Johnny Depp dacht dat deze A-lijst acteur zijn plaats zou innemen in 'Edward Scissorhands

Inhoudsopgave:

Johnny Depp dacht dat deze A-lijst acteur zijn plaats zou innemen in 'Edward Scissorhands
Johnny Depp dacht dat deze A-lijst acteur zijn plaats zou innemen in 'Edward Scissorhands
Anonim

Het blijkt dat James Dean al vroeg een grote invloed had op Johnny Depp en we kunnen daar gedurende zijn hele carrière sporen van zien. Van alle mensen was het Nicolas Cage die Depp aanmoedigde in de acteerwereld.

In 1984 was hij al te zien in grote films zoals 'A Nightmare on Elm Street'. Hij werd bestempeld als een enorme ster en in 1990 bevestigde hij zijn plek als een Hollywood A-lister, die verscheen in de Tim Burton-klassieker, 'Edward Scissorhands', naast Dianne Wiest en Winona Ryder.

De film werd al snel een hit en vandaag de dag wordt hij erkend als een cultklassieker vanwege zijn diepgaande impact, samen met Depps uitstekende vaardigheid om de rol te spelen. Vreemd genoeg verklaarde Depp dat zijn hond de inspiratie was voor zijn karakter…

Niettemin, ondanks het succes en zijn status in Hollywood, was Depp in het begin erg nerveus achter de schermen, vooral vanwege een bepaalde Hollywood A-lister. Depp zei dat hij dacht dat een bepaald iemand hem zou vervangen. Dat is natuurlijk niet gebeurd en we kunnen ons niemand anders voorstellen dan Depp in de rol.

We zullen ingaan op wie die ster is, samen met enkele interessante feiten over de iconische film.

Burton kreeg het idee van een schaar

Het idee begon allemaal met een schaar… al snel had Burton een complot in gedachten, maar deze keer was er geen schaar, maar een man zelf… uiteindelijk bracht hij de schaar weer terug in de vergelijking.

Een vreemd idee dat de film echt tot leven bracht.

“Ik zat in mijn kantoor naar een schaar te kijken, en uiteindelijk realiseerde ik me dat ik een film kon schrijven over een man die naar een schaar keek,” zei Burton. "Toen realiseerde ik me dat ik de schaar misschien niet eens nodig had."

"Waarom zou je de schaar niet helemaal wegdoen en gewoon een film over een man maken? Ik besloot de schaar uit de film te knippen. Maar het concept 'knippen' deed me denken aan iets anders dat knipt: een schaar Dit gaf me een idee: wat als de man in mijn film een schaar aan zijn polsen had in plaats van handen? De rest is geschiedenis."

De film had niet alleen een grote impact als cultklassieker, maar raakte ook mensen met een handicap.

De scenarioschrijver van de film, Caroline Thompson, gaf toe dat ze huilde toen dit besef tot stand kwam: "Ik begon te huilen", vertelde Thompson aan Insider. "Hoe ontroerend kan dat zijn? Mensen die lijden aan andersheid dat zo visueel is, en mensen die zo wreed zijn, om een steun te zijn was een prachtig gevoel. Dat was een van de grote vreugden van het hebben bijgedragen aan de cultuur."

Depp speelde een cruciale rol bij het oproepen van dit sentiment en deze boodschap, maar de ster maakte zich zorgen dat hij vervangen zou worden terwijl hij op de set was.

The Fear Of Tom Hanks

Depp begon zich zorgen te maken toen de hele cast aan het repeteren was en hij de eerste twee weken nog aan de zijlijn stond.

Depp dacht dat Burton nadacht over zijn castingbeslissing: Ik bracht de eerste twee weken van Ed Wood en Scissorhands en Sleepy Hallow door met de gedachte dat ik ontslagen zou worden, dat ik zou worden vervangen. Maar gelukkig was Tim blij met de spullen, en ik ben mijn baan niet kwijtgeraakt.”

Volgens zijn interview nam de twijfel toe toen fans blijkbaar op zoek waren naar Tom Hanks terwijl hij zich op de set klaarmaakte voor de rol.

"Ik deed de deur open en zei: 'Hoe gaat het met je?' en ze zeiden: 'Hallo. Is Tom Hanks hier? Woont hij hier?' Ik zei: 'Wat? Nee. Nog niet.' En ik was ervan overtuigd dat Hanks mij zou vervangen. Ik was ervan overtuigd. Het was een van de meest angstaanjagende momenten in mijn carrière."

We kunnen Hanks niet voorstellen in de rol, ook al is hij een fantastische acteur.

Tom bleek in orde te zijn

Is Hanks zelfs in aanmerking gekomen voor de rol? Waarschijnlijk niet en het was waarschijnlijk een jonge Depp die iets te veel naar een situatie keek.

Wat Hanks betreft, laten we zeggen dat zijn carrière prima bleek te zijn. Zijn carrière explodeerde vier jaar later, dankzij een bepaalde film genaamd 'Forrest Gump'.

De klassiekers zouden doorgaan in de jaren die volgden in de jaren '90, met films als 'Apollo 13', 'Toy Story', 'Saving Private Ryan', 'Green Mile' en een van zijn meer iconische uitvoeringen aan het begin van de jaren 2000, ' Cast Away'.

Samenvattend, zijn carrière was niet beschadigd…

Aanbevolen: