Waarom Rose Byrne ervoor koos om haar rol in 'Physical' op zich te nemen

Inhoudsopgave:

Waarom Rose Byrne ervoor koos om haar rol in 'Physical' op zich te nemen
Waarom Rose Byrne ervoor koos om haar rol in 'Physical' op zich te nemen
Anonim

Je herinnert je haar misschien voor het eerst van haar rol in Kristen Wiig's Bridesmaids, de hilarische kaskraker waarin Rose Byrne de mooie en schijnbaar perfecte en evenwichtige Lillian speelde. Haar karakter was de nieuwe vriend van Annie's (Kristen Wiig) oude beste vriendin Lillian (Maya Rudolph), met wie Annie intense concurrentie voelt. Rose Byrne was perfect voor de rol en bewees haar comedy-koteletten tien keer in die rol, dus het is niet verwonderlijk dat ze door is gegaan met vele andere succesvolle inspanningen.

In een recent interview met Vogue werd ze echt over haar nieuwe serie Physical, eerder dit jaar uitgebracht op Apple TV+ en al vernieuwd voor een tweede seizoen. Ze is geen onbekende in het portretteren van vrouwen in meerdere gradaties van persoonlijke chaos en crisis, maar ze stond te popelen om haar tanden te zetten in een andere rol, zoals Sheila, de moeder en huisvrouw in de buitenwijken die afda alt in een wereld van eetstoornissen en verslaving wanneer ze lichaamsbeweging ontdekt als uitlaatklep voor haar onzekerheid en pijn. Dit is waarom Rose Byrne de rol van Sheila in Physical wilde spelen en wat het voor haar heeft betekend om de show te maken.

7 Het is een ander genre dan haar andere werk

Inmiddels heeft Rose Byrne vrijwel elk filmgenre op haar cv staan en ze blijft zich alleen maar diversifiëren en bewijst zichzelf voortdurend als een kracht in veel verschillende rollen. In 2002 was ze te zien in de kleine rol van Dormé in Star Wars: Episode II – Attack of the Clones, gevolgd door Troy, 28 Weeks Later, en de juridische thrillerreeks Damages. Fans vergeten misschien ook dat ze geweldige comedy-optredens had in Marie Antoinette (2006) en Get Him to the Greek (2010), voordat ze verder in de schijnwerpers kwam met een co-starring rol in Bridesmaids (2011). In de hoofdrol in Mrs. America (2020) speelde Rose Byrne Gloria Steinem, vastberaden om het Equal Rights Amendement te ratificeren. Physical is een 10-delig comedy-drama, en Rose Byrne stond te popelen om een ander genre en format aan haar steeds groeiende lijst van prestaties toe te voegen.

6 Het script greep haar meteen vast

Rose Byrne legt uit dat ze vanaf de eerste keer dat ze het las werd gegrepen door het script en onmiddellijk werd gegrepen door het personage. “Ze is de ultieme antiheld en ik had zoiets van, ‘Hoe vind je het goed voor haar?’ Ze leeft in deze verschrikkelijke ruimte van leugens en ze worden alleen maar erger en erger", zei ze. "Ik fotografeerde Mrs. America in Toronto en Annie [Weisman, de maker van de show] kwam naar me toe. Ik was een beetje bang. Ik weet wat er nodig is om een langlopende serie te maken. Ik deed Damages met Glenn Close. Het zijn veel uren en dat had ik al jaren niet meer gedaan, maar de wereld van deze show zat vol potentie."

5 De kostuums en het haar uit de jaren 80 waren superleuk

Schepper Annie Weisman had specifieke beelden in gedachten toen ze besloot dit verhaal te vertellen dat zich afspeelt in de jaren tachtig. Vol met groot haar, neonkleuren, maillots en beenwarmers, de show is esthetisch heerlijk naast een uitstekend geacteerd en goed geschreven. Wat betreft Sheila's haar, Annie Weisman wilde dat het groot genoeg was zodat het personage het kader zou vullen. "In het begin wist ik het niet zeker, maar tegen het einde dacht ik: 'Ik wil het groter, groter, groter!'", zei Rose Byrne. "Kameron Lennox is onze kostuumontwerper en ze was zo specifiek. Het is moeilijk met een show die zich afspeelt in een periode die vaak zo komisch is. Je moet proberen het authentiek te laten voelen en niet als een kostuum of een Saturday Night Live-schets. Je zou denken dat ik een Marvel-film aan het maken was. Ik had uren aan het passen voor die maillots."

4 Het is een boeiende weergave van verslaving

Een belangrijke conventie van de show is dat het publiek Sheila's innerlijke gedachten te horen krijgt, die vaak stromen van zelfhaat en onzekerheid zijn. Rose Byrne legde uit hoe het is om een personage te spelen dat worstelt met een verslaving: "Het informeert alles en dat doet die stem ook. Het is ongemakkelijk en mensen worden een beetje kronkelig, maar ze hebben betrekking."

3 Het beeldt een belangrijke tijd uit in de geschiedenis van vrouwen

Net zoals mevrouw America Rose Byrne in de jaren zeventig neerzette en de tweede feministische golf waar Gloria Steinem deel van uitmaakte, beeldt Physical ook een belangrijke tijd uit voor vrouwen. De jaren tachtig zagen een toename van fitness en lichaamsbeweging, vooral voor vrouwen, die plotseling onder druk werden gezet met de nieuwe eisen om niet alleen een sterke vrouw te zijn die macht uitoefende op een manier die plotseling was toegestaan, maar ook om nog steeds de lichaamsidealen te behouden die vrouwen waren gebombardeerd met in decennia daarvoor. Rose Byrne legde uit dat Sheila als vrouw van de jaren tachtig echt het product is van het decennium dat eraan voorafging. "Ze is een activiste, ze ging naar Berkeley en haar man is een liberale professor, maar ze lijdt," zei ze."Er is een honger naar verschillende verhalen over vrouw-zijn. Het is geen monolithische ervaring. Ik zie meer representatie op het scherm en er worden grote stappen gemaakt, maar dan kijk je naar reproductieve rechten die worden weggenomen of niet toegankelijk zijn voor vrouwen in zo vele delen van de wereld."

2 De rol laat haar gezondheids- en fitnessbagage uitpakken

Creator en uitvoerend producent Annie Weisman wilde Sheila's reis beginnen zoals ze zich had voorgesteld dat veel fitnessreizen voor vrouwen begonnen: als iets positiefs dat al snel begon te ontrafelen toen de interesse een obsessie werd. "De show volgt haar reis echt wanneer ze deze nieuwe bron van vreugde en kracht in haar lichaam ontdekt", zegt ze. idee om dit soort bevrijdende lichaamsbeweging op videoband te zetten.”

1 Ze genoot van de trainingsroutines

Met het veeleisende productieschema en de aard van de scènes moest Rose Byrne proeven van de aerobics-levensstijl die ze uitbeeldde als Sheila. Ze werkte een aantal maanden met een choreograaf en aerobicsinstructeur op Zoom en ontdekte dat ze de oefening net zo leuk vond als haar personage. “Het aerobics-aspect ervan is zo fysiek dat je uit je hoofd wordt. Ik ben zo gefocust op het proberen om de bewegingen of de choreografie te doen, ik vond het eigenlijk best bevrijdend, zei ze.

Aanbevolen: