Alles wat Thora Birch heeft gedaan sinds 'Hocus Pocus

Inhoudsopgave:

Alles wat Thora Birch heeft gedaan sinds 'Hocus Pocus
Alles wat Thora Birch heeft gedaan sinds 'Hocus Pocus
Anonim

Je kent haar naam misschien niet, maar je zult haar waarschijnlijk herkennen als Dani uit de Halloween-klassieker, Hocus Pocus. Hocus Pocus was niet zo succesvol toen het voor het eerst werd uitgebracht in 1993, maar door de jaren heen is het gegroeid op mensen en nu heeft het miljoenen fans die het elk jaar bekijken wanneer Halloween eraan komt. Thoróra was pas ongeveer 11 jaar oud toen ze speelde in de Disney-film en sindsdien heeft ze veel acteerrollen gehad.

Hoewel haar volwassen acteercarrière niet zo succesvol was als toen ze een kind was, speelde ze nog steeds in een paar populaire films en tv-shows. En ze krijgt nog steeds nieuwe acteerrollen vandaag. Hier is alles wat Thora Birch heeft gedaan sinds ze in haar meest bekende film, Hocus Pocus, speelde.

7 Ze heeft meer dan 30 acteerrollen gehad sinds haar 'Hocus Pocus'-dagen

Thora was pas ongeveer 11 jaar oud toen ze schitterde in de Halloween-klassieker Hocus Pocus en ze acteerde al een paar jaar daarvoor. Ze acteert al haar hele leven en is dat nog steeds. “Birch's hoogtepunten in dit tijdperk zijn onder meer Patriot Games (1992) en Clear and Present Danger (1994) naast Harrison Ford, een hoofdrol in Monkey Trouble (1994) met Harvey Keitel, en Hocus Pocus (1993), die een cultklassieker worden na een aanvankelijk kritische en box office teleurstelling”, aldus Looper. Hoewel Hocus Pocus het aanvankelijk niet goed deed aan de kassa, werd het een populaire klassieker waar fans elk jaar naar kijken en het is Thora's bekendste film.

6 ‘American Beauty’ was een enorme mijlpaal voor haar

Zes jaar nadat ze speelde in haar doorbraakfilm, Hocus Pocus, speelde ze in 1999 in een andere grote film genaamd American Beauty. Ze speelde de humeurige tiener Jane Burnham, de dochter van Lester, een enge man van middelbare leeftijd die probeert te slapen met de beste vriend van zijn dochter. Thora won meerdere prijzen voor haar optreden en het maakte haar naam nog bekender in Hollywood, maar de plot van de film was duidelijk twijfelachtig en veroorzaakte veel controverse. In 2019 vertelde Thora de It Happened in Hollywood-podcast: "Oh geweldig, nu hebben we deze vlek op de film. Maar aan het eind van de dag… wie is de schuldige? Het is Kevin. Het heeft niets te maken met American Beauty … Ik denk, of hoop tenminste, dat een deel daarvan zal verdwijnen uit hoe mensen de film zelf beschouwen."

5 ‘Ghost World’ was weer een hit

Twee jaar later, toen Thora net aan haar volwassen acteercarrière begon, speelde ze in een andere hitfilm genaamd Ghost World. “Geregisseerd door Terry Zwigoff en gebaseerd op een stripverhaal van Daniel Clowes, volgt het plot de avonturen na het laatste jaar van Enid (Birch) en haar vriend Rebecca (Scarlett Johansson). Cynisch en verveeld vallen ze de eenzame jazzliefhebber van middelbare leeftijd Seymour (Steve Buscemi) voor sport lastig, maar er bloeit een onwaarschijnlijke vriendschap op”, aldus Looper. Thoróra werd genomineerd voor een Golden Globe en won een paar andere prijzen voor haar rol in deze film. Hoewel ze veel succes had met American Beauty en Ghost World, lijken haar co-sterren beroemder te zijn geworden dan zij en kwam haar carrière een tijdje op een laag pitje te staan.

4 Ze speelde in een paar levenslange films

In 2003 speelde ze in de Lifetime-film, Homeless to Harvard: The Liz Murray Story als het hoofdpersonage naar wie de film is vernoemd. Het gaat over Liz Murray, een 15-jarig meisje dat dakloos wordt door de tragedies die zich in haar leven voordoen, maar ze geeft niet op en blijft hard werken zodat ze naar de school van haar dromen kan gaan. Haar carrière stond een tijdje stil omdat haar acteeroptredens minder frequent waren, ze speelde in haar volgende Lifetime-film. In 2010 was ze in The Pregnancy Pact, dat was gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een groep tienermeisjes in Gloucester, Massachusetts die naar verluidt ermee instemden zwanger te worden en hun baby's tegelijkertijd op te voeden. Thora speelde Sidney Bloom, een journaliste die het verhaal over de tienermeisjes voor haar blog schreef. Die film begon echt haar volwassen acteercarrière - je zou nooit hebben geweten dat ze jaren geleden Dani in Hocus Pocus speelde.

3 Haar vader heeft haar ontslagen van een off-Broadway toneelstuk

In hetzelfde jaar dat Thora in The Pregnancy Pact zat, zou ze de hoofdrol spelen in een off-Broadway-productie van Dracula. Haar vader, Jack Birch, was toen haar manager, maar kostte haar het acteerwerk door een beetje te overbezorgd te zijn. Volgens Looper, “vertelde regisseur Paul Alexander ABC dat hij een andere acteur had gevraagd om Birch over zijn rug te wrijven voor een scène; haar vader 'probeerde toen het ongemak van Thora over te brengen' op een manier die Alexander als een bedreiging interpreteerde. Alexander besloot dat Birch het niet waard was dat haar aanmatigende, overbezorgde vader de rest van zijn cast bedreigde, en gaf beide Birches enigszins met tegenzin de laars van zijn productie."

2 Ze is getrouwd

Op 21 december 2018 kreeg Thora haar nog lang en gelukkig en trouwde ze met de liefde van haar leven. Ze nam een paar jaar een pauze van acteren om naar de universiteit te gaan, maar toen ze haar man, Michael Adler, ontmoette, inspireerde hij haar om weer te gaan acteren. Hij werkt in de filmindustrie als talentmanager, dus hij hielp haar herinneren hoeveel van een getalenteerde actrice ze is. Het stel trouwde in het stadhuis van San Francisco en óra plaatste een foto met haar man na hun huwelijk op Twitter. Ze zei: "Het is klaar! Ik ben nu een getrouwde vrouw… Dit is niet de officiële foto, maar ik bedank al mijn fans voor hun positieve energie! Ik voelde het elke seconde!! tijd voor een feestje. Hehe."

1 Ze was in 'The Walking Dead'

Thora's rol in The Walking Dead is de grootste die ze in jaren heeft gehad. Miljoenen mensen kijken naar The Walking Dead en ze krijgen Thora's acteervaardigheden te zien terwijl ze een van de verwrongen personages in de show speelt. In seizoen 10 van TWD speelt Birch een prominent lid van The Whisperers - een diep verwrongen post-apocalyptische bende die zichzelf kleedt in een vrijstaande walker-huid om bij de echte wandelaars te passen. De Whisperers lijken het ook erg leuk te vinden om mensen te onthoofden; ze hakken de hoofden eraf en steken ze vast op spikes alsof ze ervoor betaald worden”, aldus Looper. Thora is misschien niet meer in The Walking Dead, maar ze speelde in een nieuwe onafhankelijke film genaamd Thirteen Minutes die dit jaar zou moeten uitkomen en ze zou ook in een nieuwe Netflix-show kunnen zijn genaamd woensdag. dat gaat over de familie Addams. Misschien zal haar rol in de nieuwe Netflix-serie haar acteercarrière helpen herstellen en net zo succesvol zijn als ze was als kind.

Aanbevolen: