Seinfeld's' cast kon het niet uitstaan om met een van de meest memorabele gaststerren van de show te werken

Inhoudsopgave:

Seinfeld's' cast kon het niet uitstaan om met een van de meest memorabele gaststerren van de show te werken
Seinfeld's' cast kon het niet uitstaan om met een van de meest memorabele gaststerren van de show te werken
Anonim

Als je echt nadenkt over alle beslissingen die nodig zijn om een show een hit te laten worden, is het bijna schokkend dat elke show erin slaagt om goed uit te komen. Iedereen die bijvoorbeeld denkt dat de show Seinfeld altijd een klassieker aller tijden zou worden, heeft iets anders op komst, aangezien de show tegen alle verwachtingen in succesvol was.

Tot op de dag van vandaag zijn er enkele feiten over de show Seinfeld die fans niet weten. Vrijwel alle fans van de show hebben bijvoorbeeld geen idee dat voordat Seinfeld in productie ging, het castingproces schrikbarend moeilijk was. Erger nog, zelfs nadat de krachten achter Seinfeld de juiste acteurs hadden gevonden om in de serie te schitteren, zouden er nog meer casting-strijden zijn. Het blijkt bijvoorbeeld dat de hoofdcast van Seinfeld het buitengewoon moeilijk vond om te werken met een van de meest memorabele gaststerren van de show.

Jason spreekt zich uit

Aangezien Seinfeld algemeen wordt beschouwd als een van de beste sitcoms aller tijden, is het logisch dat de sterren van de show jaren na de controversiële finale over de serie blijven praten. Toen voormalig NBC-directeur Warren Littlefield bijvoorbeeld het boek "Top of the Rock: Inside the Rise and Fall of Must See TV" uitbracht, sprak hij met Jason Alexander over Seinfeld. Verbazingwekkend genoeg onthulde Alexander in dat boek dat hij niet graag werkte met Heidi Swedberg, de acteur die Susan Ross tot leven bracht.

“Ik hou van Heidi Swedberg, maar ik kon er nooit achter komen hoe ik haar moest uitspelen. Haar instinct en mijn instinct stonden lijnrecht tegenover elkaar. Als ik dacht dat er iets moest bewegen, zou ze langzaam gaan - als ik langzaam ging, zou ze snel gaan. Als ik pauzeerde, sprong ze te vroeg in. Hield van haar. Ik haatte Susan.” Nadat hij had uitgelegd dat Larry David aanvankelijk dacht dat Susan een geweldige verdediger was voor George, ging Jason Alexander verder in op waarom hij worstelde terwijl hij scènes deelde met Heidi Swedberg. “Maar elke week was het hetzelfde. Ik wist niet hoe ik van haar af moest spelen.'

In 2015 werd Jason Alexander geïnterviewd door Howard Stern en hij vertelde opnieuw waarom het delen van scènes met Heidi Swedberg een worsteling voor hem was. “Ik kon niet bedenken hoe ik van haar af moest spelen. Haar instinct voor het doen van een scène, waar de komedie was, en de mijne waren altijd mislukt. En ze zou iets doen, en ik zou zeggen: 'Oké, ik zie wat ze gaat doen - ik ga me aan haar aanpassen.' En ik zou me aanpassen, en dan zou het veranderen."

Naast het praten over zijn eigen worstelingen tijdens het eerder genoemde Howard Stern-interview, onthulde Jason Alexander dat Jerry Seinfeld en Julia Louis-Dreyfus het er uiteindelijk over eens waren dat Heidi Swedberg moeilijk was om mee samen te werken. Volgens Alexander, toen Seinfeld en Louis-Dreyfus tijdens een aflevering verschillende scènes met Heidi Swedberg hadden gedeeld, kwamen de drie sterren bij elkaar om hun frustraties te uiten.“Ze gaan, ‘Weet je wat? Het is onmogelijk. Het is onmogelijk.'”

Verbazingwekkend genoeg zegt Jason Alexander dat Julia Louis-Dreyfus tijdens het bovengenoemde gesprek voorstelde om het personage van Heidi Swedberg te laten overlijden, zodat ze niet met haar hoefden te werken. "En Julia zei eigenlijk: 'Wil je haar niet gewoon vermoorden?'" Verder zegt Alexander dat Larry David, die er was voor het gesprek, het idee greep en daarom werd het personage Susan Ross uit de show geschreven via te veel giftige enveloppen likken.

De nasleep

Tijdens de reeks van negen seizoenen van Seinfeld op televisie, bevatte de show veel verhaallijnen die behoorlijk schokkend waren, zoals de controversiële finale van de serie aangaf. Desondanks waren de meeste Seinfeld-fans geschokt toen Susan Ross stierf, want dat soort dingen gebeurt zelden in sitcoms. Meer dan dat, zoals Jason Alexander opmerkte tijdens een documentaire over die aflevering die op een Seinfeld-dvd verschijnt, waren sommige fans boos op zijn personage als gevolg van het overlijden van Susan's verhaallijn."De enige keer dat de fanbase zich tegen me keerde, was over de dood van Susan."

Tijdens het bovengenoemde documentairesegment sprak Heidi Swedberg over fans die boos waren dat haar personage stierf voordat ze haar eigen kijk op dat verhaallijnmoment onthulde. “In het zeldzame geval dat mensen me herkennen, zouden ze me vertellen dat ze boos waren dat Susan werd vermoord en ik vond het geweldig. Ik denk dat het heel logisch was.”

Hoewel het lijkt alsof Heidi Swedberg de verhaallijn van Susan Ross ter harte nam, lijkt het erop dat de opmerkingen van Jason Alexander tijdens het eerder genoemde Howard Stern-interview hard voor haar waren. Na zijn optreden in Stern plaatste Alexander immers een bericht op Twitter waarin hij fans vroeg "Heidi met rust te laten". Verder verontschuldigde Alexander zich in een Twitlonger waarin hij Swedbergs lof zong.

“Heidi vroeg altijd of er iets in de scènes was dat ze kon doen of dat ik gedachten had. Ze was genereus en hoffelijk en ik ben zo boos op mezelf dat ik dit verhaal heb verteld op een manier die haar zou verminderen. Als ik meer volwassenheid of meer zekerheid in mijn eigen werk had gehad, zou ik zeker haar vraag hebben beantwoord en mogelijk geprobeerd hebben om de scènes met haar aan te passen.”

Aanbevolen: