Waarom fans denken dat 'Indiana Jones' een enorm plotgat had

Inhoudsopgave:

Waarom fans denken dat 'Indiana Jones' een enorm plotgat had
Waarom fans denken dat 'Indiana Jones' een enorm plotgat had
Anonim

Terwijl casual Indiana Jones-fans zalig onwetend blijven, zijn veel die-hard fans gewoon ronduit diepbedroefd. Volgens meerdere fans op Reddit en Quora bevat de allereerste (en beste) Indiana Jones-film, Raiders of the Lost Ark, een plotgat dat de waargenomen noties van zowel het hoofdpersonage als de structuur van de film zelf decimeert. Aangezien Indiana Jones wordt beschouwd als een van de grootste filmhelden aller tijden, is dit vaak zeer verontrustend voor fans.

En toch, wat als 'een plotgat' wordt beschouwd, is misschien precies datgene waar fans dol op zijn aan het iconische personage van Harrison Ford en de meesterlijke actiefilm van Steven Spielberg… Dit is waarom sommige fans denken dat Raiders of the Lost Ark een 'plot hole' en waarom ze misschien helemaal verkeerd zijn …

Charlie Sheen's grootste vijand is de schuld voor ons denkend dat Raiders een 'plotgat' heeft

Hoewel er talloze filmnerds online zijn die de potentiële Raiders of the Lost Ark 'plot hole' ter sprake hebben gebracht, is Charlie Sheens grootste vijand degene die het echt relevant heeft gemaakt. Ja, de maker van Two and a Half Men, Chuck Lorre, kan en moet de schuld krijgen van het verpesten van Raiders of the Lost Ark voor talloze mensen die het weten. Dit komt omdat het 'plot hole' ter sprake kwam in zijn andere show, The Big Bang Theory.

In een aflevering van de uiterst succesvolle CBS-sitcom toont Sheldon voor de allereerste keer Amy Raiders of the Lost Ark. Na het kijken, vraagt hij haar wat ze ervan vond. Haar reactie is wat de harten van Indy-fans overal heeft gebroken … inclusief Sheldon en de rest van de personages in de show …

Amy beweert dat Indy geen rol speelde in het complot. Niets wat hij als personage deed, heeft invloed op de uitkomst van het verhaal en daarom dient hij er weinig tot geen doel in… Kortom, de nazi's zouden naar de Ark van het Verbond hebben gezocht, het hebben gevonden en allemaal zijn gestorven bij het openen ervan, ongeacht of Indiana Jones was er of niet.

Het is deze opmerking die Sheldon stomverbaasd maakte en ervoor heeft gezorgd dat fans over het hele internet hun pistolen laden en met hun zwepen naar elkaar zwaaien.

Is het echt een plotgat? Speelt Indy eigenlijk geen rol in de film, afgezien van het een paar keer vertragen en lastigvallen van de nazi's?

De waarheid over de Raiders 'Plot Hole'

Er is gewoon geen manier waarop dit potentiële 'plotgat' iemand als Harrison Ford zou storen, hij verdiende tenslotte een hoop geld met de franchise. Maar voor die-hard fans is het een groot probleem.

Een van de grootste fans is video-essayist Nerdstalgic, die de kwestie vanuit een verhaalperspectief uiteenzette. Ten eerste analyseerde hij hoeveel schade Indy in de loop van de film aanricht. Dit is niet beperkt tot het laten ontvoeren van Marion, het vernietigen van haar bar in Nepal, het verwoesten van een stad in Egypte en het aangevallen worden door een onderzeeër.

Ten tweede, hij somde de mogelijke verhaalopties op als Indy om te beginnen op de universiteit was gebleven of gewoon niet in de film had gezeten. Beide maken hem totaal irrelevant voor de plot. Maar toen vond Nerstalgic de waarheid van het 'plot hole'…

Het is GEEN plotgat.

Een plotgat is een vergissing. Iets wat de schrijvers en filmmakers misten. Maar juist datgene dat ervan wordt beschuldigd het personage te hebben verpest, maakt hem echt geweldig.

Indiana Jones fa alt.

Hij is een mens.

Nee, Indy is geen superheld die constant de plannen van de schurk kan dwarsbomen. Hoewel hij buitengewoon intelligent, heroïsch en charmant is, is Indiana gewoon een man. Hij maakt fouten, fa alt constant, maar probeert het toch… Dit is precies de formule waarvan regisseur Steven Spielberg en co-creator George Lucas sinds zijn debuut in 1981 weten dat deze voor hun personage werkt.

En ja, het is een 'formule', want dezelfde kritiek op Indy die de schurken alleen maar uitstelt in hun poging om iets te claimen dat hen uiteindelijk zal vernietigen, kan worden toegeschreven aan The Last Crusade en The Kingdom of the Crystal Skull.

In zowel de derde als de vierde Indiana Jones-film hebben de schurken veel last van hun jacht op een magisch object, maar uiteindelijk vinden ze het en worden ze erdoor gedood.

In plaats van dit alles te laten gebeuren, neemt Indiana een standpunt in. Hij probeert het goede te doen en fa alt. Maar zelfs als hij fa alt, geeft hij nooit op. Dit is de boodschap achter de Indiana Jones-films. En het is wat er echt toe doet voor fans op een onbewust niveau. Ook zij willen de man of vrouw zijn die vecht voor wat juist is.

Wat de schurken betreft, Steven, George en de schrijvers weten dat ze uiteindelijk altijd zullen krijgen wat hen te wachten staat.

Aanbevolen: