Gary Oldman heeft deze 'Dracula'-prop op briljante wijze hergebruikt in 'True Romance

Inhoudsopgave:

Gary Oldman heeft deze 'Dracula'-prop op briljante wijze hergebruikt in 'True Romance
Gary Oldman heeft deze 'Dracula'-prop op briljante wijze hergebruikt in 'True Romance
Anonim

Sommige acteurs zijn uit een ander vaatje geknipt en zijn in staat dingen te doen die anderen gewoon niet kunnen. Hoewel er acteurs zijn die één rol goed kunnen spelen en een fortuin kunnen verdienen door in wezen vaak hetzelfde personage te spelen, zetten de beste in het vak verschillende uitvoeringen neer die mensen sprakeloos maken.

Gary Oldman is een van de beste acteurs in het vak en dankzij het pronken met zijn bereik is hij een legende geworden. Hij speelde in DC-films, de Harry Potter-franchise, en was kameleonachtig in zijn andere klassieke rollen.

Oldman kan niet alleen acteren, maar zoals hij genoot, is hij ook behoorlijk briljant als het gaat om het uiterlijk van zijn personage. De acteur gebruikte wijselijk iets uit Bram Stoker's Dracula om zijn personage te laten opvallen in True Romance. Laten we eens kijken naar wat de acteur meerdere keren heeft gebruikt.

Gary Oldman is een briljante acteur

Acteurs die in staat zijn om een breed scala op het grote scherm te buigen, zijn degenen die terechtkomen in diverse projecten die een publiek van elke omvang kunnen imponeren. Door de jaren heen heeft Gary Oldman laten zien dat hij een van de beste ter wereld is in het aannemen van verschillende personages, en op dit moment is zijn oeuvre waanzinnig indrukwekkend.

Oldman begon zijn carrière in de jaren 80, en de cultklassieker Sid en Nancy uit 1986 was een rol die hem hielp opgemerkt te worden door legioenen filmfans. Van daaruit zou de acteur volop kansen krijgen om te laten zien wat hij kon in diverse rollen. Om te zeggen dat hij deze kansen heeft gegrepen, zou een groot understatement zijn.

Sommige van Oldman's beroemdste personages zijn Sid Vicious, Lee Harvey Oswald, Dracula, Drexl, Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Sirius Black en Jim Gordon. Geloof ons als we zeggen dat dit slechts het oppervlak van zijn geweldige karakterwerk is.

Een van Oldman's meest opvallende rollen kwam als de eerder genoemde Dracula in een horrorfilm uit de jaren 90 die uiteindelijk een premie vond aan de kassa.

Hij speelde Dracula in 1992

In 1992 kwam Dracula van Bram Stoker in de bioscoop met een behoorlijke hype. De beroemde vampier heeft een lange geschiedenis op het grote scherm en deze keer was Francis Ford Coppola de filmmaker die hem tot leven bracht. De cast had een aantal uitzonderlijke artiesten, waaronder Gary Oldman, die Dracula in de film speelde.

Een paar van de andere artiesten die aan de film deelnamen, waren Anthony Hopkins, Winona Ryder en Keanu Reeves. Er was veel naamswaarde in de cast en het leek alsof de studio een winnaar in handen had. Het bleek dat hun investering verstandig was, want deze film deed goede zaken aan de kassa.

Uiteindelijk zou Bram Stoker's Dracula meer dan $ 200 miljoen opbrengen, wat een financieel succes voor de studio zou worden. Het kreeg ook een aantal solide recensies en eindigde met een paar Academy Award-nominaties. Het was een succes voor alle betrokkenen en het was voor niemand een verrassing dat Gary Oldman een geweldige prestatie leverde.

Normaal gesproken gaat een artiest van het ene project naar het andere en noemt het een dag, maar Oldman nam wijselijk een stukje van deze film mee toen hij aan boord tekende om een van zijn beste uitvoeringen in Ware romantiek.

De prop die hij opnieuw gebruikte voor 'True Romance'

Welke prop van Bram Stoker's Dracula heeft Gary Oldman briljant gebruikt in True Romance ?

Volgens Little Movie Moments heeft hij een van de prothetische ogen van Dracula hergebruikt voor zijn personage, Drexl, in True Romance! Filmfans merkten meteen dat Drexl twee verschillende ogen in de film had, maar de meeste mensen hadden absoluut geen idee dat Oldman wijs genoeg was om iets uit zijn vorige film opnieuw te gebruiken. Dit gaf het personage een aparte en gedenkwaardige uitstraling, hoewel hij het nauwelijks nodig had, omdat Oldman's optreden in True Romance zijn ongelooflijke acteerbereik vergrootte.

Volgens MovieFone in een "interview met het American Film Institute, werd Gary Oldman gevraagd om zijn favoriete rol te noemen. Hij koos er twee: Lee Harvey Oswald in JFK (1991) en Drexl Spivey in deze film."

Dat is veel lof van de man zelf, vooral als je terugkijkt op zijn oeuvre en de geweldige personages die hij speelde. True Romance was financieel misschien geen enorme hit, maar het blijft een van de beste films van de jaren 90, en Oldman's optreden in de film is een van de beste uit zijn legendarische carrière.

Aanbevolen: