Dit is wat de originele 'Halloween'-cast vandaag doet

Inhoudsopgave:

Dit is wat de originele 'Halloween'-cast vandaag doet
Dit is wat de originele 'Halloween'-cast vandaag doet
Anonim

Hoewel er veel geweldige horrorfilms zijn, v alt niet te ontkennen dat Halloween zijn titel als het toppunt van horrorfilms heeft verdiend. Na de release in 1978 werd de zenuwslopende creatie van John Carpenter een van de meest succesvolle onafhankelijke horrorfilms aller tijden.

Hoewel de film door zijn fans wordt beschouwd als gemaakt met echt kunstenaarschap, aanzienlijk smaakvol en vooral angstaanjagend, hielp het ook de carrières van zijn cast te lanceren. Tegenwoordig zijn verschillende castleden succesvol op verschillende gebieden, en dit is wat ze hebben gedaan sinds de kapper in 1978

9 Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis maakte haar debuut op de grote schermen door de rol van Laurie Strode te spelen in John Carpenter's Halloween. Terwijl ze haar rol voortdurend hernam in de reeks van de films, speelde ze ook in verschillende andere films. Om te beginnen speelde ze samen met Lindsay Lohan in de kaskraker van 2003, Freaky Friday en met Arnold Schwarzenegger in True lies. Curtis is momenteel te zien in de nieuwste Halloween-film, Halloween Kills, die in oktober uitkomt.

8 Nancy Loomis

Nancy Loomis, nu een voormalige actrice, stal herhaaldelijk de show op verschillende filmprojecten met haar theatrale talenten tijdens haar dagen voor de camera. Ze portretteerde het karakter van Annie Brackett op Halloween. Ze speelde vervolgens in een aantal andere producten van John Carpenter, waaronder The Fog en Assault On Precinct 13. Momenteel bekend als Nancy Kyes, heeft de ster haar passie gevonden in een ander artistiek gebied; beeldhouwen. Naast een professionele beeldhouwer, is Loomis een adjunct-professor aan de Universiteit van Californië.

7 P. J. Zolen

Pamela Jayne Soles is een succesvolle Amerikaanse actrice die haar debuut maakte op het grote scherm door de rol van Norma Watson in de film Carrie te spelen. Kort daarna werd Soles gecast als Lynda Van der Klok in Halloween. In de loop der jaren heeft ze verschillende televisieprojecten in handen gehad. Onlangs sprak ze over haar ontmoeting bij het zien van een deel van Bill Murray dat volgens velen niet bestaat.

6 Kyle Richards

Amerikaanse actrice en socialite, Kyle Richards begon haar acteercarrière als kind en speelde de rol van Alicia Sanderson Edwards in de film Little House On The Prairie. Ze heeft rollen gescoord in tientallen tv-shows en films, waarvan de meeste vervaagd zijn in de jaren tachtig. Richards was daarna een tijdje van de grid, maar kwam in 2010 weer in de schijnwerpers met Bravo's hitserie, The Real Housewives Of Beverly Hills. Tegenwoordig heeft haar succes van de show haar een boetiek, een kledinglijn en verschillende productiedeals opgeleverd. De ster zal ook te zien zijn in de nieuwste Halloween-film, Halloween Kills.

5 Nancy Stephens

Nancy Stephens kwam in de schijnwerpers met de populaire horrorthriller Halloween. Sindsdien is ze in de loop der jaren in veel meer films en tv-shows te zien geweest, waaronder Chips, Boston Legal en A Time For Dancing. Stephens heeft haar rol als verpleegster Marion Chambers voortdurend opnieuw opgenomen in de Halloween-franchise en hetzelfde volgt haar in de film uit 2021, Halloween Kills. Naast haar in de schijnwerpers te zetten, bracht Halloween Stephens ook samen met haar man, Rick Rosenthal en nu met drie kinderen, kon de actrice de kaskraker uit 1987 niet dankbaarder zijn.

4 Brian Andrews

Net als veel van de cast van Halloween begon Brian Andrews als kind zijn carrière in de theaters. Zijn eerste schermverschijning speelde de rol van Michael William Horton in de show Days Of Our Lives uit 1970. Een tijdje daarna speelde hij in Halloween als Tommy Doyle, een rol die hem op de radar van andere films hielp. Andrews nam later een pauze van acteren en keerde 28 jaar later terug met een optreden in Lazarus Apocalypse. De ster houdt zijn rol van Halloween hoog in het vaandel en heeft de film voortdurend gepromoot op fanconventies.

3 Nick Castle

Nick Castle, bekend van zijn rol als Michael Myers, is het moorddadige personage uit John Carpenter's Halloween. Naast het verschijnen in verschillende andere films, omarmde Castle ook een carrière in filmregie en scenarioschrijven. In 1981 schreef Castle samen met John Carpenter Escape from New York, wat voor ons bewijst dat hij een man met veel talenten is. In de loop der jaren is Castle meer films gaan regisseren dan waarin hij heeft gespeeld en wordt beschouwd als een van de meest succesvolle in het veld.

2 Charles Cyphers

Charles Cyphers wordt gerespecteerd als een van de grootste namen in de horrorfilmscene na zijn debuut in 1972. Zijn grote doorbraak beleefde hij met zijn rol in Halloween als Sheriff Leigh Brackett. Sindsdien werkt Cyphers als een professionele acteur en speelde hij in verschillende films. Er wordt ook verwacht dat hij zijn rol zal hernemen in de nieuwste film uit de franchise, Halloween Kills.

1 Tony Moran

Amerikaanse acteur en producer Tony Moran maakte zijn weg naar roem met iets minder dan een minuut op het scherm, toen hij werd ontmaskerd als Michael Myers in Halloween. Door het gezicht van Michael Myers te worden, tilde Morans carrière naar een nieuw niveau van succes. Dit hielp hem rollen te bemachtigen in verschillende films en tv-shows, waaronder CHIPS, California Fever en Death House. In 1981 nam Moran een pauze van acteren en was bijna drie decennia weg van de Hollywood-scene, voordat hij in 2008 eindelijk terugkeerde naar acteren met een korte film genaamd The Lucky Break.

Aanbevolen: