Wat is er met de geruchten over "Sean Kingston Dead"? Dit is wat hij vandaag doet

Inhoudsopgave:

Wat is er met de geruchten over "Sean Kingston Dead"? Dit is wat hij vandaag doet
Wat is er met de geruchten over "Sean Kingston Dead"? Dit is wat hij vandaag doet
Anonim

De naam Sean Kingston lag in 2007 op ieders lippen met zijn hit 'Beautiful Girls', maar een viraal gerucht over het overlijden van de Jamaicaanse rapper en zanger circuleert al jaren op het internet ondanks dat de muzikant nog leeft en goed.

Verrassend genoeg is Kingston niet de eerste beroemdheid die geruchten heeft over hun dood. Bekende beroemdheden zoals Kanye West, Taylor Swift, Paul McCartney en Nick Jonas hebben in de loop der jaren allemaal geruchten over de dood over hen gecreëerd, die al snel een storm veroorzaakten en vervolgens uitdoofden zodra mensen zich realiseerden dat het nepnieuws was.

De geruchten van Kingston over zijn dood onderscheiden zich echter van de meeste sterfgevallen van beroemdheden vanwege het feit dat het tot op de dag van vandaag nog steeds door veel mensen wordt geloofd. Het gerucht dat de muzikant dood is, is in het verleden zo wijdverbreid geweest, dat veel mensen het geloofden en het nieuws als feit beschouwden. Maar waar komen deze geruchten vandaan? En waar is Sean Kingston vandaag? Dit zijn de vragen die beantwoord moeten worden!

Bijgewerkt op 6 september 2021, door Michael Chaar: In 2011 werd Sean Kingston het onderwerp van geruchten over de dood na een jetski-ongeluk. De 'Beautiful Girls'-zanger verkeerde in erbarmelijke toestand, waardoor velen dachten dat hij geslaagd was. Nou, de geruchten gingen door ondanks dat Sean nog leefde! Velen schrijven de hoax simpelweg toe aan een Mandela-effect, dat talloze beroemdheden in het bedrijf heeft getroffen. Aangezien Sean zo lang uit de schijnwerpers is gestapt, was het alleen begrijpelijk dat het publiek echt geloofde dat hij dood was. In 2017 keerde Sean officieel terug naar het maken van muziek en heeft een reeks nummers uitgebracht. In 2019 werkte hij samen met Tory Lanez en meest recentelijk bracht hij zijn nieuwste single 'Love Is Wonderful' uit met Travis Barker in augustus 2021. Diezelfde maand sierde Sean de cover van The Knockturnal magazine, waar hij zijn heruitvinding bespreekt en terugkeert naar de muziekscene.

Achter de geruchten over "Sean Kingston Is Dead"

Als we het hebben over het beruchte gerucht, is het belangrijk om eerst de geschiedenis achter zijn oorsprong te bespreken en waarom het zo wijdverbreid werd en in de eerste plaats geloofde.

Het begon allemaal toen nep-screenshots van BBC News een uitzending lieten zien waarin stond dat Sean Kingston in 2011 omkwam bij een jetski-ongeluk. Deze screenshots werden gebruikt in een video die nu is verwijderd, maar veel aandacht kreeg op het internet op verschillende forums.

Sean Kingston heeft inderdaad een bijna fataal jetski-ongeluk gehad in 2011 waardoor hij in het ziekenhuis belandde en resulteerde in een situatie van bijna leven of dood. Hij werd op 29 mei 2011 met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij 56,33 km per uur op een jetski had afgelegd en verkeerd had ingeschat hoe hoog het tij was opgelopen en uiteindelijk in aanvaring kwam met een brug.

Het vreselijke ongeluk bleek een vermomde zegen te zijn voor Kingston, die beweerde dat het hem een nieuw leven in het leven had geroepen: Wat het ongeluk me in feite heeft geleerd, is dat je in het leven je zegeningen moet tellen, je moet gewoon moet God te allen tijde aanwezig houden en nadenken over de gevolgen.”

Kingston herstelde uiteindelijk snel na het ongeluk en bleef in de jaren die volgden een tijdje uit de schijnwerpers, maar het gerucht dat hij stierf aan dit jetski-ongeluk heeft hem tot op de dag van vandaag gevolgd, wat aantoont dat hoe krachtig sommige virale internetgeruchten kunnen zijn.

Zijn de geruchten gewoon een Mandela-effect?

Sommige mensen hebben het scherpzinnige punt gemaakt dat het gerucht rond Kingston een ander voorbeeld is van het Mandela-effect.

Het Mandela-effect is een fenomeen van valse herinneringen dat ontstond in 2010 toen paranormaal adviseur Fiona Broome in de jaren tachtig naar haar valse herinnering aan de Zuid-Afrikaanse leider Nelson Mandela verwees, die vervolgens door duizenden werd gedeeld en talloze andere voorbeelden van valse herinneringen veroorzaakte tot op de dag van vandaag.

Veel gebruikers op Reddit hebben zich uitgesproken over de connectie met de Kingston death hoax-geruchten en beweren dat ze zich herinneren dat hij is overleden. Vreemd toch? Het lijkt erop dat veel mensen in de loop der jaren voor dit gerucht zijn gevallen en een sneeuwbaleffect hebben gecreëerd van mensen die aannemen dat het waar is, wat een veelvoorkomend kenmerk is van verhalen die verband houden met het Mandela-effect.

Wat Sean Kingston vandaag gaat doen

Ondanks dat hij een van de grootste namen was in de jaren 2000 en een reeks hits had, werden de financiën van Sean Kingston in 2017 in twijfel getrokken. Gezien zijn afwezigheid in de schijnwerpers, plus de geruchten over zijn vermeende overlijden, die duidelijk zijn ontkracht, werd Sean door TMZ gevraagd of hij blut was of niet, waarmee hij duidelijk maakte dat zijn financiën, of het gebrek daaraan, ook gewoon geruchten waren! De zanger is vanaf vandaag $2 miljoen waard.

Na een lange onderbreking van de schijnwerpers besloot Kingston terug te keren naar de schijnwerpers en bracht hij zijn nieuwste nummer 'Peace of Mind' uit, ft. Tory Lanez in 2019. Als het gaat om zijn redenen om zo lang uit de schijnwerpers te blijven, verklaarde Kingston: Ik voel dat de tijd rijp is, weet je. Het is een paar jaar geleden dat ik mezelf echt moest uitvinden.'

Vervolgens zei hij: "Ik moest in een echte mentale ruimte komen om weer geweldige muziek te maken." Dit lijkt de natuurlijke weg voor een muzikant om te volgen, en hij voegt zich bij de gelederen van Avril Lavigne en Ed Sheeran die tijdens hun carrière grote pauzes hebben genomen om zichzelf opnieuw uit te vinden en zichzelf de tijd te geven om erachter te komen.

Als het gaat om wat hij dit jaar doet, heeft Kingston beloofd dat er nieuw materiaal in de maak is en werkt hij aan een nieuw album, maar net als andere muzikanten is deze moeilijke tijd vertraagd vanwege het aanhoudende coronavirus situatie.

Als het gaat om zijn meest recente muziekreleases, werkte Sean Kingston samen met Travis Barker aan hun hit 'Love Is Wonderful', die vorige maand in première ging. De twee gingen ook door met het filmen van een muziekvideo, die dezelfde avond als het nummer werd uitgebracht, om duidelijk te maken dat als het op muziek aankomt, Sean Kingston nergens heen gaat!

Aanbevolen: