Cruella De Vil inspireerde dit iconische Tim Curry-personage

Inhoudsopgave:

Cruella De Vil inspireerde dit iconische Tim Curry-personage
Cruella De Vil inspireerde dit iconische Tim Curry-personage
Anonim

Disney heeft een lange en legendarische geschiedenis in de entertainmentindustrie en ze hebben de ene klassieke film na de andere gemaakt sinds Sneeuwwitje debuteerde in de jaren dertig. De studio heeft ups en downs gehad, maar tot op de dag van vandaag blijven ze een van de grootste en krachtigste studio's ter wereld. Met wat ze in huis hebben, blijft dit zo zolang ze willen.

In de jaren zestig maakte Cruella de Vil haar Disney-debuut en de schurk werd al snel een van de meest populaire figuren in de geschiedenis van de studio. Ze was een geanimeerde ster en een live-action-koningin tijdens haar tijd bij Disney, en buiten medeweten van de meesten, diende de schurk eigenlijk als de inspiratie achter een van Tim Curry's meest populaire personages.

Welk personage van Tim Curry heeft Cruella de Vil geïnspireerd? Laten we naar haar geschiedenis kijken en de impact zien die ze had op Curry's iconische karakter.

Cruella debuteerde voor Disney in 1961

758AA559-2A4A-4D96-BA3A-CC4F42CE1D33
758AA559-2A4A-4D96-BA3A-CC4F42CE1D33

In 1961 werd Honderd en één Dalmatiërs uitgebracht, en het markeerde de 17e Disney-animatiefunctie. De film is een bewerking van de roman van Dodie Smith en Disney, die al een track record had van succesvolle films, deed fantastisch werk met het verhaal en maakte het tot een succes op het grote scherm.

In tegenstelling tot een aantal andere Disney-hits, hielden fans van de hoofdpersonen, maar ze schitterden echt in de schurk van de film. Meer dan de meeste studio's in de wereld van vandaag, heeft Disney een talent voor het maken van gedenkwaardige schurken, en wat ze met Cruella de Vil in de film konden doen was spectaculair.

In de loop van de tijd wist One Hundred and One Dalmatians $ 300 miljoen op het grote scherm te verdienen, waardoor het een groot succes werd voor de studio. Niet alleen was de film een financieel succes, maar Cruella werd zelf een iconisch Disney-figuur.

Ze is een icoon geworden

Sinds de release van Honderd-en-een Dalmatiërs heeft Cruella haar plaats ingenomen in het pantheon van klassieke Disney-schurken. Nogmaals, Disney's lijst met schurken is net zo groot als alle andere in de geschiedenis, en Cruella is al lang een van de beroemdste en meest iconische die er zijn. Ze bloeide niet alleen in geanimeerde vorm, maar de schurk is ook verschenen in live-actiefilms en heeft eerder dit jaar zelfs haar eigen film gekregen.

In 1996 kwamen 101 Dalmatiërs in de bioscoop als een live-action-bewerking van het klassieke verhaal, en de getalenteerde Glenn Close speelde de schurk op briljante wijze. De film was een enorm succes en gezien wat Disney nu doet met zijn live-action-aanpassingen, liep het voorop. Close zou zelfs de rol hernemen in het vervolg van de live-action, hoewel de film niet zo succesvol was als zijn voorganger.

Eerder dit jaar maakte Cruella zijn weg naar de bioscoop en speelde Emma Stone de legendarische schurk. De film deed veel dingen goed en had een van de beste soundtracks die mensen in een tijdje hadden gehoord. Het was een heruitvinding van enkele klassieke elementen uit het origineel, terwijl de schurk een legitiem achtergrondverhaal kreeg. Stone was uitzonderlijk in de rol en fans waren dol op de film en wat het op tafel bracht.

Na al die jaren is Cruella een grote kracht in entertainment geweest en heeft ze zelfs velen als inspiratie gediend. In feite was de iconische schurk een bron van inspiratie achter een van Tim Curry's beroemdste personages.

Ze inspireerde Dr. Frank-N-Furter

Dus, welk Tim Curry-personage had Cruella een enorme hand in het vormgeven? Het bleek niemand minder dan Dr. Frank-N-Furter van The Rocky Horror Picture Show te zijn! Dat klopt, een Disney-icoon heeft geholpen deze sympathieke legende van film en toneel vorm te geven.

Volgens maker Richard O'Brien: "Het element travestie was niet bedoeld als een belangrijk thema, hoewel het er wel een bleek te zijn. Het schrijven van een travestiet in het stuk was een zeer naïef oordeel. Misschien was er veel onbewust gevoel over dat onderwerp dat doorkwam. Ik weet het niet. Ik heb Frank altijd gezien als een kruising tussen Ivan de Verschrikkelijke en Cruella de Ville van W alt Disney's 101 Dalmatiërs. Het is dat soort kwaadaardige schoonheid dat aantrekkelijk is."

Praat over twee contrasterende figuren die samen een iconisch personage vormen. Voor sommigen kan het gemakkelijk zijn om de Cruella-inspiratie te zien, maar misschien niet de elementen van Ivan de Verschrikkelijke die O'Brien voor het personage gebruikte. Desalniettemin maakten die twee figuren plaats voor een iconisch personage dat briljant werd vertolkt door Tim Curry op het grote scherm.

The Rocky Horror Picture Show blijft een van de meest gevierde projecten aller tijden, en we kunnen Disney gedeeltelijk bedanken voor hun bijdrage aan het beroemdste personage dat uit het project voortkwam.

Aanbevolen: