Wat is er gebeurd met de acteur die Finn speelde uit 'The 100

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de acteur die Finn speelde uit 'The 100
Wat is er gebeurd met de acteur die Finn speelde uit 'The 100
Anonim

In het begin was de 100 in wezen underdog. Natuurlijk, de CW-serie biedt een interessant uitgangspunt dat zich afspeelt op de post-apocalyptische aarde (het verhaal was aanvankelijk ruw, maar de show vond uiteindelijk zijn ritme). De cast zat echter vol met relatief nieuwe acteurs (met uitzondering van Isaiah Washington die in de serie speelde rond de tijd dat hij net Grey's Anatomy verliet).

Een van de vaste castleden van de show was Thomas McDonell, de man die Finn Collins in 22 afleveringen speelde. En nadat hij de serie in 2019 verliet, vragen velen zich af wat hij sindsdien heeft uitgespookt.

Thomas McDonell was meer ervaren dan andere acteurs in de cast

Voordat hij in The 100 speelde, had McDonell al verschillende rollen gespeeld in zowel televisie als film. Hij begon met rollen in films als The Forbidden Kingdom, Twelve, Tim Burton's Dark Shadows en de Disney-film Prom. Rond dezelfde tijd kreeg McDonell ook een gastrol in Law & Order: Criminal Intent.

Kort daarna werd McDonell ook gecast in de Josh Schwartz-komedie Fun Size. Het was hier waar hij vriendschap sloot met actrice Jane Levy. Dat leidde uiteindelijk tot een terugkerende rol in Levy's serie Suburgatory. "Ik wilde [werken aan Suburgatory] omdat ik niets wist van dat soort werk en omdat Jane Levy [die de hoofdrol speelt, Tessa] cool is", vertelde McDonell aan Interview. "We hebben deze zomer samen een film opgenomen [Fun Size] en we hadden het idee dat ik aan haar show kon werken. Ik speel de man naast de deur; het is niet erg." Na twee keer samen te hebben gewerkt, begonnen McDonell en Levy ook te daten (ze blijven vandaag een gelukkig stel). En terwijl ze zich naar afzonderlijke projecten waagden, merkte McDonell dat hij werd gecast in een aankomende sci-fi-serie.

Hij wilde nooit meer een show doen

Toen McDonell voor het eerst over The 100 hoorde, wilde hij niet aan een episodisch project werken, maar toen had deze serie een zekere aantrekkingskracht. "Ik heb nooit voor tv willen werken, of iets dergelijks", vertelde de acteur aan Collider. "Maar toen presenteerde deze show iets nieuws voor mij, als acteur." Details rond de plot van de show zijn meestal een goed bewaard geheim en dat sprak McDonell in wezen aan. Hij hield ervan dat 'alles kan gebeuren'. Dat gezegd hebbende, had de acteur in het begin niet kunnen vermoeden dat zijn personage het tweede seizoen niet zou overleven.

Het bleek dat McDonell pas van Finns lot hoorde vlak voordat ze in seizoen twee met de productie begonnen. Rond die tijd wist serie-showrunner Jason Rothenberg al wat er ging gebeuren. "Thomas en ik gingen zitten en praatten erover in New York voordat we begonnen met het filmen van het seizoen", vertelde hij aan ET."En ik wist dat het Clarke (Eliza Taylor) zou zijn die het deed." En hoewel het misschien een moeilijke beslissing was om een hoofdpersoon te vermoorden, wist Rothenberg zeker dat het goed zou komen met McDonell. Hij merkte zelfs op: "Thomas is verder gegaan en gaat een geweldige carrière tegemoet…"

Hij boekte verschillende serierollen

Enkele jaren nadat hij de CW-serie had verlaten, werd McDonell gecast in de biografische miniserie The Long Road Home van National Geographic. Met in de hoofdrollen Michael Kelly, Jason Ritter en Kate Bosworth, vertelt het het verhaal van een groep Amerikaanse soldaten die in een wijk in Bagdad in een hinderlaag worden gelokt. In de serie portretteerde McDonell specialist Carl Wild, die zich nog levendig de gebeurtenissen in het echte leven kan herinneren die het boek (met dezelfde titel) inspireerden waarop de show zou zijn gebaseerd. "Ik was niet bevroren door angst, maar ik was er heel dichtbij", vertelde de ervaren soldaat aan Breach Bang Clear.

Ondertussen speelde McDonell een gastrol in de kortstondige serie LA to Vegas. Rond dezelfde tijd verscheen acteur ook kort in het komische drama Good Girls. Meer recentelijk ging McDonell ook weer aan de slag met vriendin Levy nadat hij een gastrol had op Zoey's Extraordinary Playlist als Barnaby Steele. Naast het werken aan verschillende televisieprojecten, heeft McDonell ook werk achter de schermen nagestreefd, waarbij hij tot nu toe twee korte films heeft geregisseerd (de meest recente is nog in afwachting van release). Tegelijkertijd wordt de acteur ook gecrediteerd als componist voor de korte 2018 Good Luck in the Land of Mañana, waarin ook Levy de hoofdrol speelt.

Aangezien een groot deel van de wereld in lockdown was gegaan vanwege de COVID-19-pandemie, had McDonell de afgelopen maanden begrijpelijkerwijs een pauze genomen van het werk. Dat gezegd hebbende, fans van de acteur zullen blij zijn te horen dat McDonell snel genoeg terugkeert naar het grote scherm. Sterker nog, de acteur schittert in de aankomende dramakomedie Simchas and Sorrows. De film heeft op dit moment geen bevestigde releasedatum, maar hij zou in 2022 uitkomen.

Ondertussen zullen degenen die McDonell en zijn uitvoering van Finn missen, blij zijn te weten dat The 100 nog steeds beschikbaar is voor streaming. Alle zeven seizoenen van de show zijn nog steeds beschikbaar op Netflix.

Aanbevolen: