De waarheid over waarom Steven Van Zandt werd gecast in 'The Sopranos

Inhoudsopgave:

De waarheid over waarom Steven Van Zandt werd gecast in 'The Sopranos
De waarheid over waarom Steven Van Zandt werd gecast in 'The Sopranos
Anonim

Er zijn maar weinig shows in de televisiegeschiedenis met dezelfde erfenis als The Sopranos. De serie maakte plaats voor iconische momenten en legendarische uitvoeringen, en nu het stof is neergedaald, blijft zijn plaats in de geschiedenis onbetwist. Een prequel-project is in de maak en fans kunnen niet wachten om te zien hoe het uitpakt.

In de serie speelde Steven Van Zandt Silvio Dante, en hij was uitzonderlijk in de rol. Het blijkt dat Van Zandt geen acteerervaring had voordat hij het optreden kreeg, maar hij was nog steeds in staat om het meeste te halen uit wat een gouden kans werd.

Dus, hoe kreeg Van Zandt het optreden van zijn leven? Het blijkt dat de juiste persoon hem op het juiste moment op de juiste plaats zag.

Van Zandt is een legendarische rocker

Afhankelijk van wie je het vraagt, is Steven Van Zandt iemand die erkend wordt voor een aantal verschillende dingen. Voordat hij op The Sopranos landde, was Van Zandt echter wereldwijd bekend als gitarist van Bruce Springsteen en de E Street Band, waardoor hij een blijvende erfenis achterliet in de muziekindustrie.

Bruce is natuurlijk de songwriter en de leider, maar de liveshows zouden gewoon niet zijn wat ze zijn zonder het extra voordeel van de E Street Band. De New Jersey-outfit werd tientallen jaren geleden bekend en bleef sindsdien hits maken en geweldige shows geven voor legioenen fans.

Van Zandt maakte niet alleen naam toen hij met Bruce Springsteen speelde, maar hij ging de soloroute en heeft ook veel solomuziek uitgebracht.

De rocker maakte uiteindelijk een naadloze overgang naar acteren op The Sopranos, en sommigen dachten dat hij veel ervaring moet hebben gehad. Blijkt dat dit helemaal niet het geval was.

Hij had geen acteerervaring voor 'The Sopranos'

Nu is het misschien moeilijk te geloven, maar voordat hij zijn rol in The Sopranos belandde, had Steven Van Zandt geen greintje acteerervaring. Het is vooral moeilijk te geloven omdat zijn acteerwerk in de show fantastisch was en omdat het vrijwel onmogelijk is om een van de beste shows aller tijden te landen voor je eerste acteeroptreden. Toch tartte Steven Van Zandt alle kansen en zorgde hij ervoor.

Ondanks het gebrek aan acteerervaring, wist maker David Chase dat Van Zandt deel moest uitmaken van wat hij aan het koken was.

Creator David Chase zei: "Ik was altijd een fan van Bruce Springsteen en E Street geweest. Ik luisterde veel naar muziek via een koptelefoon en keek naar de LP, en het gezicht van Steven Van Zandt greep me altijd. Hij had deze gelijkenis met Al Pacino in The Godfather. Toen waren we de piloot aan het casten, en mijn vrouw, Denise, en ik waren tv aan het kijken. Steven kwam op VH1, toen ze de Rascals toevoegden aan de Rock and Roll Hall of Fame, en Steven hield de toespraak. Hij was heel, heel grappig en magnetisch. Ik zei tegen mijn vrouw: "Die man moet in de show zitten!"

Hoe hij het optreden kreeg

Aanvankelijk was Van Zandt in voor de hoofdrol van Tony Soprano, maar er is gespeculeerd dat HBO een gevestigde naam wilde die de hoofdrol zou spelen in de serie.

“David wilde me voor Tony, en we hebben de formaliteit om uit te gaan en auditie te doen voor HBO. Het was een heel grappig moment. In de wachtkamer - ik zweer het je, dit is waar - ik ga auditie doen en ik zie Jimmy Gandolfini daar zitten. Nu weet ik niet of hij daar was omdat HBO had besloten dat ze me niet zouden casten omdat ik nog nooit eerder had geacteerd - wat ze uiteindelijk aan David vertelden - of dat Jimmy er was voor een andere rol. Ik heb het hem nooit gevraagd', zei Van Zandt.

Vanuit Jersey zijn bleek een extra bonus te zijn voor Van Zandt, die zei dat zijn "New Jersey-stamboom echt telde voor [Chase]."

De connectie met Jersey heeft zeker geholpen, maar het was aanvankelijk ook een belemmering voor de show.

Volgens Van Zandt: De reden dat alle tv-netwerken behalve HBO The Sopranos hebben doorgegeven, is omdat Chase erop stond te filmen in New Jersey. Niemand filmt in New Jersey. Niet tenzij ze moeten. En wie kijkt naar een hippie rock-'n-roll-gitarist en zegt: 'Ik ga hem casten als de hoofdrol in mijn nieuwe tv-show'? Het was een gek idee.”

Er waren obstakels, maar Van Zandt speelde de perfecte rol in de show en The Sopranos ging de geschiedenis in als een klassieker.

Aanbevolen: