De echte reden waarom Seinfeld eindigde

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Seinfeld eindigde
De echte reden waarom Seinfeld eindigde
Anonim

Als je een van de meest succesvolle sitcoms op televisie hebt, waarom zou je dan ooit willen stoppen voordat mensen je erom vroegen?

Dat is de centrale vraag waarom Seinfeld uit de lucht ging. De show was natuurlijk het liefdeskind van beste maatjes Jerry Seinfeld en Larry David. De twee waren het brein achter de "show about nothing", maar werden bijgestaan door een team van buitengewoon getalenteerde schrijvers en producenten. Dan was er natuurlijk Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander en de vele personages die de serie tot een van de meest iconische en winstgevende sitcoms aller tijden maakten… Ja… aller tijden. Deze show was (en is nog steeds) een juggernaut.

Maar het eindigde na slechts negen seizoenen…

De waarheid is dat er verschillende redenen voor zijn… waaronder een waar de meeste fans absoluut geen idee van hebben…

Reden 1: Larry stopt vroeg en dat zet dingen in beweging

Hoewel het waar is dat Seinfeld een paar seizoenen zonder co-creator doorging, was zijn vertrek een enorme hit voor de show. Per slot van rekening kwamen zoveel van de beste ideeën uit Larry's verschrikkelijke levenservaringen.

Larry deed ongeveer zeven jaar en 134 afleveringen van de show, volgens een documentaire achter de schermen van Seinfeld.

In dezelfde documentaire vertelde Jerry Seinfeld dat Larry altijd dreigde te stoppen ongeveer halverwege de uitzending van elk seizoen. Dit komt omdat hij zich overweldigd voelde door de hoeveelheid werk en doodsbang was dat hij niet met meer grappige ideeën zou kunnen komen. De druk was enorm… en Larry David marcheert op het ritme van zijn eigen trommel… Dat is precies waarom we hem aanbidden.

Echter, elk jaar praatte Jerry Larry er weer over.

"Hij zou eigenlijk een baan moeten hebben om mensen van zelfmoord af te brengen als ze op de richel staan, want hij is er erg goed in", vertelde Larry David.

Uiteindelijk kon Jerry Larry er niet uitpraten. En Larry zei dat hij hoopte dat iedereen hetzelfde zou voelen als hij en ermee zou stoppen, maar de serie ging door… In ieder geval voor een korte tijd.

Er zijn een heleboel fantheorieën over Seinfeld, maar één ding is zeker: George van Jason Alexander was rechtstreeks gebaseerd op Larry David zelf. Het is dus logisch dat Jason bang was dat zijn karakter zou lijden als Larry wegging… En dit is precies wat hij voelde dat er gebeurde.

Schrijver Larry Charles beweert dat de show doorging zonder Larry, omdat iedereen, inclusief Larry, een persoonlijk doel had dat ze moesten bereiken en de enige manier waarop dat zou gebeuren is als ze vooruit bleven gaan… Maar dat veranderde uiteindelijk.

Reden 2: Jerry wilde uitgaan voordat het publiek het niet leuk vond

Na negen seizoenen had Jerry Seinfeld er genoeg van. Maar de wereld begreep niet waarom hij niet door wilde gaan. Ook al was Larry David weg, Jerry zorgde ervoor dat alles werkte. Terwijl hij werd geïnterviewd door Oprah, jaren na een flauwe seriefinale waarvoor Larry terugkwam, legde Jerry zijn beweegredenen uit.

"Van jaren en jaren op het podium staan als komiek," legde Jerry uit. "Er is dat moment waarop je op het podium staat en je voelt gewoon… en je leert het, het duurt jaren om het te leren, dat dit het moment is. En dan stap je gewoon van het podium af."

Jerry beweert dat nog eens vijf minuten een publiek naar een heel andere plek kan brengen. Kortom, hij wilde niet dat de serie jaren aansleepte nadat hij stoom had verloren. Hij wilde uitblinken en het publiek laten verlangen naar meer.

Ondanks het feit dat het netwerk Jerry en zijn team 110 miljoen dollar aanbood om door te gaan, wees hij ze af en beëindigde hij dingen voordat de show 'moe' werd.

Reden 3: Het geheime verborgen conflict van het einde van Seinfeld

We missen Seinfeld allemaal, zelfs de cast. Maar er lijkt een conflict achter de schermen te zijn geweest dat mogelijk heeft bijgedragen aan het beëindigen van de show. In een interview met Archive of American Television en Emmy TV Legends zei Jason Alexander dat er nog een aantal andere dingen aan de hand waren.

"Een daarvan was de integriteit van de show zelf. Dat was echt de motiverende factor voor de meesten van ons," legde Jason uit, instemmend met Jerry's uitleg aan Oprah Winfrey. Hij voegde eraan toe dat ze grappige afleveringen konden blijven schrijven, maar niets dat het publiek per se zou verrassen.

Maar er was ook een beetje "ontevredenheid onder de gelederen".

"Ik zal je zelfs nog een beetje meer geven," begon Jason cryptisch. "Omdat Julia, Michael en ik geen partners zijn in de syndicatie van de show, waarin enorm veel winst te behalen was, konden we niet langer pleiten voor de levensduur van de show. Omdat we historisch gezien wisten dat als je een iconisch personage speelt in een tv-serie, je carrière misschien voorbij is. We zouden dus ontzettend veel tijd en energie moeten besteden aan het volgende optreden als we ooit weer aan het werk zouden gaan. En omdat Seinfeld voor ons niet de lijfrente zou zijn die het voor Jerry en Larry en een paar andere partners zou zijn, was het een zelfvernietigende voorspelling om er meer van te maken.

Aangezien Jason, Michael en Julia allemaal hun acteercarrière wilden voortzetten, was het gewoon logisch om het in bed te stoppen toen de show voelde alsof het klaar was en ze nog steeds uitbundig konden uitgaan.

Aanbevolen: