Wat is er met Nelly gebeurd? Dit is wat de rapper vandaag doet

Inhoudsopgave:

Wat is er met Nelly gebeurd? Dit is wat de rapper vandaag doet
Wat is er met Nelly gebeurd? Dit is wat de rapper vandaag doet
Anonim

De kans is groot dat de meeste fans van muziek uit het begin van de jaren 2000 bekend zijn met Cornell Iral "Nelly" Haynes Jr. De voormalige St. Lunatics-frontman was het gezicht van de hiphop- en R&B-fusie met zijn debuutalbum Country Grammar. Vijf weken lang stond het project in 2000 bovenaan de Amerikaanse Billboard 200-hitlijst met nummers als hetzelfde titelnummer, "Ride wit Me" en "Batter Up" die de ether domineerden en in de eerste week 235.000 exemplaren verkochten.

Dat gezegd hebbende, hebben we nog één vraag te stellen: maakt Nelly nog steeds muziek in 2022? Het komt niet zelden voor dat rappers uit het zicht verdwijnen na het hoogtepunt van hun carrière, en fans vragen zich af of dat bij Nelly ook het geval is. Nellyville (2002) was nog steeds een hit, net als de opvolgers Sweat and Suit (2004). Om het samen te vatten, hier is alles wat de ervaren rapster heeft gedaan sinds zijn laatste album.

Bijgewerkt op 28 augustus 2022: Dit artikel is bijgewerkt om Nelly's 2022-2023 concerttour weer te geven.

6 Nelly bracht een album uit in 2021

Nelly's laatste album, een 26 minuten durend project met country-invloeden getiteld Heartland, werd uitgebracht in 2021 onder de vlag van Columbia Records. De rapster tikte het countryduo Florida Georgia Line, zijn oude St. Lunatics-vriend City Spud, Blanco Brown, Jimmie Allen en meer aan vanwege zijn functies.

Het album is er helaas maar in geslaagd om op de 45e plek te belanden in de Amerikaanse Billboard 200, wat te ver verwijderd lijkt van zijn debuut in 2000. Het is erin geslaagd om de top tien van de Amerikaanse Top Country Album-hitlijst te betreden, echter.

"Mijn relatie met hen is superstrak", zei de rapper over zijn relatie met de in Nashville gevestigde countryband. "We hebben samen twee tours gedaan, we hebben nog een heleboel andere tours gepland en dingen die we willen doen… Ze zijn familie."

5 Nelly verscheen op Dancing With The Stars

In 2020 voegde Nelly zich bij Nev Schulman (Catfish), Kaitlyn Bristowe (The Bachelorette), voormalig Disney-ster Skai Jackson, de Backstreet Boys-zanger AJ McLean, Tiger King-ster Carole Baskin en nog veel meer tijdens seizoen 29 van Dancing met de sterren.

Het was een succesvolle onderneming voor de ervaren rapper en behaalde de derde plaats met danseres Daniella Karagach na verlies van respectievelijk Schulman en Bristowe.

"Ik nam dit min of meer een uitdaging aan, en eigenlijk doe je vanwege de pandemie niets! ", zei hij in een interview. "Ik was gevraagd om in verschillende realityshows te gaan die over verschillende dingen gingen, en het is als, 'Nee, nee.'"

4 Nelly waagde zich aan acteren

Er zijn veel gevallen waarin rappers acteurs worden, en Nelly is er een van. Hij maakte zijn filmdebuut in de indiefilm Snipes uit 2001, waarin hij de rapper Prolifik speelde. Zijn acteerdoorbraak kwam samen met Adam Sandler en Chris Rock in de remake van 2005 van The Longest Yard.

Dus, hoe ziet Nelly's acteercarrière er nu uit? Het is veilig om te zeggen dat het er voorlopig best goed uitziet.

Hij presenteerde zijn eigen reality-tv-show, Nellyville, van 2014 tot 2015 en werd vijf seizoenen lang een van de belangrijkste castleden van Real Husbands of Hollywood van BET Network. Toen verscheen hij in 2017 in The Platinum Life, een realityserie over de vrouwen van muzikanten.

3 Beschuldigingen van seksueel geweld tegen Nelly

De ervaren rapper kreeg door de jaren heen te maken met een reeks beschuldigingen van aanranding. In 2017 werd hij geconfronteerd met een beschuldiging van tweedegraads verkrachting nadat een vrouw hem ervan beschuldigde haar uit te nodigen in zijn auto. Nelly werd spoedig gearresteerd in Auburn, Washington, maar zonder aanklacht vrijgelaten.

Een andere claim kwam in januari 2018 nadat een vrouw beweerde dat ze haar had aangevallen tijdens een optreden in het Cliffs Pavilion in Engeland.

2 Nelly richtte zich ook op vaderschap

Tegelijkertijd concentreerde Nelly zich ook op zijn vaderschap. Hij voedde zelf twee kinderen op, Cornell III en Chanelle, en deed zijn best om ze geruime tijd uit de schijnwerpers te houden.

De kinderen hebben naar verluidt verschillende relaties, maar de rapper hield de identiteit van de babymoeder op de DL.

Hij stapte ook over naar ouder Sydney en Shawn, de twee kinderen van zijn overleden zus, Jackie, die in maart 2005 aan leukemie overleed.

Hoewel Nelly jarenlang aan Ashanti was gebonden, hadden de twee nooit kinderen samen (tenminste, niet dat fans weten).

1 Wat volgt er voor Nelly?

Dus, wat doet Nelly in 2022 en daarna? De beschuldigingen van aanranding hebben zijn reputatie zeker nog erger aangetast, en dat verta alt zich niet goed in beoordelingen.

Hoewel Nelly's populariteit duidelijk is gedaald sinds zijn persoonlijke drama (en een vertraagde release van albums), ziet hij nog steeds enig succes (en zijn nettowaarde is nog steeds ongeveer $ 8 miljoen).

Hij ging zelfs op tournee in 2022, met talloze tourdata verspreid over 2023, van de VS tot Nieuw-Zeeland en Australië.

Nelly is misschien niet langer een begrip met de viraliteit van 'Hot In Herre' (wat technisch gezien niet een van de one-hit wonders van het tijdperk was), maar dat betekent niet dat zijn fans het helemaal vergeten zijn over hem.

Aanbevolen: