Heeft Larry David eigenlijk meer gemaakt van 'Seinfeld' dan Jerry?

Inhoudsopgave:

Heeft Larry David eigenlijk meer gemaakt van 'Seinfeld' dan Jerry?
Heeft Larry David eigenlijk meer gemaakt van 'Seinfeld' dan Jerry?
Anonim

Toen Seinfeld in 1989 op televisie debuteerde, kon niemand weten dat de show zo populair zou worden. Per slot van rekening waren de mede-makers van de show, Jerry Seinfeld en Larry David, in die tijd onbekende entiteiten voor de overgrote meerderheid van de mensen.

Tijdens de reeks van negen seizoenen van Seinfeld werd het natuurlijk een van de meest gerespecteerde en populaire sitcoms in de televisiegeschiedenis. Als gevolg hiervan leren de legioenen fans van de show graag feiten achter de schermen over Seinfeld. Toen de wereld bijvoorbeeld hoorde dat er ooit sprake was van een Seinfeld and Friends-crossover, waren velen onder de indruk van dat idee.

Naast de creatieve aspecten van Seinfeld en de relaties die de cast en crew van de show hebben opgebouwd, is er nog een ander deel van de erfenis van de show waar mensen door gefascineerd zijn. Immers, geld laat de wereld draaien, dus het is logisch dat mensen nieuwsgierig zijn naar hoeveel de mensen achter Seinfeld hebben verzilverd op de geliefde sitcom. Gezien het feit dat Larry David en Jerry Seinfeld de show samen hebben gemaakt, roept dat een voor de hand liggende vraag op, wie van hen heeft meer geld verdiend aan Seinfeld?

Larry Cashes In

Enkele jaren nadat Larry David besloot Seinfeld achter zich te laten, zou hij doorgaan met het creëren en schitteren in een andere enorm populaire comedyserie, Curb Your Enthusiasm. Toen Seinfeld-fans Curb Your Enthusiasm te zien kregen, werd het al snel ongelooflijk duidelijk dat Larry's gevoel voor humor een grote rol speelde in het enorme succes van Seinfeld. Met dat in gedachten zullen Seinfeld-fans waarschijnlijk blij zijn te horen dat Larry een fortuin heeft weten te verdienen met zijn bijdragen aan Seinfeld.

Tijdens de meeste interviews is Larry David meer geïnteresseerd in het bespreken van zijn verschillende klachten dan in iets anders. Desondanks staat het komische genie erom bekend bepaalde onderwerpen serieus te nemen tijdens interviews. Toen Larry bijvoorbeeld eens werd gevraagd hoe het succes van Seinfeld zijn leven veranderde, antwoordde hij oprecht voordat hij een grap maakte. "Het gaf me geld. Het gaf me iets dat ik niet had, maar niet op de manier die mensen denken, het is een totale transformatie. Ik kon tot op de dag van vandaag nog steeds niet naar een vrouw in een bar lopen en zeg hallo."

Tijdens de begindagen van Seinfeld verwachtte niemand dat de show een hit zou worden. Om dat te bewijzen, hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat het eerste seizoen van de show uit slechts vijf afleveringen bestond. Waarschijnlijk omdat NBC niet verwachtte dat Seinfeld zo ver zou gaan, slaagde Larry David erin een deal te sluiten waardoor hij 7,5% van de backend-equitypunten van de show kon bezitten. Bovendien kon David, toen Seinfeld een enorme hit werd, een groter deel van de taart krijgen door een andere aandeleneigenaar uit te kopen en NBC ertoe te brengen een groter percentage op te hoesten.

Door de jaren heen is het nooit duidelijk geworden hoeveel geld Larry David verdiende toen hij samen met zijn oude vriend Jerry Seinfeld als Seinfelds showrunner werkte. Het is echter bekend dat David uiteindelijk 15% van Seinfeld's backend equity-punten bezat, wat ontzettend veel heeft betekend sinds de show een fortuin heeft verdiend met dvd-verkoop, merchandise, syndicatie en streamingrechten. Volgens een artikel op celebritynetworth.com uit 2019 had David tegen die tijd zelfs minstens $ 800 miljoen verdiend met zijn 15% Seinfeld-eigendomsbelang. Sindsdien is aangekondigd dat Netflix een deal heeft gesloten om Seinfeld te streamen, wat betekent dat de bankrekening van David de laatste tijd enorm is gegroeid.

Wie heeft er meer gemaakt?

Hoewel het heel duidelijk is dat Seinfeld niet van de grond zou zijn gekomen zonder de bijdragen van Larry David, speelde Jerry Seinfeld een meer voor de hand liggende rol in het succes van de show. Per slot van rekening speelde Jerry niet alleen in dezelfde rol als Larry achter de schermen en tijdens de creatie van de show speelde hij ook in de show. Bovendien, toen Larry besloot Seinfeld te verlaten, bleef Jerry achter en hield de show nog vier seizoenen goed.

Ondanks de langere Seinfeld-termijn van Jerry Seinfeld, bezit hij 15% van de back-end equity-punten van de show, net als zijn oude vriend Larry David. Als gevolg hiervan heeft Jerry sinds het einde van de show ten minste $ 800 miljoen verdiend aan Seinfeld, ervan uitgaande dat het eerder genoemde artikel over celebritynetoworth.com juist was. Er is echter één reden waarom hij meer geld aan Seinfeld heeft verdiend dan Larry David, Jerry's acteurssalaris, dat tegen het einde van de show een duizelingwekkend cijfer was.

Tijdens het eerste seizoen van Seinfeld verdiende Jerry naar verluidt $ 20.000 per aflevering, dat cijfer werd verdubbeld tot $ 40.000 per aflevering voor het tweede en derde seizoen van de show. Toen de show een hit werd, kon Jerry een deal sluiten die ertoe leidde dat hij $ 100.000 per aflevering kreeg voor het vierde, vijfde en zesde seizoen van de show. Jerry's volgende verhoging resulteerde erin dat hij $ 500.000 per aflevering kreeg voor het zevende en achtste seizoen van Seinfeld. Ten slotte kreeg Jerry $ 1 miljoen per aflevering voor het negende en laatste seizoen van Seinfeld. Even terzijde: er is gemeld dat Jerry een deal ter waarde van $ 5 miljoen per aflevering heeft afgewezen voor een tiende Seinfeld-seizoen dat nooit heeft plaatsgevonden. Gezien al het geld dat hij van Seinfeld heeft verdiend, zou het niemand moeten verbazen dat Jerry ongelooflijk rijk is.

Aanbevolen: