Waarom Hugh Grant zijn optreden van 'Negen maanden' niet kon uitstaan

Inhoudsopgave:

Waarom Hugh Grant zijn optreden van 'Negen maanden' niet kon uitstaan
Waarom Hugh Grant zijn optreden van 'Negen maanden' niet kon uitstaan
Anonim

Hugh Grant heeft genoten van een geweldige carrière in film en televisie die nog steeds bloeit nu de acteur in de zestig is. Grant maakte naam met de hoofdrol in verschillende romantische komedies in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000.

En hoewel hij heeft onthuld dat hij dankbaar is voor de kans die deze films boden, kijkt hij niet met plezier terug op zijn optreden in alle films.

Hoewel Hugh Grant zijn personage wel leuk vond in The Undoing uit 2020 (ondanks het feit dat hij een moordenaar was in de HBO-miniserie), was hij minder onder de indruk van zijn werk als Samuel Faulkner in de romantische komedie Nine Months uit 1995, waarin hij speelde naast Julianne Moore.

Was het eigenlijk het maken van de film waar Grant niet tegen kon - zoals hij dacht over zijn gevreesde dansscène in Love Actually - of de manier waarop zijn daadwerkelijke vertolking van Samuel Faulkner uitkwam? Blijf lezen om erachter te komen.

Hugh Grant's carrière in de jaren negentig

Hugh Grants carrière in de filmindustrie omvat meer dan drie decennia. De Britse acteur maakte begin jaren negentig naam als romcom-hoofdman.

Dankzij films als Four Weddings and a Funeral en Notting Hill werd Grant getypeerd als de stuntelige maar charmante Britse heer.

In 1995 speelde Grant in de Chris Columbus-film Nine Months, opnieuw een romantische hoofdrolspeler.

De film 'Negen maanden'

In tegenstelling tot veel andere vroege films van Hugh Grant speelt Nine Months zich af in de Verenigde Staten. De film vertelt het verhaal van een stel dat onverwachts zwanger raakt en de hilarische hindernissen die ze in die negen maanden moeten overwinnen.

In de film spelen ook Julianne Moore, Tom Arnold, Joan Cusack, Jeff Goldblum en Robin Williams. Hoewel het een aantal fans won, deed de film het niet al te goed onder critici en ontving hij gemengde recensies.

Hugh Grants personage in 'Nine Months'

In Nine Months speelt Hugh Grant de rol van Samuel Faulkner, een Britse kinderpsycholoog die in San Francisco woont. Samuel vindt zijn leven perfect zoals het is en is er bijna kapot van als zijn vriendin Rebecca aankondigt dat ze zwanger is.

Hij raakt in paniek en zorgt er uiteindelijk voor dat zijn vriendin hem verlaat. Hij moet zich dan mentaal voorbereiden op de komst van de baby om zijn vriendin terug te winnen.

Sommige kijkers vonden Samuel een egoïstisch en onvolwassen personage, gezien de manier waarop hij reageert op de zwangerschap van zijn vriendin.

Anderen bekritiseerden de film omdat hij Grants karakter demoniseerde terwijl hij in zijn recht staat om geen kinderen te willen.

Wat Hugh Grant zei over zijn 'negen maanden'-rol

Volgens IMDb was Hugh Grant kritisch over zijn optreden als Samuel Faulkner in Nine Months. De site meldt dat Grant geloofde dat hij de film had verpest door 'grotesk over-acteren'.

Grant werd naar verluidt aanzienlijk meer betaald voor deze rol dan hij op dat moment gewend was te ontvangen, en dus probeerde hij "zijn spel te verbeteren" en eindigde zijn prestaties te overdrijven.

De site beweerde verder dat Grant sindsdien "eeuwige excuses heeft aangeboden aan alle betrokkenen."

De kritische ontvangst van 'Negen maanden'

Nine Months bracht wereldwijd $ 138 miljoen op, maar critici hadden meestal negatieve reacties op de film. Velen beweerden dat Hugh Grant misplaatst was als Samuel Faulkner.

Recensenten van verschillende media, waaronder The Times, Newsweek en de Financial Times, bekritiseerden het script en bestempelden de film als vergeetbaar. Sommigen gaven aan dat het kijken naar de film langer dan negen maanden duurde.

Op Rotten Tomatoes kreeg Nine Months een lage score van slechts 25% op de Tomatometer.

Welke rollen Hugh Grant het liefst speelt

Veel Hugh Grant-fans associëren hem met de vele romcomrollen die hij tijdens zijn succesvolle carrière heeft gespeeld. Maar de acteur heeft zelf onthuld dat hij liever personages speelt die wat scherper zijn.

In 2021 vertelde Grant aan talkshowhost James Corden dat hij het een opluchting vindt om geen charmante gentleman-types meer te hoeven spelen: ""Het is vreemd voor mij omdat ik nu bijna geniet van acteren", gaf Grant toe (via Hollywood Reporter).

Het was zo'n opluchting om niet de charmante hoofdrolspeler te hoeven zijn. Ik heb mijn best gedaan. En sommige van die films die ik wel leuk vond, zijn prachtig, en ik vind ze geweldig omdat ze populair zijn. En ik ben ze dankbaar - nogmaals dankbaar. Maar het is een heerlijke opluchting geweest nu ik verwrongen mag zijn, lelijk, raar, misvormd.”

Grant heeft zelf gesuggereerd dat hij niet is zoals zijn romcom-personages in het echte leven, en raakt geïrriteerd als mensen verwachten dat hij is zoals zij.

"Ik raak erg geïrriteerd als mensen denken dat ik aardig of verlegen ben of een beleefde Engelse heer," legde de acteur uit, voordat hij een grapje maakte: "Ik ben een smerig stuk werk en mensen zouden dat moeten weten."

Aanbevolen: