Dit is waarom Billie Eilish ervoor kiest om zich "als een jongen" te kleden

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Billie Eilish ervoor kiest om zich "als een jongen" te kleden
Dit is waarom Billie Eilish ervoor kiest om zich "als een jongen" te kleden
Anonim

Op 18-jarige leeftijd is Billie Eilish al een volleerd artiest. Met vijf Grammy Awards op zak en een angstaanjagend mooie stem is Billie een superster op zich. Eilish schrijft al muziek sinds ze 11 jaar oud was en was lid van het Los Angeles Children's koor. Haar debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? lanceerde de tienerster tot wereldwijde sterrendom.

Er is echter iets aan Billie dat critici in de war brengt… haar kledingkeuze. Haar kenmerkende outfit is een wijde broek en oversized overhemden, wat een anti-popsterhouding is. Het is gewoon een ander wapen in haar arsenaal dat haar uniek, verfrissend en niet bang maakt om de norm te trotseren. Billie's kledingkeuze maakt de weg vrij voor een aantal ongemakkelijke maar noodzakelijke gesprekken over lichaamspositiviteit en het terugwinnen van de macht over hun lichaam.

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom Billie Eilish ervoor kiest om zich "als een jongen" te kleden, dan is dit de reden.

Ze houdt niet van de gedachte dat mensen haar lichaam beoordelen

In tegenstelling tot veel sterren van haar leeftijd, weigert Billie Eilish iemand haar esthetiek te laten bepalen. De zangeres heeft een uniek imago en daar is een reden voor. Op jonge leeftijd in de schijnwerpers worden gezet is niet eenvoudig, jonge sterren zoals Billie worden beoordeeld op hun uiterlijk en vaak beschaamd door de media. In een interview met GQ Magazin e gaf ze inzicht in waarom ze ervoor kiest zich te kleden zoals ze doet.

Ik ben het die zegt: kijk, er zit een lichaam onder deze kleren en je krijgt het niet te zien. Is dat niet jammer?

Maar mijn lichaam is van mij en het jouwe is van jou. Ons eigen lichaam is zo'n beetje de enige echte dingen die echt van ons zijn.

"Ik krijg het te zien en kan het laten zien wanneer ik dat wil."

Ze heeft zich nooit gewenst gevoeld

In een wereld waar iemands waarde vaak kan worden bepaald door hoe begeerlijk anderen je vinden, is het gemakkelijk om je ontoereikend te voelen en beroemdheden zijn er niet immuun voor.

“Hier is een bom voor jou: ik heb me nooit gewenst gevoeld. Door mijn vroegere vriendjes voelde ik me nooit gewenst. Geen van hen. En het is een belangrijk ding in mijn leven dat ik voel dat ik nooit fysiek door iemand ben gewenst. Dus ik kleed me zoals ik me kleed, want ik denk niet graag aan jullie - ik bedoel iedereen, iedereen - om het te beoordelen, of de grootte ervan."

Haar stijl is een enorm onderdeel van haar merk

Houd van haar kledingkeuzes of haat ze, Billie Eilish is een mode-icoon en trendsetter. Haar stijl is niet alleen gedurfd en veelzijdig, maar het is ook een groot onderdeel van haar merk.

"Soms kleed ik me als een jongen. Soms kleed ik me als een swaggy meisje. En soms voel ik me gevangen door dit personage dat ik heb gecreëerd, omdat ik soms denk dat mensen me niet als een vrouw zien."

Kun je je Billie Eilish ooit voorstellen zonder haar kenmerkende mode?

Aanbevolen: