De echte reden waarom 'politieagenten' werden geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom 'politieagenten' werden geannuleerd
De echte reden waarom 'politieagenten' werden geannuleerd
Anonim

Als je denkt aan langlopende tv-programma's, denk je meteen aan Cops. Het werd 32 seizoenen uitgezonden, wat nogal wild is om over na te denken, en was sinds 1989 een nietje op tv.

Als een tv-serie personages gaat vertonen die lid zijn van de politie, moeten de shows praten over sociale rechtvaardigheid. Anders is het zeker problematisch. Een sitcom als Brooklyn Nine-Nine gaat over politie, maar behandelt serieuze onderwerpen, dus fans zijn er erg blij mee.

Cops is afgelopen zomer afgelast en mensen zoemen over de reden waarom. Laten we eens kijken waarom deze show uit de lucht is gehaald.

Het echte verhaal

Het is altijd triest als een geliefde show wordt geannuleerd, zoals de 90210-reboot, maar in het geval van Cops was het volkomen logisch en niemand zou hebben gezegd dat het een slecht idee was.

Na protesten vanwege de tragische moord op George Floyd, annuleerde Paramount Cops. Een woordvoerder van het netwerk zei: "De politie zit niet op het Paramount Network en we hebben geen huidige of toekomstige plannen om terug te keren", aldus Entertainment Weekly.

scène uit realityshow-politie
scène uit realityshow-politie

Omdat Cops een realityshow was met echte politieagenten die hun werk deden, maakte het veel mensen van streek en schetste het een negatief beeld van misdaad. EW zegt dat mensen kritiek hebben geuit dat de afleveringen "raciale profilering zouden rechtvaardigen".

Bij het schrijven over de annulering zei de New York Times dat de show de politie "verheerlijkte" in de kop.

NPR.org legt uit hoe de show in het begin was: de publicatie legt uit: "Het was een goedkope productie waarbij cameraploegen werden ingebed in de politie terwijl ze telefoontjes beantwoordden, en beloofden een transparante, authentieke kijk op politiewerk." NPR zegt dat de show bedoeld was om "kijkers aan te moedigen neer te kijken op verdachten" en dat de show waargebeurde verhalen bevatte die het tegenovergestelde waren van "onschuld voordat schuld werd bewezen".

Veel afleveringen van Cops zouden de verdachten als centraal punt gebruiken, en dat was een groot probleem. Zoals NBC News zegt: "'Cops' markeerde een keerpunt in de vertegenwoordiging van de popcultuur en de relatie met de Amerikaanse politie." NPR.org legt uit dat terwijl het publiek video's van de politie ziet die mensen met hun mobiele telefoons maakten voordat dat een groot ding was, het Amerikaanse publiek naar de politie zou kijken omdat het de grootste weergave van het politieleven was.

Behalve dat het een problematische show was, kreeg het ook geen geweldige kijkcijfers meer. Volgens Global News was 470.000 views het gemiddelde van de afleveringen van de afgelopen jaren.

Writing for Reality Blurred, een tv-recensent genaamd Andy Dehnart vertelde dat ze de show op jonge leeftijd hadden gezien. Hij schreef: "Zelfs een agent die op Cops te zien is, vindt het een slechte weergave van politiewerk. Toch pompt de show al 31 jaar dezelfde boodschap op televisie, dezelfde soort foto's, die beelden in mijn tienerbrein branden. Dit is wat er gebeurt, en dit is de acceptabele reactie, zegt de show."

De podcast

Henry Molofsky en Dan Taberski besloten een podcast te maken met de naam "Running From Cops" en ze maakten een ongelooflijke analyse van de realityshow.

Taberski zei: "Kortom, het presenteert een wereld die veel gevaarlijker is dan het echte leven. Het presenteert de politie als veel succesvoller dan ze in werkelijkheid is. Het geeft een verkeerde voorstelling van misdaad door gekleurde mensen - de ruwe cijfers zijn ongeveer hetzelfde, maar de show legt de nadruk op misdaad, en vooral gewelddadige misdaad, door mensen van kleur. En iedereen die in de televisie heeft gewerkt, vooral reality-televisie, weet dat je je beste dingen van tevoren laadt, je mensen in de eerste act hakt", aldus de Los Angeles Times.

Vergelijking met 'Live PD'

Live PD is een soortgelijke show die ook uit de lucht is gehaald.

Variety.com noemde de officiële verklaring die A&E in juni 2020 aflegde. Daarin werd besproken waarom de show werd afgelast. Het netwerk legde uit: "Dit is een kritieke tijd in de geschiedenis van onze natie en we hebben de beslissing genomen om de productie van 'Live PD' te staken. In de toekomst zullen we bepalen of er een duidelijk pad is om de verhalen te vertellen van zowel de gemeenschap als de politieagenten wiens rol het is om hen te dienen.

Vorige Annulering

Volgens Global News was Cops in 2013 geannuleerd omdat Fox het niet meer op het netwerk wilde hebben.

Spike TV zond de show uit van 2013 tot 2013, toen Paramount Network het kreeg.

De zomer van 2020 was zeker een moeilijke, en het is logisch dat de politie uit de lucht wordt gehaald, aangezien er veel problemen zijn geweest met de manier waarop de show omgaat met het dagelijkse werk van de politie.

Aanbevolen: