Hoeveel geld verdiende Hugh Jackman met de 'X-Men'-franchise?

Inhoudsopgave:

Hoeveel geld verdiende Hugh Jackman met de 'X-Men'-franchise?
Hoeveel geld verdiende Hugh Jackman met de 'X-Men'-franchise?
Anonim

Tegenwoordig is Hugh Jackman een van de grootste acteurs in Hollywood, met een verbluffend vermogen van $ 180 miljoen, maar wist je dat het grootste deel van zijn verdiensten als acteur afkomstig zijn van zijn rol als Wolverine in de X -Mannenfilms?

Toen hij voor het eerst auditie deed voor de rol, zei de Australische acteur dat hij er zeker van was dat hij de rol niet zou krijgen, terwijl een andere agent hem had verteld dat zelfs als hij het personage zou mogen spelen, het onwaarschijnlijk zou zijn dat de film mogelijk een langdurige franchise kan worden.

Nou, die mensen hadden het mis, want Jackman kreeg niet alleen de rol, maar hij verdiende ook het meeste geld door Wolverine te spelen, nadat hij het personage voor acht films had hernomen, maar hoeveel geld heeft hij daarbij verdiend en waar kwam de rest van zijn fortuin vandaan?

veelvraat hugh jackman
veelvraat hugh jackman

Hugh Jackman's winst

Toen Jackman zich aanmeldde om te schitteren in X-Men uit 2000, naast Halle Berry en Famke Janssen, kreeg de 51-jarige naar verluidt $ 500.000 betaald, wat nog steeds indrukwekkend was gezien het feit dat het produceren van superheldenfilms niet was alles wat destijds succesvol was voor Hollywood-studio's.

Het was een risico dat zeker zijn vruchten afwierp, aangezien de kaskraker bijna $ 300 miljoen binnenhaalde aan de kassa met een budget van $ 75 miljoen.

Tegen 2003 was het salaris van Jackman verdubbeld met het dubbele: hij kreeg $ 1 miljoen aangeboden om het personage voor X2: X-Men United opnieuw te spelen, wat nog meer geld opleverde en steeg tot meer dan $ 407 miljoen aan de kassa en uiteindelijk de distributeur 20th Century Fox doen beseffen dat ze met succes een lucratieve franchise hadden opgezet.

Stripboeken omzetten in live-action films was in die tijd niet ongehoord, maar winstgevend was het zeker niet. Nou ja, tenminste totdat X-Men ontstond.

En gezien het succes van deze films, ontving Jackman nog een salarisverhoging voor de derde aflevering, X-Men: The Last Stand, toen hij in 2006 $ 5 miljoen ontving.

Er is een geleidelijke toename bij elke film, maar niets was te vergelijken met het grote geld dat hij verdiende toen hij zich inschreef voor zijn op zichzelf staande film X-Men Origins: Wolverine.

Het project werd aangekondigd in 2008 en ging het jaar daarop de bioscopen in, waarbij Jackman maar liefst $ 20 miljoen verdiende aan de film.

Het was destijds zijn best verdienende salaris en bracht de acteur uiteindelijk op hetzelfde kaliber als collega-acteurs Brad Pitt, George Clooney en Will Smith, die allemaal tussen de $15-20 miljoen per foto verdienden.

Natuurlijk moet ook worden opgemerkt dat Jackman ook een aanzienlijk bedrag verdiende met andere films, waaronder Real Steel, waar hij $ 9 miljoen en $ 10 miljoen ontving voor de door Nicole Kidman geassisteerde film Australia uit 2008.

veelvraat x men
veelvraat x men

De vader van twee zou zijn rol als Wolverine opnieuw opnemen voor nog eens drie films voordat hij afsloot met Logan uit 2017, met rapporten die beweren dat Jackman tegen die tijd in totaal $ 100 miljoen had verdiend met de franchise.

Het totale bedrag was volgens GQ gebaseerd op voorafbetaalde salarissen, persoptredens en promotiebetalingen, en als je bedenkt hoeveel geld deze films verdienden voor 20th Century Fox, is het niet moeilijk te geloven dat Jackman echt een fortuin verdiende van het spelen van Wolverine.

Nooit in geen miljoen jaar had hij gedacht dat de X-Men-franchise hem zo ver zou hebben gebracht toen hij in 1999 voor het eerst auditie deed voor de rol.

In een interview op The Tonight Show met Jimmy Fallon zei de Oscar-genomineerde dat hij er zeker van was dat hij de rol om verschillende redenen niet zou krijgen.

Toen ik die kamer binnenliep, was ik er vrij zeker van dat ik de rol niet speelde. Het was een rare auditie omdat Dougray Scott de rol had en toen raakte hij verstrikt in Mission: Impossible 2, maar iedereen dacht dat dat opgelost zou worden.”

Hij benadrukte ook een opmerking die een van zijn vrienden maakte tijdens de tijd dat hij auditie deed voor de film, die erop stond dat hij maar beter een back-upplan had, aangezien films gebaseerd op stripboeken zogenaamd niet gewild waren.

Jackman nam het risico om naar zijn hart te luisteren, wat waarschijnlijk de beste beslissing is die hij in zijn carrière heeft genomen, aangezien het afslaan van een kans als deze hem de gerapporteerde $ 100 miljoen zou hebben gekost die hij verdiende met de populaire X-Men-films.

“[…] In Hollywood zei een maat van mij tegen mij, die behoorlijk hoog in het vak stond, hij zei: 'Kerel, het woord op straat is niet goed over de film.

“Niemand kijkt naar stripfilms, ze zijn als dood, die dingen zijn voor altijd verdwenen. Boek nog een film voordat hij uitkomt, zodat jij de hoofdrol speelt in een grote film…' Niemand begreep dat dit het begin was van, zoals, Comic-Con was een ding van 50.000 mensen.

“Het internet was eigenlijk nog maar net begonnen. Niemand begreep het echt. Wat ze dachten was een subcultuur. Stripboeken waren eigenlijk mainstream, maar dat wist niemand.”

Aanbevolen: