Dit is wat u moet weten over de VMA Awards van dit jaar

Inhoudsopgave:

Dit is wat u moet weten over de VMA Awards van dit jaar
Dit is wat u moet weten over de VMA Awards van dit jaar
Anonim

De MTV Video Music Awards (VMA's) is een jaarlijkse prijsuitreiking die de beste muziek van het voorgaande jaar eert.

Dit jaar kondigde MTV haar samenwerking aan met de non-profitorganisatie, 9/11 Day, voor een week van activiteiten voorafgaand aan de VMA's om bewustzijn en positieve actie te bevorderen ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de aanslagen van 11 september, dat is de dag voor de ceremonie. Op 1 augustus onthulde MTV het herontwerp van de Moon Man-prijs, die de winnaars ontvangen. Het nieuwe beeld heeft groene wijnstokken en bloemen, die staan voor "inclusiviteit en diversiteit gekenmerkt door de historische, ecologische en natuurrelevantie van de plantaardige producten." Het werd in gebruik genomen ter ere van het 40-jarig jubileum van het muzieknetwerk.

Stemmen is nu open in de meeste categorieën op hun website, terwijl anderen worden gestemd door professionals. Dus zorg ervoor dat je stemt als je wilt dat jouw favorieten winnen. Dit is wat je moet weten over de VMA's van dit jaar.

10 Waar/wanneer de VMA's plaatsvinden

Zorg ervoor dat je je agenda vrijmaakt, want de prijzen zijn zeer binnenkort! Ze vinden plaats op zondag 12 september om 20.00 uur. east, slechts twee weken later dan de show van vorig jaar. De awardshow keert opnieuw terug naar The Barclay's Center in Brooklyn, New York, voor een live publiek. Ze keren terug naar een enkele live-locatie. In een persbericht zei MTV: "Dankzij verhoogde veiligheidsmaatregelen wil de show in 2021 opnieuw live-entertainment centraal stellen, net zoals concerten in de rest van de Verenigde Staten terugkeren." Ze zullen de beste werkwijzen implementeren met gezondheid en veiligheid als prioriteit nummer één.

9 Wie host?

Waarom zeg je dat niet? Doja Cat organiseert dit jaar de VMA Awards. Hoewel dit de eerste keer is dat ze de awards presenteert, is ze geen onbekende in de show. Vorig jaar speelde Doja Cat haar hits en won ze Best New Artist. Het duurde lang voordat het netwerk een host aankondigde, waardoor mensen dachten dat die er niet zouden zijn. Ze zijn in het verleden zeven keer hostless geweest. Vorig jaar was Keke Palmer gastheer. We kunnen niet wachten om te zien hoe Doja Cat het doet. Fans zijn erg enthousiast om haar gastheer te zien.

Ze treedt dit jaar ook op en is vijf keer genomineerd, waaronder Video of the Year en Artist of the Year.

8 Wie is genomineerd voor de VMA's?

Als we iedereen zouden vermelden die genomineerd was, zouden we hier voor altijd zijn, maar hier zijn enkele van de belangrijkste om te weten. Justin Bieber voert het peloton aan met zeven nominaties, waaronder Video of the Year, Artist of the Year en Best Pop. Megan Thee Stallion loopt niet al te ver achter met zes nominaties, voornamelijk voor "WAP", haar samenwerking met Cardi B. Direct achter hen komen met vijf nominaties VMA-veteranen Lil Nas X, Doja Cat, Billie Eilish, Drake en BTS en nieuwkomers Olivia Rodrigo en Giveon.

Andere opmerkelijke genomineerden zijn Taylor Swift, Shawn Mendes, Harry Styles, Dua Lipa, Ariana Grande, Bruno Mars en Anderson. Paak, H. E. R en meer.

7 Wie treden op tijdens de VMA's?

Live optredens zijn weer terug en dat betekent dat al je favoriete artiesten dit jaar zullen optreden tijdens de awards. Stem af om te zien hoe Shawn Mendes zijn nieuwe single 'Summer of Love' ten gehore brengt. Zijn vriendin zal ook haar nieuwste single "Don't Go Yet" ten gehore brengen. Olivia Rodrigo zal haar VMA-debuut maken tijdens het uitvoeren van haar hits. Twenty One Pilots gaat 'Saturday' zingen. Chloe van Chloe en Halle zal "Have Mercy" zingen, haar eerste solo-single. Lorde, Machine Gun Kelly, Lil Nas X en Kacey Musgraves treden ook op met andere verrassende zangers.

6 Global Icon Award

De VMA's hebben niet alleen talloze categorieën om op te stemmen, maar ze hebben meestal ook een paar speciale onderscheidingen die elk jaar worden uitgereikt. Dit jaar reikt MTV een nieuwe prijs uit, de US Global Icon Award genaamd, en deze zal worden uitgereikt aan The Foo Fighters, die een medley van hun grootste hits zullen uitvoeren. De Global Icon Award wordt aan de band gegeven omdat hun "ongeëvenaarde carrière en voortdurende impact en invloed een uniek niveau van wereldwijd succes in muziek en daarbuiten hebben behouden", aldus MTV. Ze zijn ook in aanmerking voor drie andere prijzen: Best Rock, Beste Choreografie en Beste Cinematografie.

The Global Icon Award "viert een artiest/band wiens ongeëvenaarde carrière en voortdurende impact en invloed een uniek niveau van wereldwijd succes in muziek en daarbuiten hebben behouden. De VMA's zullen het wereldwijde icoon eren dat een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op het muzikale landschap en blijft beïnvloeden, inspireren en evolueren", aldus een persbericht. Dit is de eerste keer dat het wordt uitgegeven in de VS, omdat het is ontstaan bij de EMA's.

5 Hoe het verschilt van de prijzen van vorig jaar

Vorig jaar vonden de awards plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, en hadden ze een afgelegen publiek. Dit jaar zal er een live publiek aanwezig zijn en dit op één locatie, binnen. Veel artiesten verschenen vorig jaar op afstand en het waren de eerste VMA's die op de CW werden uitgezonden. Er waren veel optredens voorafgaand aan de show en er werden maskers gedragen om zo veilig mogelijk te blijven. Dit jaar zullen er veel veiligheidsmaatregelen en tests plaatsvinden om ervoor te zorgen dat niemand ziek wordt.

4 Stemmen op de VMA's

Stemmen is nu geopend! Je kunt stemmen op MTV.com en op de MTV-app. Je kunt maar één keer per dag stemmen, 10 stemmen per categorie. Als u echter elke dag tijdens het power-uur (13:00 uur) stemt, kunt u 20 keer per categorie op uw favorieten stemmen. Je moet inloggen om te stemmen voor de categorieën, waaronder Song of the Year, Best Pop, Best K-Pop, Video for Good en meer. De genomineerden voor Beste Groep en Song van de Zomer zijn nog niet bekend gemaakt, dus houd ze in de gaten.

3 Hoe u dit jaar de VMA's kunt bekijken

Je kunt de show live bekijken op 12 september om 20.00 uur. op MTV en alle ViacomCBS-netwerken - MTV2, VH1, Comedy Central en The CW. Maar als je op dit moment geen toegang hebt tot een tv, kun je deze streamen op de MTV-app of op vma.mtv.com. De show zal ook beschikbaar zijn om te bekijken op streamingdiensten zoals YouTube TV, Hulu (Live), Sling TV en fuboTV.

2 Professionele categorieën

Naast de categorieën waarop fans stemmen, zijn er professionele categorieën, die niet-stembare categorieën zijn, waaronder Beste Regie, Beste Editing, Beste Choreografie en meer. Deze categorieën bevatten veel van de eerder genoemde genomineerden en er wordt op gestemd door het netwerk. Ze zijn echter net zo belangrijk.

1 Video Vanguard Award

De Michael Jackson Video Vanguard Award is een speciale prijs, net als het Global Icon, van verdienste die wordt gegeven aan artiesten die tijdens de awardshow optreden. Het wordt ook wel de Video Vanguard Award en de Lifetime Achievement Award genoemd. Het wordt gepresenteerd door MTV voor "uitstekende bijdragen" en "grote impact" op muziekvideo en populaire cultuur. In plaats van de zilveren maanman krijgen de ontvangers van de Vanguard Award een vergulde maanman. De ontvanger van dit jaar is nog niet bekend gemaakt. Vorig jaar werd er geen prijs uitgereikt, maar de winnaar van 2019 was Missy Elliot.

Aanbevolen: