Fans denken dat Keira Knightley deel uitmaakt van een enorm probleem in Hollywood

Inhoudsopgave:

Fans denken dat Keira Knightley deel uitmaakt van een enorm probleem in Hollywood
Fans denken dat Keira Knightley deel uitmaakt van een enorm probleem in Hollywood
Anonim

Filmposters zijn altijd een van de belangrijkste marketingtools voor films geweest. Maar veel filmposters gebruiken vaak een seksistische tactiek om de aandacht van slechts één doelgroep te trekken; Heren. Ze hebben de neiging om tegemoet te komen aan de mannelijke blik.

Zolang er filmposters zijn uitgebracht, gebruiken ze de mannelijke blik door de sexy vrouw naast de sterke mannelijke hoofdrolspeler te laten zien. Maar nu proberen filmposters niet alleen de jongens binnen te halen met een mooi meisje. Als het mooie meisje niet mooi genoeg is volgens de normen van de studio, verbeteren ze haar.

De Kardashians kunnen ervoor kiezen om zelf te photoshoppen, maar andere beroemdheden krijgen geen keuze om te worden aangepast op filmposters, tijdschriften, enz. Veel actrices hebben deze pijn gevoeld, waaronder Keira Knightley, die uitgesproken is geworden over seksisme in de filmindustrie en die nu weigert seksscènes te doen die door mannen zijn gefilmd vanwege de mannelijke blik.

Vroege filmposters afgesneden vrouwenhoofden

Als je denkt dat vrouwen nu overdreven geseksualiseerd zijn op filmposters, wacht dan tot je ziet hoe ze in de jaren '60 en '70 op filmposters werden afgebeeld. Ze drukten niet eens het gezicht van de vrouw af, waardoor een trend van 'gezichtsloze vrouwen' in de filmposterbusiness ontstond.

Helaas is deze trend weer populair geworden. In 2016 creëerde stand-upcomedian Marcia Belsky de Tumblr-pagina "The Headless Women of Hollywood", die elk type poster catalogiseert "met het hoofdloze lichaam van een vrouw als de belangrijkste kunst."

Belsky lanceerde haar pagina in de hoop licht te werpen op "de nog steeds gebruikelijke praktijk van het fragmenteren, fetisjiseren en ontmenselijken van de beelden van vrouwen die we zien in film, tv, boekomslagen en advertenties."

"Het voortdurend verwijderen van de hoofden van vrouwen uit geseksualiseerde beelden van ons lichaam doet zoveel dingen", tweette Belsky. "Het betekent voor ons dat niet alleen onze verlangens niet belangrijk zijn, ze bestaan zelfs niet. Het leert ons om te streven naar een ideaal lichaam waarvan de beloning, indien bereikt, uitwisselbaar wordt."

Helaas brengt Hollywood nog steeds filmposters uit die dit motief delen. Ook de posters met vrouwenhoofden zijn niet veel beter. Kijk naar elke James Bond-poster met een mooi meisje op de arm van de spion of prinses Leia die haar bikini draagt in Return of the Jedi, of recenter, Black Widow die haar buste laat zien naast een team vol mannen.

Het is nog pijnlijker als studio's vrouwen er sexyer uit laten zien

Natuurlijk is het afschuwelijk wanneer een filmposter een 'vrouw zonder hoofd' heeft, maar het is net zo pijnlijk, zo niet erger, wanneer studio's besluiten actrices te photoshoppen of airbrushen om ze er sexyer uit te laten zien. Ranker schreef: "Het is jammer dat in de filmwereld het verkopen van seks net zo belangrijk, zo niet belangrijker is dan het maken van een goede film." Ze hebben gelijk.

"Het is bijna alsof filmdistributeurs geloven dat het filmpubliek bestaat uit met hooivork zwaaiende dorpelingen en dat een niet-geretoucheerde actrice op een poster het monster van Frankstein is." Deze retouches omvatten het verwijderen van rimpels, het afslanken van het lichaam of zelfs het maken van de actrice van A-cups naar dubbele Ds.

Zoals je je kunt voorstellen, zijn veel actrices uitgesproken over dit onderwerp, niet alleen over filmposters. Jameela Jamil heeft enkele tijdschriften opgeroepen om haar wit te wassen, en Priyanka Chopra, Meghan Trainor, Rumer Willis en Zendaya hebben publicaties opgeroepen voor het photoshoppen van hun lichamen zonder toestemming.

Onlangs sprak Rosamund Pike met Kelly Clarkson over hoe haar borsten groter werden gemaakt voor de filmposter van Johnny English Reborn en hoe ze ook haar oogkleur veranderden voor de poster van Radioactive.

"Er zijn waarschijnlijk talloze keren dat ons imago is vervalst, en we merken het niet op", zei ze. "Omdat ik denk dat we allemaal onze grip verliezen op hoe we er echt uitzien."

Veel actrices vechten terug. Voor haar cover op G2 Mexico vroeg Bella Thorne om niet te Photoshoppen. Ondertussen zei Lady Gaga dat mensen "terug moeten vechten tegen de krachten die hen het gevoel geven dat ze niet mooi zijn". Een van de meest uitgesproken actrices op dit front, nu tenminste, is Keira Knightley.

Knightley's beruchte gefotoshopte borsten

Als je de lijsten met de meest drastisch gewijzigde filmposters bekijkt, is de personageposter van Knightley voor King Arthur altijd ergens te vinden. Ze kreeg grotere borsten, net als Pike.

Oorspronkelijk had Knightley geen probleem met een kleine wijziging. In 2012 vertelde ze aan Allure: Ze tekenen altijd in mijn borsten. Ik was alleen boos als ze echt heel erg slap waren. Voor koning Arthur, voor een poster, gaven ze me deze vreemde hangende tts. A - ik heb toch geen tts, en B - ze hebben ze digitaal gemaakt, en ik dacht, Whoaaaaa! Het is mijn gezicht op die poster. Ik dacht: 'Nou, als je fantasieborsten voor me wilt maken, maak dan tenminste parmantige borsten.'

"Ik vind het niet erg om mijn tieten te laten zien omdat ze zo klein zijn - mensen zijn echt niet zo geïnteresseerd. Het is veel gemakkelijker naarmate je ouder wordt. Je kunt 'Nee', 'Ja' zeggen ', 'Nee'."

Volgens Shape begon Knightley nee te zeggen tegen retoucheren rond de tijd dat ze The Duchess deed. Ze "drong erop aan dat haar figuur in zijn natuurlijke staat zou blijven", zei een insider. "Ze is trots op haar lichaam en wil niet dat het veranderd wordt."

Knightley vertelde later aan The Times: "Vrouwenlichamen zijn een slagveld, en fotografie is daar deels debet aan. Onze samenleving is nu zo fotografisch dat het moeilijker wordt om al die verschillende vormen van vormen te zien."

Ongeacht of een actrice het niet erg vindt om geretoucheerd te worden, er zijn een overweldigend aantal actrices die het wel erg vinden. Het zijn tenslotte hun lichamen. Ze zouden een keuze moeten hebben, en gelukkig beginnen sommige publicaties te luisteren. Filmposters daarentegen niet.

Aanbevolen: