Deze film heeft bijgedragen aan de ondergang van de filmcarrière van Sarah Michelle Gellar

Inhoudsopgave:

Deze film heeft bijgedragen aan de ondergang van de filmcarrière van Sarah Michelle Gellar
Deze film heeft bijgedragen aan de ondergang van de filmcarrière van Sarah Michelle Gellar
Anonim

Sarah Michelle Gellar had zeker een veelbelovende acteercarrière voor de boeg nadat ze was gecast voor een hoofdrol in de tienerdramaserie Swans Crossing uit 1992. Vijf jaar later zou Gellar, die toen net de rol van Buffy Summers in Buffy the Vampire Slayer had gespeeld, schitteren in een van haar meest succesvolle films tot nu toe met de thriller I Know What You Did Last Summer uit 1997.

Het spreekt voor zich dat deze film veel deuren heeft geopend voor de blonde schoonheid, die nu de aandacht had getrokken van veel Hollywood-producenten en agenten, die graag met Gellar aan de slag wilden voor hun respectievelijke projecten. Jammer dat de meerderheid van deze rollen haar in de val zouden zien lopen om een typecast-actrice te worden die volgens Hollywood slechts een bepaalde rol kan spelen.

Een typecast-acteur zijn is niet zo erg, zolang je het maar goed doet en aan de juiste films werkt, maar in het geval van Gellar leek het alsof ze van het ene slechte project naar het de volgende terwijl ze bijna altijd zeer vergelijkbare rollen spelen. Het leek alsof het één film in het bijzonder was, die het allemaal voor haar verpestte. Hier is het dieptepunt …

Wat is er met Sarah Michelle Gellar gebeurd?

Na de release van I Know What You Did Last Summer in 1997, die alleen al in de VS maar liefst $ 73 miljoen opbracht aan de kassa, zou Gellar het jaar daarop in nog een andere thriller schitteren - Scream 2. Nu, in 1996, kreeg ze de rol van Buffy Summers in de langlopende tv-serie Buffy the Vampire Slayer, die niet per se een thriller of horror-themashow was, maar het had bepaalde donkere ondertonen waardoor het erg leek op de soort films waarvoor Gellar werd geboekt.

Als het op dit moment nog niet duidelijk was, werd Gellar de favoriete actrice die Hollywood zou oproepen voor een typecast-rol in een thriller/horrorfilm, maar ze slaagde erin om wat diversiteit aan haar filmreferenties toe te voegen toen ze ze landde de rol van Daphne in Scooby-Doo uit 2002. De laatste was een enorm succes over de hele wereld, met een brutowinst van meer dan $ 275 miljoen, waardoor Warner Bros. Pictures begon te werken aan een vervolg voor 2004, getiteld Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed.

De tweede aflevering deed het minder en haalde iets meer dan $ 180 miljoen op, maar meer dan genoeg om het productiebudget van $ 25 miljoen te dekken en de studio een behoorlijke winst in inkomsten te bezorgen. 2004 was ook het jaar waarin Gellar de hoofdrol zou spelen in haar volgende thriller/horrorfilm nadat ze zich had aangemeld voor de rol van Karen in The Grudge, die het uitzonderlijk goed deed met een inname van $ 187 miljoen aan de wereldwijde kassa.

En met het succes kwam het nieuws dat Gellar haar rol zou hernemen voor een vervolg met de tweede aflevering in 2006 - en op dit moment voelde het echt alsof Gellar het overdreef met de sequels, vooral omdat ze altijd bewezen hebben het slechter te doen dan zijn voorganger.

Als actrice, vooral als ze al getypecast is om bepaalde rollen te spelen, kun je het je alleen veroorloven om in een paar flops te spelen voordat Hollywood-studio's het gevoel hebben dat die acteurs geen publiek meer trekken. The Grudge 2 ontving een aantal zeer harde recensies, waaronder de prestaties van Gellar, die zeker niet ten goede kwamen aan de algemene kassacijfers, maar het leek de moeder van twee te hebben doen beseffen dat ze divers moest zijn met haar carrière vooruit.

Ze speelde in een reeks low-budgetfilms voordat ze de rol van Bridget Kelly / Siobhan Martin speelde in The CW-serie Ringer, die tussen 2011 en 2012 slechts één seizoen liep.

In 2013 werd ze vervolgens gecast als Sydney Roberts tegenover wijlen Robin Williams op The Crazy Ones, maar nadat ze er in de eerste helft van het seizoen niet in slaagde een sterk kijkerspubliek te behouden, besloot CBS de stekker eruit te trekken en niet te verlengen het voor een tweede run. In meer recente jaren speelde Gellar in de tv-film Cruel Intentions uit 2016 voordat hij een gastoptreden opnam in The Big Bang Theory.

In 2021 speelde ze als Teela en Mercenary 2 in de tv-serie Masters of the Universe: Revelation en Gellar maakt zich nu op om haar volgende project, Hot Pink, dit jaar samen met David Arquette te filmen. De 44-jarige zou maar liefst $ 30 miljoen waard zijn, waarvan het grootste deel afkomstig is van haar acteerwerk uit de jaren '90. Het is nogal triest dat ze er nooit in is geslaagd een bepaalde rol te spelen, want Gellar heeft het absoluut in haar om verschillende personages uit alle soorten genres te kanaliseren, variërend van komedie, thriller, drama en meer.

Aanbevolen: