Fans zijn de reden waarom Monica & Chandler samen op 'Friends' eindigde

Fans zijn de reden waarom Monica & Chandler samen op 'Friends' eindigde
Fans zijn de reden waarom Monica & Chandler samen op 'Friends' eindigde
Anonim

On Friends, volgens het nieuwe boek van Saul Austerlitz, Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era, dat door de complexiteit van de relatie tussen Ross en Rachel tien seizoenen lang verslaafd was geraakt aan is uitgebracht ter ere van het 25-jarig jubileum van de show, de andere romance op de sitcom is bijna nooit gebeurd.

Chandler en Monica's minder vluchtige relatie werd in het begin als een 'gril' beschouwd. Austerlitz zegt dat toen het tweede seizoen in de planningsfase was, een van de schrijvers het idee van Chandler en Monica om samen te komen liet vallen. "De gedachte was minder bedoeld als een permanente verschuiving in de ernst van de serie en meer als een leuke verhaallijn, goed voor een paar afleveringen voordat de status-quo weer op zijn plaats viel", schrijft hij

Niet alle schrijvers van de show waren aan boord. Een schrijver vond het idee "een beetje wanhopig", en het werd verworpen tot seizoen 4 toen een andere schrijver suggereerde dat het een grappig einde zou zijn aan Monica's dronken nacht tijdens Ross 'Londen huwelijk met Emily. De schrijverskamer was echter niet overtuigd, volgens Generation Friends, omdat er angst bestond dat de relatie tussen de twee als praktisch incestueus zou worden beschouwd, aangezien ze op dat moment beste vrienden waren.

Ten slotte stemden de schrijvers in met de plotwending, maar alleen als een gênante one night stand. Waar de schrijvers niet op waren voorbereid, was de reactie van het studiopubliek op de Londense soundstage waar de scène werd gefilmd. "Het gejuich en gegil van verrukking ging maar door, de artiesten overstemden en de kamer schudden", schrijft Austerlitz. De relatie ging door in New York, ondanks het pact van Chandler en Monica om het geheim te houden.

Executive producer Scott Silveri herinnerde zich de eerste ontmoeting in een interview in 2013 met Vulture."Toen Monica onder de lakens vandaan kwam, was er alleen maar een explosie van het publiek", zei hij. “Het was een combinatie van lachen/hijgen/huilen/gillen. Ze waren er gewoon ondersteboven van. Het was zo intens, voor de tweede of derde opnames, in plaats van naar de monitoren te kijken, draaide ik me gewoon om en keek naar het publiek.”

Silveri voegde toe dat Cox en Perry niet echt in het idee waren van een langdurige relatie tussen Monica en Chandler. “Ik denk niet dat iemand te veel bezwaar heeft gemaakt tegen het aansluiten. Dat voelde natuurlijk. De gevolgen kwamen in het volgende jaar toen het een relatie werd, 'zei hij.

Silveri gelooft ook dat als de relatie tussen Monica en Chandler niet tot stand was gekomen, de show veel eerder zou zijn afgelopen. “Zonder Monica en Chandler eindigt het drie jaar eerder. Ik heb niet mijn hele huis aan hen te danken, maar er zijn minstens twee slaapkamers en een badkamer.”

Fans houden nog steeds van de vreemde combinatie van Chandler en Monica. In mei werd het 18-jarig huwelijksjubileum van het paar gevierd op sociale media. Wat betreft het andere iconische koppel van de show, denkt Jennifer Aniston dat Ross en Rachel nog steeds samen zullen zijn, maar een reünie op het scherm is onwaarschijnlijk.

Mensen vragen ons de hele tijd: 'Zullen we ooit een remake maken?' Dat was een verhaal over deze groep mensen die vrienden zijn van in de dertig en zichzelf vinden. Ik weet niet of er een manier is om het opnieuw te doen', vertelde Cox, 55, afgelopen oktober aan PEOPLE. Toch geeft ze toe dat ze graag nog een keer met de originele cast zou werken en het lijdt geen twijfel dat een reboot een enorm succes zou worden.

“Ik fantaseer erover. Het was echt de mooiste baan die ik ooit heb gehad', vervolgde ze. “Ik weet niet hoe het er vandaag uit zou zien, maar je weet maar nooit. Zoveel shows worden succesvol opnieuw opgestart.”

Aanbevolen: