Ricky Gervais had gemakkelijk kunnen worden geannuleerd vanwege deze brutale grappen

Inhoudsopgave:

Ricky Gervais had gemakkelijk kunnen worden geannuleerd vanwege deze brutale grappen
Ricky Gervais had gemakkelijk kunnen worden geannuleerd vanwege deze brutale grappen
Anonim

Ricky Gervais is altijd open geweest over hoe hij comedy schrijft. Hij is consequent geweest over zijn motivaties en is nooit bezweken, zelfs niet als het gewicht van de pers op hem drukt. Dit is zeker het geval sinds zijn nieuwste Netflix-special, "SuperNature". Ricky kreeg ongelooflijke kritiek van degenen die dachten dat hij transgenders bespotte in zijn comedyspecial.

Gezien de enorme woede die de ronde doet over zijn scherpe grappen, denken sommigen dat Ricky misschien wordt geannuleerd. In werkelijkheid schrok Ricky er nooit voor terug om grappen te maken over gevoelige onderwerpen, maar ze werden niet allemaal met dezelfde mate van woede beantwoord. Hoewel, gezien de zwakke handhaving van de vrijheid van meningsuiting (vooral in komedie), sommige van Ricky's eerdere grappen ervoor hadden kunnen zorgen dat hij geannuleerd werd als ze vandaag werden uitgesproken…

9 De grappen van Ricky Gervais werden "Anti-Trans" genoemd

Ricky houdt vol dat zijn grappen over transvrouwen in "SuperNature" niet bedoeld zijn om te worden gezien als "anti-trans". Terwijl sommige LGBTQA+-groepen, evenals sommige Twitter-gebruikers, beweren dat hij anti-trans was, blijft Ricky bij zijn routine. Hoewel we de grappen hier niet kunnen citeren, hebben de meeste te maken met welke delen van de menselijke anatomie gecorreleerd zijn met iemands biologische geslacht.

"Ik denk dat komedie daar eigenlijk voor is - om ons door dingen heen te loodsen, en ik behandel taboe-onderwerpen omdat ik het publiek naar een plek wil brengen waar het nog niet eerder is geweest, zelfs niet voor een fractie van een seconde ', zei Ricky tegen BBC One over de special. "De meeste belediging komt van wanneer mensen het onderwerp van een grap verwarren met het werkelijke doelwit."

Hij zei verder: "In het echte leven steun ik natuurlijk transrechten. Ik steun alle mensenrechten en transrechten zijn mensenrechten. Leef je beste leven, gebruik je favoriete voornaamwoorden, wees het geslacht dat je voelt dat je bent."

Maar Ricky onderbrak deze opmerkingen door zich te houden aan een ethos dat hij heeft gebruikt om zich te verdiepen in allerlei controversiële onderwerpen: "Het is gek om te denken dat een grapje over iets betekent dat je ertegen bent".

8 De Holocaustgrappen van Ricky Gervais

Ricky is geen onbekende in het maken van Holocaust-grappen, maar ze zijn meestal niet gericht op Joodse mensen. Ricky heeft zelfs herhaaldelijk gezegd dat ze niet het doelwit van de grap zijn, maar alleen het onderwerp. In enkele van zijn beroemdste en meest edgy routines over het onderwerp, is het doelwit heel duidelijk de architect van een van de meest gruwelijke genociden in de menselijke geschiedenis. In het bijzonder, hoe Hitler dom genoeg was om de werken van Niche verkeerd te interpreteren en het te gebruiken om zijn woedende antisemitisme te ondersteunen. Toch zouden sommigen het onderwerp gemakkelijk aanstootgevend vinden en proberen Ricky ervoor af te wijzen.

7 Ricky Gervais' grap over kindermishandeling

Het lijdt geen twijfel dat een van Ricky's scherpste grappen gaat over het onderwerp kindermisbruik van seksuele aard. Oppervlakkig gezien is het heel duidelijk waarom mensen totaal zouden worden afgeschrikt door dit specifieke stukje. Vooral omdat de twist is dat het uiteindelijk de vader van het kind is die een pervert is. Maar hij is het doelwit van de grap, niet het onschuldige kind. Hoe dan ook, de goed geconstrueerde grap heeft een ineenkrimpende factor die een groot aantal mensen in deze tijd woedend zou maken.

6 Ricky Gervais' vermiste kindgrap

"Ricky Gervais Out Of England" special is gemakkelijk een van zijn scherpste. En het bevat een grap over een vermist kind dat ronduit wreed is. Het doelwit van zijn grap was echter hijzelf, tegenover de gruwelijke omstandigheden die een moeder voelde toen haar dochter vermist werd. Toch is het brutaal.

5 Ricky Gervais' grap over raciale profilering na 9/11

Het hele concept van Ricky Gervais' grap over hoe hij zich zorgen maakte over potentiële terroristen op een vlucht, is gebaseerd op onze onderbewuste vooroordelen die worden beïnvloed door cultuur en de media. Toch zouden sommigen wat hij zei over vliegen na 9/11 als islamafoob beschouwen.

Nogmaals, dit lijkt erop dat mensen het onderwerp van zijn grap met het doelwit door elkaar halen. Maar gezien de gevoeligheden van de islamitische gemeenschap na te zijn belasterd vanwege de acties van enkelen, is het logisch waarom sommigen beledigd zouden zijn.

4 De dikke grappen van Ricky Gervais

Ricky weet dat hij bekritiseerd is voor het maken van vette grappen. Maar hij blijft bij zijn opmerkingen dat hij alleen de spot drijft met mensen "die meer calorieën binnenkrijgen dan ze verbranden", wat niet bepaald onnauwkeurig is. Hij maakt ook grappen over mensen die bang zijn om het woord 'dik' te zeggen uit angst iemand te beledigen. Toch heeft hij geen gebrek aan grappen over het onderwerp dikke mensen. Hij richt zich zelfs op zijn eigen reis naar gewichtsverlies.

3 Ricky Gervais Berates Religie

Elke fan van Ricky Gervais weet dat hij een van de meest uitgesproken atheïsten in de entertainmentindustrie is. Het is dus logisch dat hij zich constant richt op alle georganiseerde religies, met name de monotheïstische, in zijn stand-up routines. Maar hij besteedt meestal de meeste tijd aan het praten over hoe deze religies mensen onderdrukken en over zowel rationeel als kritisch denken. Toch is er geen twijfel dat sommigen zijn materiaal over dit onderwerp zeer aanstootgevend vinden.

2 Ricky Gervais maakt grapjes over kanker en aids

Ricky heeft onlangs een verklaring afgelegd over hoe niemand beledigd is als hij tegenwoordig grappen maakt over kanker en aids, omdat het geen trending problemen zijn. Sinds zijn vroegste dagen als stand-up maakt hij echter behoorlijk beledigende (maar hilarische) grappen over de tragische ziekten. Sommige van zijn grappen gingen in de hoofden van sommigen misschien te ver. Maar Ricky blijft bij het ethos om de ergste dingen in het leven voor de gek te houden om ze een beetje minder angstaanjagend te maken.

1 Ricky Gervais' Celebrity Roasts bevatten veel aanstootgevende onderwerpen

Het publiek was er dol op hoe Ricky Gervais de rijke en bevoorrechte beroemdheden roosterde tijdens de Golden Globes-ceremonies. Maar het lijdt ook geen twijfel dat zijn materiaal ronduit woest was.

Onder zijn grappen over mensen als Robert Downey Jr., Johnny Depp, Mel Gibson en Harvey Weinstein waren er grappen over alcoholisme, antisemitisme en de andere kant opkijken bij seksueel misbruik. Maar Ricky zou deze grappen verdedigen door te zeggen dat de doelen niet het onderwerp waren, maar in plaats daarvan de beroemde individuen wiens leven op geen enkele manier lijkt op de overgrote meerderheid van de bevolking.

Aanbevolen: