Alec Baldwin dacht dat 'Beetlejuice' zijn carrière zou beëindigen

Inhoudsopgave:

Alec Baldwin dacht dat 'Beetlejuice' zijn carrière zou beëindigen
Alec Baldwin dacht dat 'Beetlejuice' zijn carrière zou beëindigen
Anonim

Beetlejuice van Tim Burton was een grote hit in de jaren tachtig en de film hielp de regisseur op de kaart te zetten. Het liet de wereld kennismaken met zijn unieke stijl en liet de sterren helder schijnen. Ondanks dat het vervolgproject nooit tot leven komt, blijft Beetlejuice een geliefde film die een erfenis binnen het bedrijf in stand houdt.

Alec Baldwin was een van de sterren van de film en het project was een startpunt voor zijn filmcarrière. Baldwin was solide in de film naast Geena Davis en Michael Keaton, en Beetlejuice blijft een van zijn beste films. Toen de film werd gemaakt, was Baldwin er echter niet van overtuigd dat het een hit zou worden.

Laten we eens luisteren naar Baldwins eerste gevoelens voor Beetlejuice.

Alec Baldwin heeft een indrukwekkende carrière gehad

In de jaren tachtig begaf Alec Baldwin zich naar Hollywood op zoek naar mainstream succes, en de acteur zou een aanzienlijke hoeveelheid werk op het grote en kleine scherm doen voordat hij een begrip werd. Baldwin was in staat om uitzonderlijke prestaties neer te zetten toen hij de kans kreeg, en naarmate de jaren verstreken, bevestigde hij zichzelf als een legitiem talent in Hollywood.

Op het grote scherm heeft Baldwin grote dingen laten gebeuren tijdens zijn tijd in Hollywood. Beetlejuice was misschien zijn eerste grote filmproject, maar toen de jaren 90 begonnen, zou Baldwin andere rollen krijgen. Met The Hunt for Red October begon het decennium in stijl, en Baldwin zou in de loop van de tijd meer indrukwekkende credits toevoegen. Dit omvat projecten zoals The Edge, Notting Hill, Pearl Harbor, The Aviator en meer.

Als het op zijn werk op televisie aankomt, heeft Baldwin het zeker goed gedaan voor zichzelf. Hij heeft succes gevonden in shows als 30 Rock, Knots Landing, Will & Grace en meer. Baldwin heeft door de jaren heen ook furore gemaakt op Saturday Night Live, met een aantal memorabele optredens in de iconische show.

Het is verbazingwekkend om de diverse reeks projecten te zien waar Baldwin in heeft gezeten, en tot op heden blijft Beetlejuice een van zijn meest interessante.

Hij speelde in Beetlejuice in 1988

Voordat Beetlejuice in 1988 uitkwam, had regisseur Tim Burton Pee-wee's Big Adventure geregisseerd, waardoor mensen een voorproefje kregen van wat hij kon doen. Beetlejuice heeft de zaken echter echt op scherp gezet en tegelijkertijd de wereld de unieke artistieke visie getoond die Burton gedurende zijn hele carrière zou gebruiken. De film was bizar, maar hij was gewoon te goed voor het publiek om te negeren.

Beetlejuice zit momenteel met 85% op Rotten Tomatoes, wat aangeeft dat de critici genoten van wat de film op tafel bracht. Het werd ook goed ontvangen door het publiek, en naarmate de tijd verstreek, lijken de film en zijn personages alleen maar in populariteit te groeien.

Na bijna $ 85 miljoen aan de kassa te hebben verdiend, was Beetlejuice een legitiem succes voor Burton en voor de getalenteerde cast die de film tot leven bracht. Voor Baldwin was dit een enorme overwinning die hem hielp zichzelf te versterken als een legitieme schermacteur, en plotseling was de film een grote verdienste op zijn cv.

Het is gemakkelijk om naar het succes van Beetlejuice te kijken en er gewoon van uit te gaan dat iedereen wist dat het een hit zou worden, maar dit kan niet verder van de waarheid zijn. Alec Baldwin was er zelfs van overtuigd dat de film zijn carrière negatief zou beïnvloeden.

Hij dacht dat het zijn carrière zou beëindigen

Volgens Baldwin: Toen we Beetlejuice deden, had ik geen idee waar het over ging. Ik dacht dat mijn, al onze, carrières zouden eindigen met de release van deze film. Misschien gaan we allemaal dood zijn.”

Michael Keaton hield Baldwin echter op de set.

"Michael kwam en kende het geheim. Omdat ik zou handelen en dan zou ik twijfelen. Ik was veel neurotischer over wat ik zou doen, en ik was heel jong en begon in films. En Keaton kwam net uit en hij was als de komedie Annie Oakley. Hij was zo zelfverzekerd. Hij heeft het gewoon verscheurd, "zei Baldwin.

Gelukkig zouden Baldwins angsten niet uitkomen, en Beetlejuice werd uiteindelijk een groot succes dat hielp bij het lanceren van zijn filmcarrière. Beetlejuice was niet alleen het startpunt voor Baldwin als een belangrijke filmacteur, maar tot op de dag van vandaag blijft het een van de beste films die hij ooit heeft gemaakt. Het laat alleen maar zien dat projecten in alle soorten en maten een groot publiek kunnen vinden als ze goed genoeg zijn gemaakt.

Aanbevolen: