Rick And Morty' Live-Action Casting zorgt voor discussie onder fans

Rick And Morty' Live-Action Casting zorgt voor discussie onder fans
Rick And Morty' Live-Action Casting zorgt voor discussie onder fans
Anonim

Pak je portaalwapens en augurken, want Rick en Morty gaan officieel over de 2D-barrière!

Op 4 september 2021 kondigden de makers van Rick and Morty aan dat het dynamische duo een live-action transformatie zal ondergaan door middel van een korte teaservideo die is geüpload op de Twitter- en Instagram-accounts van de show. De video begint met een stilstaand beeld van een set die Rick's klassieke garage repliceert met een langzame versie van het Rick and Morty-themalied dat op de achtergrond intenser wordt. Er verschijnt een groene werveling, die fans zullen herkennen als de opening van een portaal, en Christopher Lloyd terwijl Rick Sanchez er doorheen stapt, vergezeld door de jonge acteur Jaeden Martell als Morty.

Terwijl het paar voor de camera staat, roept Lloyd's Rick om Morty voordat hij een boer laat, een hoofdbestanddeel van het geanimeerde personage. Hij voegt eraan toe: "We zijn thuis." Op een echte Morty-manier reageert Martell met een "Awh jeeze" voordat de video stopt en het Adult Swim-logo verschijnt.

Sinds de aankondiging zijn er nog twee teaservideo's vrijgegeven. De tweede werd uitgebracht op 5 september, als eerbetoon aan de aflevering "Pickle Rick" van seizoen 3, en de derde werd de volgende dag uitgebracht, waarbij de iconische slotscène uit de pilot-aflevering van seizoen 1 werd nagebootst.

Sinds het nieuws over de overgang van animatie naar live-action werd gedeeld, zijn de fans echter royaal verdeeld over de castingkeuzes die de makers hebben gemaakt. Vanwege zijn iconische rol in de Back To The Future-films, zijn fans er niet zeker van of Christopher Lloyds Doc Brown het schril contrast tussen Ricks karakter en zijn individualiteit zou wegnemen. Lloyd komt ook onder vuur te liggen omdat hij "te oud" is om Rick te spelen. Sterker nog, sinds de aankondiging hebben meerdere fans de twee personages snel met elkaar vergeleken, waarbij zelfs Lloyd zelf naar zijn eerdere rol verwijst als hij commentaar geeft op "Great Scott Morty!" (De slogan van Doc Brown), onder de eerste teaservideo.

Sommige fans daarentegen geloven dat de link tussen de twee schijnbaar meest iconische gekke wetenschappers die naar het scherm zijn gebracht uitstekend past bij de aanstaande aanpassing en een substantie toevoegt die velen misschien niet begrijpen. Een fan schreef: "Om eerlijk te zijn, moet je een heel hoog IQ hebben om te begrijpen dat je Christopher Lloyd als Rick Sanchez van RickandMorty cast"

Martell's Morty laat fans ook verdeeld over de vraag of de 18-jarige acteur in staat zal zijn om Morty's ongemakkelijke en angstige maniertjes te leveren.

In reactie op de teaservideo waarin Martell te zien is terwijl Morty een augurk aanspreekt waarvan hij denkt dat het Rick is, wees een fan erop dat leeftijd een afschrikmiddel voor Martell kan zijn, aangezien hij Morty's kenmerkende hogere stem mist, die vaak breekt, vooral als ze nerveus zijn. Ze schreven: "Morty's stem is niet piepend genoeg", terwijl een ander eraan toevoegde: "Dan moeten ze een acteur door de puberteit krijgen."

Een andere fan schreef: "Ook al ben ik tegen elke live-action remake, dit zou een perfecte casting zijn."

De kloof tussen het fandom lijkt echter behoorlijk groot te zijn, aangezien veel fans de makers blijven overladen met lof voor "perfecte casting" en uiting geven aan hun onvermogen om hun opwinding over de toekomst van Rick en Morty te bedwingen.

Aanbevolen: