Denzel Washington ontsloeg zijn team nadat hij was geduwd om te schitteren in deze $ 4 miljoen kassa-flop

Inhoudsopgave:

Denzel Washington ontsloeg zijn team nadat hij was geduwd om te schitteren in deze $ 4 miljoen kassa-flop
Denzel Washington ontsloeg zijn team nadat hij was geduwd om te schitteren in deze $ 4 miljoen kassa-flop
Anonim

Hij is misschien wel de grootste acteur van onze generatie. Denzel Washigton heeft een behoorlijke carrière opgebouwd - als hij in een film zit, let iedereen goed op.

De ster heeft aan zoveel klassieke films gewerkt, maar, zoals je zou verwachten, was hij erg diplomatiek bij het beoordelen van zijn favoriete project: Ik zeg altijd mijn volgende omdat ik het proces leuk vind. Ik leun niet achterover en haal herinneringen op.”

“Ik werk van binnen naar buiten. Ik kijk niet naar mezelf. Ik heb geen stijl, zei hij.” “Ik doe gewoon wat ik doe. Als ik flessenmaker ben, maak ik gewoon de beste fles die ik kan maken.”

We kunnen gerust zeggen dat hij dat heeft gedaan en nog wat. Er is echter ook een keerzijde, gezien alle films die hij heeft gemaakt, is het onvermijdelijk, sommige bleken blindgangers.

Volgens Rolling Stone is zijn ergste misschien wel de film 'Virtuosity' uit 1995.

Volgens recensies van de film was Denzel duidelijk niet in zijn element toen hij voor de rol werd gecast. In recentere termen schiet 'Safe House' in 2012 ook tekort, Denzel werd in de film gezien als een verspilling, hoewel het aan de kassa behoorlijk presteerde.

Er was in 1990 nog een blindgangerfilm waardoor Washigton zijn agent zou kunnen ontslaan - dat is tenminste wat de geruchten zeggen (hoewel zijn mensen het niet bevestigden).

De film was een grote teleurstelling en het is een genre dat Denzel het grootste deel van zijn carrière na de film uit de buurt hield.

De recensies waren niet goed

Het is nooit een goed teken als de schrijver en regisseur beweren dat het script niet was waar het had moeten zijn. James Parriott gaf jaren later commentaar op de film, waarbij hij vermeldde dat hij aarzelde om de film op zich te nemen.

"Ik denk niet dat dat script was waar het had kunnen zijn of had moeten zijn", zei hij naast The Ringer.

“Ik heb het mijn agent eigenlijk verteld toen hij zei dat ze wilden dat ik Heart Condition zou regisseren,” zegt Parriott, “‘Ik weet niet of dit mijn eerste film moet zijn.’ En hij zei: ‘Nee, jij moet!' En ik ging, 'Uhh…'”

Niet alleen flopte ' Heart Condition ' aan de kassa en bracht $ 4 miljoen op, maar de recensies waren ook niet positief. Mensen als Roger Ebert hadden moeite om het doelgenre van de film te begrijpen: "The plot of "Heart Condition" probeert alles te zijn voor alle mensen: komedie, tragedie, drama, geweld, fantasie, realiteit, politiefoto, spookfoto, stedelijke parabel, vriendenfilm."

"De film is overal op de kaart te zien en probeert wat op dit moment lijkt te werken."

De film was niet alleen slecht, maar Washington zou er ook last van hebben.

Denzel laat zijn agent los nadat de film stopte

Zijn publicist ontkende de geruchten, maar er wordt gezegd dat Denzel na de film zijn agent losliet. Hij stond aan de vooravond van grootsheid, hoewel deze film hem zou terugbrengen.

"Washington werd door zijn agent overgehaald om deze film te maken. Daarna ontsloeg Washington hem en speelde hij slechts in één andere komedie, The Preacher's Wife (1996), totdat 2 Guns in 2013 werd uitgebracht."

De regisseur van de film is het ermee eens, het zorgde ervoor dat Denzel het grootste deel van zijn carrière weg bleef van komedies, ""De film heeft hem absoluut niet geholpen", geeft Parriott toe. "Het moedigde hem niet aan om te doen zeker andere komedies.”

Ondanks de slechte ontvangst, was Washigton op de lange termijn prima in orde.

Zijn carrière bloeide ondanks het mislukte project

Met een nettowaarde van $300 miljoen is het veilig om te zeggen dat Denzel de rest van zijn carrière gedijde, ondanks het mislukte komedieproject.

Slechts twee jaar later kwam Washington op de A-lijst terecht toen hij het goed deed in ' Malcolm X ' en een serieuze Oscar-buzz ontving. Hij zou na de film de New York Critics Circle Award voor Beste Acteur mee naar huis nemen, en de toprollen zouden vanaf dat moment blijven binnenkomen, door de jaren '90 tot in de jaren 2000.

Een goed voorbeeld dat zelfs de beste in de branche zo nu en dan aan twijfelachtige projecten werkt. Het vinden van het juiste genre en wat werkt voor een acteur is een groot deel van het succes, gelukkig voor Denzel, hij leerde die les al heel vroeg in zijn carrière.

Het zal interessant zijn om te zien of hij ooit het comedy-genre op dit punt in zijn carrière opnieuw zal bezoeken, hoewel hij zonder twijfel niets meer heeft om te bewijzen gezien zijn uitstekende oeuvre gedurende ten minste drie decennia.

Aanbevolen: