De waarheid over de vreemde start van Laurence Fishburne in Hollywood

Inhoudsopgave:

De waarheid over de vreemde start van Laurence Fishburne in Hollywood
De waarheid over de vreemde start van Laurence Fishburne in Hollywood
Anonim

Laurence Fishburne heeft een lange weg afgelegd sinds ze Morpheus speelde in The Matrix. Aan de andere kant kwam hij een nog grotere afstand vanaf het begin van zijn carrière tot de sci-fi megahit-kaskraker uit 1999. In feite waren de eerste delen van Laurence's carrière ronduit vreemd en enigszins hilarisch als je denkt aan de gerespecteerde acteur die hij sindsdien is geworden.

Hij begon met een soap en een oorlogsfilm

Laurence Fishburne's eerste acteerkrediet is als een personage genaamd Fish in een tv-film genaamd If You Give A Dance, You Gotta Pay The Band. Maar het lijdt geen twijfel dat zijn eerste 'legitieme' rol in de soapserie One Life To Live was. Laurence speelde John West Hall voor 15 afleveringen van 1974 tot 1976. Natuurlijk was het een groot probleem om in een gevestigde soapserie te worden gecast voor Laurence, omdat hij toen nog maar een kind was. Maar gecast worden in een Francis Ford Coppola-film was een nog grotere deal.

Toen Laurence nog maar 14 jaar oud was, werd hij gecast in het meesterwerk van Francis Ford Coppola, Apocalypse Now. Alleen had de beroemde Godfather-regisseur geen idee dat de jonge man die hij als soldaat in een van de meest memorabele scènes van de film castte, niet 16 was zoals hij zei dat hij was.

Volgens een interview met George Stroumboulopoulos zei Laurence dat hij niemand echt voor de gek hield. Francis was meer bezorgd over de vraag of Laurence wel of niet een 18-jarige kon spelen. Het blijkt dat hij het kon. En Laurence werd gecast in een van de meest memorabele en gewaardeerde films aller tijden.

Van een soapserie naar een van de meest geprezen oorlogsfilms aller tijden springen, lijkt zeker een lange adem. Maar het was dit traject dat Laurence Fishburne echt in de stratosfeer lanceerde. Toen hij begon, was het natuurlijk twijfelachtig of hij wist hoeveel geld hij zou verdienen in films als The Matrix of John Wick. Maar het lijdt geen twijfel dat Laurence wist dat er iets goeds op zijn pad zou komen nadat Francis hem had aangenomen.

Apocalyps volgen Nu bracht Laurence veel tijd op het podium door om zichzelf als acteur serieus te nemen. Maar hij bracht ook veel tijd door in de televisie-industrie. Hij deed een miniserie genaamd Rumor of War, daarna zes afleveringen van The Six O'Clock Follies, Trapper John M. D., MASH en Strike Force.

Terwijl Laurence gestaag aan het werk was, moest hij nog steeds een baan als uitsmijter aannemen om rond te komen, volgens The Orlando Sentinel. Gelukkig werd Laurence nooit afgeleid van zijn grote passie voor acteren in films en slaagde hij er toch in om kleine rollen te krijgen in een aantal verschillende films, waaronder Steven Spielberg's Color Purple naast Whoopi Goldberg. Maar Laurence's volgende grote doorbraak kwam niet van Spielberg… hij kwam van Pee-wee.

Pee-Wee's Playhouse lanceerde de carrière van Morpheus

Laurence Fishburne was Cowboy Curtis in 17 afleveringen van Pee-wee's Playhouse, de populaire kindershow met Paul Ruebens in de hoofdrol. Terwijl Paul Reubens en Pee-wee Herman (min of meer) uit Hollywood zijn verdwenen, leeft Cowboy Curtis nog steeds. Natuurlijk zal hij zijn rol als Morpheus niet opnieuw opnemen in de aankomende Matrix 4-film waarin zijn medesterren, Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss, worden herenigd, maar zijn ongelooflijke carrière blijft zich ontvouwen… dankzij Pee-wee…

Hoewel Laurence nogal wat credits op zijn naam had staan, liet de extreem beroemde Paul Reubens hem auditie doen. Volgens een interview met Conan ging Laurence eigenlijk voor een donkerdere, serieuzere stijl voor het cowboykarakter uit de jaren 50. Blijkbaar trok Paul Laurence opzij en zei hem "op te lichten". Het was tenslotte een kinderkomedie.

Hoewel velen de rol in Pee-wee's speelhuisje zouden hebben afgekeurd, was Laurence slim en nam het volledig serieus. Het was niet alleen een legitieme baan met een legitiem salaris, maar Pee-wee was zo ongeveer het belangrijkste in de jaren tachtig toen Pee-wee's Playhouse begon. Tegen die tijd had Paul Reubens al het toneelstuk gedaan, twee Tim Burton-films, en verscheen hij in talkshows links, rechts en in het midden. Hierdoor waren alle ogen gericht op het tv-programma van zijn kind… en een van zijn terugkerende personages sprong er echt uit.

Na zijn dagen als Cowboy Curtis werd Laurence ingehuurd door Spike Lee voor School Daze, speelde hij samen met Arnold Schwarzenegger in Red Heat en speelde hij een substantiële rol in Boyz In The Hood.

In de rest van de jaren negentig zag Laurence nog meer ongelooflijke successen. Natuurlijk sloot hij de jaren negentig af met The Matrix, de film die hem een A-lister maakte met een legitieme aantrekkingskracht in Hollywood. Het lijdt geen twijfel dat Laurence drie heel verschillende projecten voor zijn carrière heeft. Een daarvan was een soapserie. De volgende was een oorlogsfilm. En de laatste was cowboy spelen naast Pee-wee Herman… Ja, dat is een heel vreemd begin.

Aanbevolen: