De waarheid over hoe Emma Watson werd gecast in 'Harry Potter

De waarheid over hoe Emma Watson werd gecast in 'Harry Potter
De waarheid over hoe Emma Watson werd gecast in 'Harry Potter
Anonim

Toen JK Rowling zich voor het eerst aanmeldde om films te maken van haar ' Harry Potter'-boeken, waren er maar een paar voorwaarden voor de acteurs die haar favoriete personages zouden spelen.

In wezen moesten de kinderen Britse accenten hebben, maar verder moesten ze alleen kinderen vinden die de leiding konden nemen en de personages uit de verhalen konden worden.

En om Emma het zelf te horen vertellen, leek het alsof ze in de rol van Hermelien was terechtgekomen en zich er toen bijna door gevangen voelde. Op een gegeven moment overwoog ze zelfs om te stoppen, maar besloot toen dat ze onmogelijk iemand de erfenis van Hermelien kon laten voortzetten tijdens haar afwezigheid.

En in feite was het Emma's theaterleraar die de toen 9-jarige auditie voor 'Harry Potter' voorstelde, zegt Biography. De jonge Emma was een getalenteerde toneelactrice, dus haar lerares vond het alleen maar logisch om haar in films te krijgen.

De jonge toneelactrice was niet erg geïnteresseerd in de uitkomst van de rol, omdat ze niet echt dacht dat het mogelijk was voor haar om de andere actrices te overtreffen. Maar ze heeft de auditie alles gegeven, en het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Zoals Biography opmerkt, maakte Emma "voldoende indruk" op de castingagenten en producers, hoewel duizenden andere meisjes auditie deden voor de rol.

Natuurlijk zouden critici later zeggen dat ze "te aantrekkelijk" was om Hermione te spelen, en zelfs JK had bedenkingen bij de schattige kleine actrice. Hoewel Emma zelf niet helemaal blij was met hoe frumpy de producers haar eruit lieten zien.

Emma Watson als Hermelien Griffel in 'Harry Potter&39
Emma Watson als Hermelien Griffel in 'Harry Potter&39

Als ik terugkijk, vond de jonge Emma het niet leuk dat ze er nerdy of huiselijk uit moest zien, met haar kroeshaar en haar kleren een beetje dof. Maar later ontgroeide ze die klacht, toen ze besefte dat ze meer op Hermelien leek dan ze eerder had gedacht.

En toch was Emma's Hermione zo perfect dat JK Rowling zelf haar goedkeuring gaf met heel weinig kennis van de capaciteiten of achtergrond van de actrice.

Accio Quote vatte een interview samen dat JK Rowling gaf waarin ze de vraag beantwoordde of de acteurs waren wat ze voor ogen had toen ze besloot de films te maken. Rowling antwoordde: "Vooral Emma Watson leek heel erg op Hermelien toen ik haar voor het eerst sprak, ik wist dat ze perfect was vanaf dat eerste telefoontje."

Wat de rest van de cast betreft, is JK in eerste instantie misschien niet verkocht. Kate Winslet was zelfs de beste keuze van de castingploeg voor Helena Ravenklauw. En hoewel Daniel Radcliffe een vrij snelle casting-oproep was (de regisseur had hem min of meer opgespoord nadat hij hem een keer had ontmoet), waren sommige van de andere rollen moeilijker te vervullen.

Aanbevolen: