclamecampagne.

Schilden bestormen de media

Brooke Shields heeft eerlijk gezegd genoeg van alle reacties en negatieve commentaren rond deze advertentie, en verklaart dat deze situatie haar jarenlang onnodig heeft achtervolgd. Ze putte uit de tijd dat Barbara W alters haar interviewde en gebruikte het 'zogenaamd provocerende' karakter van deze advertentie als een Segway om haar allerlei ongepaste vragen te stellen over haar seksuele activiteit.

De manier waarop de media deze situatie interpreteerden en behandelden was, in de woorden van Shields, "belachelijk", zoals ze verder zei;

Ze nemen die ene commercial, wat een retorische vraag is. Ik was naïef, ik dacht er niets van. Ik dacht niet dat het met ondergoed te maken had, ik dacht niet dat het seksueel van aard was."

Aanbevolen: