Wat heeft Vinessa Shaw gedaan sinds hij in 'Hocus Pocus' speelde?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Vinessa Shaw gedaan sinds hij in 'Hocus Pocus' speelde?
Wat heeft Vinessa Shaw gedaan sinds hij in 'Hocus Pocus' speelde?
Anonim

Hocus Pocus kreeg niet de beste behandeling toen het in première ging in 1993. Disney wilde niet dat de film wedijverde met The Nightmare Before Christmas en Addams Family Values, die beide tijdens het Halloween-seizoen in première zouden gaan. Dus om dat te voorkomen, kwam Hocus Pocus in juli vreemd genoeg in de bioscoop, en het stortte onvermijdelijk in. Nadat Hocus Pocus was getankt, schonk ook niemand de acteurs die erin speelden veel aandacht.

De cast (behalve Bette Midler en Sarah Jessica Parker) verdween voor het grootste deel uit het zicht. Waar zijn ze heen gegaan? Vinessa Shaw, die Allison speelde, ligt op de loer in een aantal behoorlijk indrukwekkende films.

Vinessa Shaw ging kort naar de universiteit, maar keerde terug naar acteren

Shaw was 17 jaar oud toen ze speelde in Hocus Pocus. Ze vertelde onlangs aan ET dat ze een fenomenale ervaring had met het filmen van de film. Het was een droom die uitkwam. Eerlijk gezegd, wie zou er geen plezier beleven aan het filmen van Hocus Pocus?

"Het was eigenlijk alles waar ik van had kunnen dromen in zo'n film en vooral ik keek ook keer op keer naar The Wizard of Oz als een eigenlijk vijf- en zesjarige," vertelde ze ET. "Dus dit voelde voor mij als een moderne versie van The Wizard of Oz. Het was [een van] mijn favoriete projecten waaraan ik heb gewerkt."

Shaw vertelde ook of ze denkt dat Allison en Max vandaag nog steeds samen zullen zijn. "Ik heb het gevoel dat zij en Max nog steeds samen zijn, maar ik denk dat Allison uit Salem komt en hij wil altijd in Californië zijn. Ik denk dat ze een soort compromis hebben gesloten en misschien is ze in Salem als de heksen terugkomen, weet je, ze bezoeken haar mama of zo."

Na Hocus Pocus ging Shaw kort naar Barnard College, maar ze heeft haar studie nooit afgemaakt omdat ze in plaats daarvan weer acteerde. Shaw's eerste rol kwam in 1981, en ze had veel rollen gehad voor Allison. Dus toen ze na haar studietijd weer begon te acteren, had ze genoeg ervaring om met succes weer in te springen.

Na een gastrol in een paar tv-series, was Shaw's eerste film na Hocus Pocus Coyote Summer in 1996. Twee jaar later kreeg ze echter een kleine rol in een grote film, de laatste film van Stanley Kubrick, Ogen Wijd Gesloten. Haar co-sterren waren een toen getrouwde Tom Cruise en Nicole Kidman. Datzelfde jaar had ze nog een kleine rol in Wayward Son. Maar dat zijn niet alle kleine onderdelen die Shaw verdiende in films met grote namen.

Sha speelde in veel meer films met grote namen

Shaw's volgende grote film was The Weight of Water uit 2000, waarin ze samen met Sean Penn en een aantal andere bekende acteurs speelde. Daarna speelde Shaw in 40 Days and 40 Nights (2002), Melinda and Melinda (2004), en verdiende ze haar eerste hoofdrol in Bereft (2004).

Een tijdlang ondergedompeld in indiefilms, verscheen Shaw in 2006 in Wes Cravens big-budget horror-remake, The Hills Have Eyes. Het jaar daarop verdiende ze nog een kleine rol in een grote film, James Mangold's 3:10 naar Yuma, naast A-List acteurs Russell Crowe en Christian Bale.

Shaw speelde in de loop der jaren ook in een aantal horrorfilms, waaronder Stag Night, Come Out and Play, Clinical en Family Blood. Buiten horror bleef Shaw schitteren in indiefilms. Ze speelde een van de liefdesbelangen van Joaquin Phoenix in Two Lovers. Gwenyth P altrow speelde de andere minnaar. In 2008 speelde ze de "sexy, wiethandelende Sally", die volgens IMDb de "zwarte weduwe op het web" is in Garden Party.

In 2011 deelde Shaw het scherm met Chris Evans in Puncture, Bryan Cranston in Leave en Drew Barrymore en John Krasinski in Big Miracle uit 2012. Het jaar daarop verdiende ze een kleine rol in Steven Soderbergh's Side Effects naast Rooney Mara, Jude Law, Channing Tatum en Catherine Zeta-Jones.

Shaw had meer hoofdrollen in de indiefilm Siren uit 2013 en Electric Slide uit 2014. Datzelfde jaar bleek een druk jaar te zijn voor Shaw. Ze had meer belangrijke rollen in Cold in July en After the Fall, en ze speelde als Kate McPherson in een 10-delige boog op Ray Donovan.

Het jaar daarop zag ze haar co-ster met Malcolm McDowell in Bereave. Daarna kwamen haar rollen om de paar jaar. Nadat ze in 2018 in Family Blood had gespeeld, nam ze een paar jaar vrij en keerde ze in 2021 terug met drie nieuwe indiefilms, The Blazing World, We Need to Do Something en 12 Mighty Orphans, waarin ook Luke Wilson en Martin Sheen te zien waren.

Shaw begon een gezin

Shaw begon in 2007 met Kristopher Gifford te daten, en een jaar later verloofden ze zich, maar ze stapten pas in 2017 in het huwelijksbootje. De reden voor Shaw's vierjarige onderbreking van acteren tussen 2018 en 2021 was dat ze bevallen van het eerste kind van het paar, Jack, in 2018.

In haar vrije tijd werd ze begeleider van de SGI-USA lekenboeddhistische vereniging voor vrede, cultuur en onderwijs. Shaw groeide op als boeddhist, omarmde de boeddhistische filosofie van Nichiren en werd lid van de Soka Gakkai International tijdens haar studietijd.

Tot nu toe heeft Shaw nog geen andere rollen gepland voor de rest van 2021 of zelfs 2022, maar we weten dat ze binnenkort iets in de maak zal hebben. Wat Hocus Pocus 2 betreft, Shaw heeft nog niet gezegd dat ze aan het project gehecht is. Maar fans van de Halloween-klassieker bidden voor haar terugkeer, samen met de hele rest van de cast.

Aanbevolen: