Hier is waarom Hank Pym van 'Ant-Man' eigenlijk een vreselijk persoon is

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Hank Pym van 'Ant-Man' eigenlijk een vreselijk persoon is
Hier is waarom Hank Pym van 'Ant-Man' eigenlijk een vreselijk persoon is
Anonim

Toen Ant-Man in 2015 voor het eerst in het Marvel Cinematic Universe verscheen, concentreerde de film zich op Scott Lang, de crimineel die een superheld werd, tot leven gebracht door Paul Rudd. Voor veel Marvel-stripfans zal de enige echte Ant-Man echter altijd Hank Pym zijn, het personage dat tot leven werd gebracht door filmlegende Michael Douglas.

In de strips was Ant-Man een van de oorspronkelijke leden van The Avengers. Aangezien The Avengers al lang de machtigste helden van de aarde worden genoemd in de stripboeken, lijkt het misschien veilig om aan te nemen dat alle oorspronkelijke leden van de groep altijd het juiste deden. In werkelijkheid zijn veel stripboekpersonages echter niet zo eenvoudig en is Hank Pym ingewikkelder dan de meeste, wat mogelijk een rol heeft gespeeld in het zo lang duren voordat een Ant-Man-film werd gemaakt. Het is tenslotte logisch dat het moeilijk kan zijn om een film te maken waarin een personage dat veel vreselijke dingen heeft gedaan als heldhaftig wordt afgeschilderd.

Op het grote scherm

Op het moment van schrijven speelde Michael Douglas als Hank Pym op het grote scherm in twee films, Ant-Man en Ant-Man and the Wasp. Daarnaast maakte Douglas een extreem kleine cameo-optreden in Avengers: Endgame en hij staat op het punt om Ant-Man and the Wasp: Quantumania te headlinen, wat zeker gaat gebeuren.

Tijdens het begin van zijn bestaan waren de meeste Marvel Cinematic Universe-films gericht op personages die behoorlijk zwart-wit waren, met enkele opmerkelijke uitzonderingen natuurlijk. Sinds Hank Pym in de MCU verscheen, is zijn personage echter niet zo droog en droog geweest. Het is tenslotte aangetoond dat iedereen met wie Pym in het verleden werkte, serieuze problemen met hem kreeg en het hem niet veel kon schelen wat er met Ghost gebeurde.

Uiteindelijk zijn de meeste mensen natuurlijk weggelopen uit de Ant-Man-films in de veronderstelling dat Hank Pym in de eerste plaats een held is. In beide films neemt Pym het immers op tegen de mensen die slechte dingen doen en helpt hij de hoofdrolspeler van de films te coachen door zijn worstelingen. Als het echter gaat om het gedrag van Hank Pym in de stripboeken, is hij in veel opzichten echt een vreselijk persoon.

Pym's Many Sins

In 1962 werd Hank Pym gemaakt door de legendarische artiest die het verdient om een begrip te zijn Jack Kirby, Stan Lee en scriptschrijver Larry Lieber. Toen Pym zijn stripdebuut maakte, was hij een vrij rechttoe rechtaan held, maar dat veranderde toen het idee werd geïntroduceerd dat al zijn experimenten hem onstabiel hadden gemaakt. In de jaren daarna heeft Pym veel verwerpelijke dingen gedaan.

Een van de meer alledaagse misdaden van Hank Pym was geld aannemen van de Marvel-schurk Egghead om een robotarm te maken die de geest van een jonge vrouw beheerste. Hoewel het duidelijk was dat Pym niet wist dat Egghead van plan was om de geest van iemand anders over te nemen, moest hij weten dat de oude Avengers-schurk niets goeds van plan was. Pym was echter bereid een schurk te helpen voor een betaaldag, maar dat ontplofte in Hank's gezicht nadat Egghead Hank erin had geluisd voor zijn mislukte plan.

Hoe erg het ook was dat Hank Pym ooit met Egghead werkte, zijn relatie met een veel bekendere Marvel-schurk was een stuk flagranter. Per slot van rekening heeft Pym de gemene robot Ultron in de strips gemaakt en hij baseerde zelfs de programmering op zijn eigen geest en daarom is hij zo intelligent. Om die reden is Pym moreel verantwoordelijk voor alle dood en vernietiging die Ultron heeft veroorzaakt in de Marvel-strips.

Helaas voor iedereen die in het echte leven het slachtoffer is geworden van misbruik, zullen enkele van de ergste acties van Hank Pym zeer triggerend zijn. Per slot van rekening werd Pym in de strips ooit uit The Avengers geschopt. In een poging zijn voormalige team ervan te overtuigen dat hij nodig was, bedacht Pym een plan om een robotschurk te bouwen die hij alleen wist te verslaan. Op die manier kon de robot zijn vrienden in elkaar slaan, zodat Pym zou verschijnen en de dag zou redden. Toen zijn vrouw en mede-Avenger The Wasp zijn plannen ontdekten en hem confronteerden, stak Pym haar vast. Bij een ander incident probeerde Pym het leven van The Wasp te nemen door haar te besproeien met giftige insectenspray terwijl ze gekrompen was.

Verbazingwekkend genoeg deed Pym in Marvel's Ultimate comics-universum iets nog ergers toen hij het leven van The Blob beëindigde op een manier die te gruwelijk is om hier te beschrijven. Ten slotte moet worden opgemerkt dat Pym tijdens een aflevering van de Disney + -serie What If? effectiever is als schurk dan bijna alle slechteriken die in een MCU-film zijn verschenen.

Aanbevolen: