Reba McEntire heeft een rol in deze film van $ 2 miljard afgewezen omdat ze op tournee was

Inhoudsopgave:

Reba McEntire heeft een rol in deze film van $ 2 miljard afgewezen omdat ze op tournee was
Reba McEntire heeft een rol in deze film van $ 2 miljard afgewezen omdat ze op tournee was
Anonim

Muziek en acteren zijn twee van de moeilijkste bedrijfstakken om door te breken. Van de miljoenen ambitieuze muzikanten en acteurs over de hele wereld doorbreken er maar een select aantal de barrière van succes en eindigen in een van beide welvarend. Nog minder slagen er ooit in om in beide succesvol te zijn. Degenen die dat wel doen, worden erkend als de meest opvallende talenten:

Showbiz-fans uit de jaren '80 en '90 zullen weten dat voordat Will Smith de hedendaagse filmtitan was die we kennen - zelfs vóór zijn dagen als tv-sensatie op The Fresh Prince of Bel Air - hij deel uitmaakte van de tweevoudig Grammy-bekroond duo genaamd DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince.

Een soortgelijk verhaal geldt voor Transformers-ster Mark Wahlberg, die een platina-verkopende muzikant was voordat hij zijn filmdebuut maakte in de film Renaissance Man uit 1994.

Bouw een succesvolle carrière in film en televisie op

De zeldzaamheid van dergelijke verhalen gaat alleen maar verder om het genie van 'The Queen of Country' Reba McEntire te benadrukken, die ook een succesvolle carrière in film en televisie heeft opgebouwd. Een knagende twijfel die zou kunnen blijven bestaan, is hoeveel groter deze kant van haar carrière zou zijn geweest, als ze een rol had geaccepteerd in een film die meerdere Academy Awards won en een van de best scorende kassahits aller tijden werd.

In het begin van de jaren negentig herstelde McEntire van de schok van een enorme tragedie die haar persoonlijke en professionele leven had getroffen. De in Oklahoma geboren artiest had op de ochtend van 16 maart 1991 op tragische wijze negen leden van haar band verloren toen een privéjet waarin ze vlogen neerstortte in San Diego County, Californië.

Reba McHele band
Reba McHele band

Tegen die tijd was McEntire al een gevestigde country-muziekster, maar ze begon ook net haar voeten in het water van het acteren op het scherm te dompelen. Ze speelde een survivalist genaamd Heather Gummer in de monster-horror-komedie getiteld Tremors in 1990. Ze verscheen ook als Burgundy Jones in de Kenny Rogers-film uit 1991, The Gambler Returns: The Luck of the Draw.

Conundrum om op te lossen

In de nasleep van de fatale ramp kwam McEntire sterk terug in haar muziekcarrière en voerde ze zelfs haar spel op als het op acteren aankwam. Haar eerste album sinds de crash was getiteld For My Broken Heart en werd haar best verkochte aller tijden. Dit persoonlijk record staat nog steeds.

Haar album It's Your Call uit 1992 en haar vervolg uit 1994 getiteld Read My Mind waren ook behoorlijk succesvol. 1994 was ook het jaar waarin ze echt de sprong naar acteren waagde. Ze speelde in in totaal vier films, waaronder een niet genoemde rol in de Mel Gibson en Jodie Foster westerse komedie, Maverick.

In 1995 speelde ze Annie Oakley in de CBS-miniserie Buffalo Girls. Met in de hoofdrollen Anjelica Huston en Melanie Griffith, werd de show genomineerd voor twee Golden Globe-awards. Het leverde ook tien Emmy-nominaties op en kwam als overwinnaar uit de bus voor 'Outstanding Individual Achievement in Sound Mixing for a Drama Miniseries or a Special'.

Dit soort succes begon in verschillende producties de aandacht van hogere functionarissen te trekken. Zozeer zelfs dat haar een rol werd aangeboden in een film die door sommigen de beste aller tijden zou worden genoemd. Met haar muziekcarrière ook als een vlucht, moest ze een raadsel oplossen.

Uitstekend ondersteunend karakter

De beslisser die McEntire het hof maakte voor zijn volgende project, was de veelgeprezen schrijver en regisseur James Cameron. Zelf had hij een zeer vruchtbare eerste helft van de jaren negentig achter de rug. Terminator 2: Judgment Day en True Lies - beide met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol - waren doorslaand succesvol, zowel kritisch als aan de kassa. Gecombineerd werden die twee films genomineerd voor in totaal zeven Academy Awards, waarbij Terminator 2 triomfantelijk wegliep in vier categorieën.

Hierna begon Cameron aan een nog ambitieuzer project - misschien wel zijn meest ambitieuze ooit. Gesteund door Paramount Pictures en 20th Century Fox met een budget van maar liefst $ 200 miljoen, wilde de Canadese filmmaker een foto maken die voor hem een passieproject was: Titanic.

Met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet die de twee hoofdrollen op zich namen, wilde Cameron dat McEntire Molly Brown zou spelen, misschien wel het uitstekende ondersteunende personage.

Titanic-poster
Titanic-poster

Omdat haar tourschema krap was, zei McEntire nee en de rol ging uiteindelijk naar Kathy Bates. De countryzangeres legde haar redenering uit in een aflevering van Watch What Happens Live With Andy Cohen."We waren op tournee en ik had veel mensen op de loonlijst", zei ze. "We hadden deze drie maanden al gepland om de film te maken, en toen liepen ze achter met de planning. We konden niet alle [tour] arena's en alles opnieuw plannen."

Aanbevolen: