Dit is het moment dat Homer Simpson vernietigde

Inhoudsopgave:

Dit is het moment dat Homer Simpson vernietigde
Dit is het moment dat Homer Simpson vernietigde
Anonim

Die-hard Simpsons-fans weten dat de populaire geanimeerde sitcom in de loop der jaren drastisch in kwaliteit is gedaald. Hoewel, er lijkt enige discussie te zijn over wanneer het precies begon te draaien.

Hoewel de show gedurende de 32 seizoenen veel vreselijke afleveringen en gênante momenten heeft gehad, lijkt er enige consensus te zijn dat de eerste 7 of 8 seizoenen onmiskenbaar geweldig waren. Er is geen twijfel over mogelijk.

Maar hoewel fans online graag debatteren over de precieze aflevering die ervoor zorgde dat de show begon te dalen, negeren ze vaak dat er een verband is tussen de kwaliteit van het materiaal in het algemeen en het hoofdpersonage.

De waarheid is dat toen Homer Simpson zelf een enorme toonverandering doormaakte, The Simpsons niet langer het geanimeerde meesterwerk van Matt Groening was. Het was op weg naar een ramp…

Homer Simpson was een dynamisch personage dat werd veranderd in een grote, domme, idioot

Er is altijd een gevoel van idiotie geweest voor Homer Simpson. Sinds zijn personage eind jaren tachtig debuteerde op de Tracy Ullman Show, kwam Homer over als een beetje een dope. Maar hij was een lieve. Een personage dat schijnbaar was ontworpen om de waarheid achter de Amerikaanse vader te weerspiegelen.

In tegenstelling tot de personages in klassieke sitcoms uit de jaren 70 en 80, was deze vader meer in lijn met de mainstream. Hij was niet deze alwetende patriarch, hij was een mens.

Homer kan overkomen als lomp, ongevoelig, ongeschoold en eenvoudig van geest. Maar hij was ook grappig, had een goede tijd en gaf veel om zijn kinderen, ondanks dat ze hem gek maakten… Dit was en is nog steeds Amerika. Door deze multidimensionale kijk waren de verhalen waar Homer bij betrokken was ook dynamisch. Zijn beslissingen hadden consequenties en hij voelde pijn.

The Simpsons was een show die delicaat uitgebalanceerde gekke satirische komedie met een oprecht hart was. Hoewel de eerste van tijd tot tijd in de meer recente afleveringen kan verschijnen, lijdt het geen twijfel dat het hart verloren is gegaan. En dat is omdat het verloren is gegaan binnen Homer.

Omdat het realisme in de hoofdpersoon verloren ging, verdween ook het realisme in de show. Dit betekende dat elk gek, overdreven moment niet langer werd gecompenseerd door authenticiteit en hart. Het werd gewoon bekroond door een ander gek overdreven moment.

Natuurlijk, we moesten er wel om lachen, maar het kwam niet helemaal overeen met wat Matt Groening oorspronkelijk wilde bereiken.

De aflevering die het publiek wakker schudde voor de grote verandering in Homer Simpson

Als gevolg van een enorme verandering in de schrijverskamer tijdens het negende seizoen, hebben The Simpsons een aantal grote veranderingen ondergaan.

Volgens Empire begon het grootste deel van het oorspronkelijke creatieve team van de show tegen het zesde seizoen druk te worden met andere projecten, en daarom werd nieuw bloed aangetrokken om het over te nemen. Maar tegen de Negende was de schrijverskamer zo drastisch veranderd dat er nauwelijks nog iemand van het oorspronkelijke team over was. Dit omvatte maker Matt Groening, die op meer dan één manier uit de show stapte.

Terwijl sommigen die hem hebben vervangen, zijn nalatenschap wilden voortzetten, hebben anderen beweerd dat ze de show nog nooit hebben gezien voordat ze erbij betrokken waren.

Volgens een fascinerend video-essay van Nerdstalgic is de 13e aflevering van het 10e seizoen verantwoordelijk voor de grote toonverschuiving in Homer Simpson.

Natuurlijk zijn er sinds zijn debuut meerdere veranderingen in het personage geweest, waarbij de animatiestijl het meest opvallend was, het personage schijnbaar zijn meest opvallende overgang doormaakte in "Homer To The Max".

De aflevering was een meta-blik op wat het wisselende personeel van Simpsons deed met het karakter van Homer. In de aflevering is Homer geboeid door een personage in een politieprogramma dat zijn naam deelt. Meteen voelt Homer zich net zo cool en krachtig als het politiepersonage in 'Police Cops'.

Iedereen in de stad respecteert hem plotseling en hij staat aan de top van de wereld. Maar zodra de show-in-a-show is herschreven om agent Homer Simpson en domme idioot te maken, wordt onze Homer depressief en verandert wettelijk zijn naam in Max Powers.

De poging om zijn respect te herstellen is tijdelijk succesvol in de show, maar Homer realiseert zich uiteindelijk dat hij niet Max Powers is… Hij is Homer Simpson. Maar in tegenstelling tot klassieke Simpsons-afleveringen, leidde deze onthulling hem niet terug naar het multidimensionale personage waar we ooit verliefd op werden. In plaats daarvan bracht het hem terug naar dezelfde gekke idioot van 'Police Cops'… Je weet wel, degene met wie hij in de eerste plaats probeerde te voorkomen dat hij geassocieerd werd.

Natuurlijk probeerden de schrijvers te laten zien dat Homer meer was dan het personage in 'Police Cops', maar de beloning kwam niet echt uit. In plaats daarvan was Homer in elke volgende aflevering te zien in over-the-top (zij het soms grappige) capriolen die aanvoelden alsof ze rechtstreeks uit de slechte politieshow waren getild die The Simpsons aan het parodiëren was in "Homer To The Max".

Vanwege deze ene ongelooflijke meta-aflevering kunnen die-hard fans van The Simpsons nu het precieze moment aanwijzen waarop Homer Simpson stierf.

Aanbevolen: