Hollywood's Gouden Eeuw verbeeld in Gary Oldman's aankomende film 'Mank

Hollywood's Gouden Eeuw verbeeld in Gary Oldman's aankomende film 'Mank
Hollywood's Gouden Eeuw verbeeld in Gary Oldman's aankomende film 'Mank
Anonim

Kijken hoe Gary Oldman zichzelf transformeert in Herman J. Mankiewicz is niet de enige reden om zijn nieuwste film, Mank, te kijken. Hoewel de film draait om Mankiewicz, die een van de beroemdste films aller tijden schreef, Citizen Kane, is het ook een verhaal over de Gouden Eeuw van Hollywood en de Hollywood-iconen van die tijd.

De Hollywood-iconen die in Mank worden geportretteerd, zijn onder meer Marion Davies, Greta Garbo, Norma Shearer, Eleanor Boardman, Bette Davis, Clark Gabel en Joan Crawford, om er maar een paar te noemen.

Amanda Seyfried speelt actrice Marion Davies, die werd geassocieerd met het personage Susan Alexander Kane in Citizen Kane. Ze is de tweede vrouw van het titelpersonage - een ongetalenteerde zangeres die hij probeert te promoten - en er werd algemeen aangenomen dat ze gebaseerd was op Davies.

Seyfrieds optreden wordt al geprezen, net als de casting van regisseur David Fincher.

Jenelle Riley, plaatsvervangend redacteur prijzen en functies bij Variety, zei: "Mensen praten altijd over het technische genie van Fincher, maar hij heeft ook iets met acteurs. Mank is de film van Gary Oldman, maar elke rol is perfect gecast en misschien krijgt Amanda Seyfried de aandacht die ze verdient. Tom Pelphrey en Lily Collins maken ook optimaal gebruik van hun schermtijd."

Amanda Seyfried
Amanda Seyfried

Dit wordt de elfde speelfilm van Fincher, na het succes van Gone Girl zes jaar geleden. De film is een passieproject van de veelgeprezen regisseur en hij wil al meer dan 30 jaar dit verhaal maken over de gouden eeuw van Hollywood.

Volgens een recensie van Game Radar: "Mank komt uit een draagtijd van 30 jaar als een van de geweldige films over de machinaties van Hollywood. Het ontmythologiseert de stad en behandelt thema's als auteurschap, zelfhaat, alcoholisme, faalangst en de waarde van het woord."

Fincher vertelde Game Radar ook dat hij veel moeite had met het maken van deze film, en dat het zo lang duurde vanwege zijn aandrang om hem in zwart-wit op te nemen - en het feit dat het een controversieel, intimiderend script was die niemand in Hollywood wilde aanraken.

Hij zei dat de opkomst van streaming en Netflix een game-changer was waardoor Mank eindelijk gemaakt kon worden. Fincher zei dat hij tegen Netflix-managers zei: "Ik heb deze film op de plank die ik altijd al wilde maken, maar het is misschien te raar en in honkbal.' Dus ik stuurde het naar hen, en ze zeiden: 'We zouden deze film maken.'"

Mank komt op 4 december uit op Netflix.

Aanbevolen: