Deze Keanu Reeves-film verloor $ 98 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze Keanu Reeves-film verloor $ 98 miljoen
Deze Keanu Reeves-film verloor $ 98 miljoen
Anonim

In een ideale wereld zouden de machthebbers in Hollywood de meeste van hun beslissingen nemen op basis van hoe getalenteerd een acteur is. Dit is echter geen ideale wereld en de filmstudio's geven vooral om één ding, geld verdienen. Als gevolg hiervan zijn veel acteurs die bekendheid kregen na het spelen van een enkele rol, steeds opnieuw als hetzelfde soort personage gecast in een poging om de bliksem in een fles te vangen.

Omdat de mensen die de leiding hebben over de filmstudio's meer om geld verdienen dan wat dan ook, zijn sommige acteurs verdwenen nadat ze in een enkele film speelden die flopte. Als een acteur echter eenmaal in de ene hitfilm na de andere heeft gespeeld, is het een stuk gemakkelijker voor hen om te overleven met hun carrière intact na een paar flops te hebben gespeeld. De carrière van Eddie Murphy gaat bijvoorbeeld nog steeds goed, zelfs nadat hij de headliner was van een film die op zijn zachtst gezegd veel geld verloor.

Net als Eddie Murphy verloor een van de films van Keanu Reeves naar verluidt een fortuin, in zijn geval ongeveer $ 98 miljoen. Dat roept natuurlijk een voor de hand liggende vraag op, welke van de films van Reeves presteerde zo slecht?

Keanu Reeves rode loper
Keanu Reeves rode loper

Een ster worden

Tijdens het begin van de carrière van Keanu Reeves hadden de meeste mensen niet verwacht dat hij een van de grootste sterren van zijn generatie zou worden. Reeves werd tenslotte beroemd door luchtige personages te spelen in de films van Bill & Ted en Parenthood. Bovendien had Reeves, toen hij probeerde om serieuzere rollen te gaan spelen, aanvankelijk moeite, zoals blijkt uit zijn veel bespotte werk in films als Point Break en Bram Stoker's Dracula.

Ondanks het relatief ongunstige begin van de grote acteercarrière van Keanue Reeves, zou het niet lang duren voordat de zaken voor hem zouden veranderen. Nadat hij met zijn optreden in de film My Own Private Idaho had bewezen dat hij een getalenteerde acteur was, begon Reeves een actiester te worden met de release van Speed. Vanaf dat moment kwam de carrière van Reeves echt naar een heel nieuw niveau toen The Matrix in 1999 werd uitgebracht.

Keanu Reeves The Matrix opnieuw geladen
Keanu Reeves The Matrix opnieuw geladen

Nadat de wereld verliefd was geworden op Keanu Reeves 'vertolking van The Matrix's Neo, keerde hij terug naar de rol in een paar sequels. Natuurlijk heeft die franchise genoeg succes gehad dat er de komende jaren een vierde Matrix-film zal verschijnen. Naast de Matrix-franchise speelde Reeves in de jaren 2000 ook de hoofdrol in films als Constantine, A Scanner Darkly en Street Kings.

Een serieuze flop

Na in zoveel zeer succesvolle films te hebben gespeeld, is het logisch dat de meeste studiohoofden in het begin van de jaren 2010 dolgraag Keanu Reeves in hun films wilden hebben. Helaas, toen Keanu Reeves ermee instemde om in 47 Ronin voor Universal Pictures te schitteren, wist niemand hoe rampzalig de productie en uitvoering van de film zouden zijn.

Tijdens de postproductie van 47 Ronin kwamen er berichten naar boven dat de regisseur van de film, Carl Rinsch, uit de montagekamer was gezet. Dat soort dingen is natuurlijk nooit een goed teken en dat bleek het geval te zijn bij 47 Ronin, aangezien de film door de meeste critici werd verwoest.

Keanu Reeves 47 Ronin
Keanu Reeves 47 Ronin

Hoewel sommige films ondanks slechte recensies een fortuin hebben weten te verdienen, faalde 47 Ronin op elk niveau. Per slot van rekening kostte 47 Ronin $ 175 miljoen om te maken en bioscoopbezoekers kwamen niet opdagen om de film te bekijken, wat ertoe leidde dat het project naar verluidt $ 98 miljoen verloor.

Rising Like A Phoenix

Hoewel filmstudio's grote hoeveelheden contant geld hebben waar ze gebruik van kunnen maken, kunnen we gerust stellen dat de meeste bedrijven het routinematig verliezen van miljoenen dollars niet kunnen overleven. Als gevolg hiervan is het logisch dat sommige acteurs die de hoofdrol hebben gespeeld in grote box-office-flops, hun carrière nooit hebben zien herstellen. Aan de andere kant is Keanu Reeves tegenwoordig aantoonbaar een grotere ster dan op enig ander moment in het verleden.

Keanu Reeves John Wick
Keanu Reeves John Wick

Wat betreft de reden waarom Keanu Reeves ongedeerd van 47 Ronin kon weglopen, de belangrijkste reden is dat zijn volgende film John Wick was. Nadat John Wick een van de meest spraakmakende films van de jaren 2010 was geworden, zou Reeves de hoofdrol spelen in verschillende vervolgfilms en andere succesvolle films, waaronder Toy Story 4 en Always Be My Maybe.

Verbazingwekkend genoeg was de filmwereld eind 2020 geschokt toen ze berichten las dat Netflix opdracht had gegeven voor een vervolg op 47 Ronin. Dat is een verbazingwekkende wending, aangezien het geen zin heeft om een vervolg te maken op een enorme flop. Maar als je eenmaal ontdekt dat het vervolg op 47 Ronin waarschijnlijk weinig verband houdt met de eerste film, aangezien deze zich vele jaren in de toekomst zal afspelen, zijn die rapporten niet zo verwarrend.

Aanbevolen: