De waarheid over hoe Kate Hudson werd gecast in 'Almost Famous

Inhoudsopgave:

De waarheid over hoe Kate Hudson werd gecast in 'Almost Famous
De waarheid over hoe Kate Hudson werd gecast in 'Almost Famous
Anonim

Deze zomer was het de 20e verjaardag van de klassieke coming-of-age-, muziek- en journalistieke film van regisseur Cameron Crowe, Almost Famous. Vanwege de wereldwijde pandemie kwamen Crowe en de cast van de film eind juli virtueel samen om de verjaardag van deze geliefde film te vieren.

Het gesprek van een uur ging dieper in op veel van de feiten achter de schermen van Bijna Beroemd en enkele van de persoonlijke reizen die de sterren hebben gemaakt. Maar velen weten niet dat Kate Hudson bijna niet op de Almost Famous-reis was. Tenminste, niet op de manier die we hebben leren kennen. Dat komt omdat ze bijna als iemand anders werd gecast…

Kate Hudson zo heet als een cent in bijna beroemd
Kate Hudson zo heet als een cent in bijna beroemd

Zonder twijfel maakte de rol van Penny Lane van Kate Hudson een ster op de A-lijst. De film was allesbehalve een kaskraker en is geliefd bij velen, en dat heeft veel te maken met Hudson's sterrenmakende optreden. Terwijl Hudson de dochter en stiefdochter was van twee Hollywood-legendes, respectievelijk de mooie Goldie Hawn en Kurt Russell, had ze pas naam gemaakt door Penny Lane.

Dus, hoe werd ze bijna niet gecast in die iconische rol?

De waarheid over Hudson's casting werd onthuld op 'The Howard Stern Show'

Tegenwoordig staat Kate Hudson bekend om al haar atletische lijnen, waaronder nu ook herenkleding. Daarnaast maakt ze nog af en toe een film tijdens het opvoeden van haar kinderen. Maar ze is vooral bekend door haar rol als Penny Lane in Almost Famous.

Gelukkig voor haar won ze de rol nadat ze naar een heel andere rol in de film had gekeken. Ze gaf Howard Stern de details toen ze door hem werd geïnterviewd op SiriusXM's The Howard Stern Show in 2016.

"Almost Famous was zo'n geweldige film. En je werd genomineerd voor een Academy Award, wat ongelooflijk is, aangezien je maar één andere film deed", zei Howard Stern terwijl hij zijn gast prees.

Kate Hudson en Howard Stern
Kate Hudson en Howard Stern

Hudson zei dat ze vier keer auditie moest doen voor die rol en dat elke jonge vrouwelijke acteur in Hollywood op zoek was naar die rol.

"Ik was op dat moment aan het filmen in, eh, in Ierland, een andere film, en ik bleef heen en weer vliegen om auditie te doen," legde Hudson uit. "Ik zal dat telefoontje nooit vergeten toen ik de rol kreeg. Ja. Want ik had een andere rol moeten spelen. Ik zou de zus spelen."

Natuurlijk werd de zus (Anita Miller) gespeeld door Zooey Deschanel. Net als Kate Hudson begon de rol van Deschanel in Almost Famous haar carrière. Kort daarna kreeg Deschanel een rol in Frasier, in Manic, Elf en The Hitchhiker's Guide To The Galaxy.

Maar de rol van Anita maakte Deschanel niet geschikt voor een Oscar… Nee, nee… Penny Lane was de rol die hij moest hebben. Geen wonder dus dat Hudson het geweldig vond om het te krijgen. En ze rockte het absoluut!

Maar regisseur Cameron Crowe wilde niet eens dat Hudson auditie deed voor Penny Lane, omdat hij haar net als de zus zag, volgens Hudson.

Hudson zei echter dat Crowe alles opnieuw moest evalueren sinds de helft van de cast uit de film was gestopt. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Brad Pitt en Sarah Pauley de hoofdrol zouden spelen… maar ze vertrokken nadat de film bleef worstelen om geproduceerd te worden.

Kate Hudson op de Howard Stern-show
Kate Hudson op de Howard Stern-show

Kate wist dat ze in de film van Cameron Crowe zou spelen, maar ze had honger naar het grootste deel. Ze was absoluut dol op films van Cameron Crowe, zoals Jerry Maguire en Say Anything, dus de kans om een prominente rol te spelen in zijn volgende uitje was een enorme kans.

Gelukkig liet hij haar auditie doen en won ze hem uiteindelijk voor zich.

Hudson was zenuwachtig op de set

In haar interview met Howard Stern beweerde Kate Hudson dat ze een beetje nerveus was toen ze op Cameron Crowe's Almost Famous-set ging. Hoewel ze beweerde dat ze altijd een beetje nerveus is voordat ze aan een nieuwe film of show begint.

Maar Hudson wist ook dat ze veel van haar verwachtte. Er waren tenslotte zoveel andere beroemdheden voor die bijna beroemde rol.

Penny Lane in bijna beroemd
Penny Lane in bijna beroemd

"Kijk naar de lijst met mensen die in aanmerking kwamen voor die rol", zei Stern. "Kate Campbell, Jenna Elfman, Bridget Moynahan, Maggie Gyllenhaal, Rose McGowan, Rebecca Romijn deden auditie voor de rol van Penny Lane en je hebt ze allemaal verslagen. Zit daar een soort competitieve trots in?"

"Weet je, ik denk dat als je opgroeit met ouders zoals ik, het concurrentievermogen in deze wereld een soort van 'nee-nee' is…" vertelde Hudson aan Stern. Ze beweerde ook dat vooral Kurt Russell er heel goed in was om dat aspect van de filmindustrie niet bij zijn stiefkinderen te laten komen. Hoewel hij haar of haar broer nooit had geadviseerd welke rollen ze moesten nemen. Zowel hij als Goldie Hawn wisten dat Hudson bedoeld was voor Hollywood en dat ze haar weg alleen zou vinden… En jongen, heeft ze ooit…

Aanbevolen: