Wat is er gebeurd met de acteur achter Jasper uit 'Twilight'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de acteur achter Jasper uit 'Twilight'?
Wat is er gebeurd met de acteur achter Jasper uit 'Twilight'?
Anonim

Bijna tien jaar nadat de Twilight-saga zijn laatste film uitbracht, blijft de franchise vandaag de dag weerklank vinden bij het wereldwijde publiek. Misschien is het het liefdesverhaal tussen Bella van Kristen Stewart en Edward van Robert Pattinson dat zich in de vijf films ontwikkelt. Aan de andere kant liet de rest van de cast van de film ook een behoorlijke indruk achter.

Onder hen is Jackson Rathbone die in alle films de vampier Jasper Hale speelde. In tegenstelling tot sommige van zijn co-sterren, genoot Rathbone van zijn tijd in de franchise. Dat gezegd hebbende, de in Singapore geboren acteur is sindsdien duidelijk verder gegaan met zijn vampiertijd.

Zijn carrière is 'redelijk goed' sinds Twilight

Voor Rathbone heeft het hebben van verschillende Twilight-films in zijn acteer-cv zijn carrière zeker geholpen. Dat betekende dat de acteur meer te zeggen had over het soort rollen dat hij daarna deed. ""Ik ben erg selectief in de rollen die ik speel", vertelde Rathbone aan Newsweek. "Ik kan nu selectief zijn omdat ik na Twilight een redelijk goede carrière heb. Daarvoor werkte ik als acteur, maar Twilight bracht me echt mij tot wereldwijde erkenning."

Tegelijkertijd stelde zijn carrière na Twilight Rathbone ook in staat meer te reizen voor zijn werk, waar hij gewoon van houdt. “Nu kan ik films gaan filmen in Zuid-Afrika of Colombia. De wereld rondreizen is iets waar ik altijd enorm gepassioneerd over ben geweest', legde de acteur uit. "Ik hou van mensen, ik hou van reizen en deel uitmaken van verhalen die vaak een uitdaging zijn of mezelf echt leren."

Direct na 'Twilight' vervolgde Jackson Rathbone meer filmrollen

Sinds hij een vampiertiener portretteerde, heeft Rathbone verschillende hoofd- en co-hoofdfilmrollen gekregen. In het drama Live at the Foxes Den uit 2013 speelde de acteur bijvoorbeeld een advocaat die zijn carrièremogelijkheden heroverweegt na een gesprek met het personeel en de vaste gasten van een cocktaillounge.

Later speelde Rathbone in het boksdrama The Hammer, dat is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van gevangenisbokser George 'The Hammer' Martin. In de film speelde de acteur Doc, de man waar gevangenen naartoe komen voor medicijnen op recept. En om het personage goed weer te geven, nam Rathbone de tijd om zijn echte tegenhanger te ontmoeten.

“Ik had eigenlijk de echte Doc daar op de set om op te vertrouwen en op te leunen voor advies of aanbevelingen,” vertelde hij aan Fan Fest. "Toen ik hem voor het eerst ontmoette, hadden we allebei een vibe."

Meer recentelijk speelde Rathbone in de horrorthriller WarHunt, waarin de acteur een specialist van het Amerikaanse leger speelt in de Tweede Wereldoorlog die achter de vijandelijke linies gaat, om vervolgens een strijdmacht te ontdekken die sinister is dan de nazi's zelf. "Mijn favoriete aspect van het personage is de mystiek en de geheimhouding", zei de acteur zijn rol tijdens een gesprek met Forbes. "Om een personage als Walsh te spelen, die we tot het einde echt niet begrijpen, is dat zeker iets dat me tot het personage aantrok.”

Jackson Rathbone maakte ook enkele memorabele tv-gastoptredens

Rathbone doet misschien veel filmwerk, maar van tijd tot tijd begaf de acteur zich naar het witte doek. Televisie heeft tenslotte een speciale betekenis voor hem, met gastrollen in onder meer Close to Home en The O. C. toen hij net begon.

Door de jaren heen kreeg Rathbone terugkerende rollen in drama's zoals The Last Ship van Michael Bay en Finding Carter van MTV. Voor de acteur is de hele ervaring geweest sinds hij vaak de gemene rollen speelt.

“Ik heb het onlangs een paar keer gedaan, waarbij ik een seizoen van een show binnenkom en meestal de slechterik speel. Ik deed het op Finding Carter voor MTV en The Last Ship met TNT”, vertelde de acteur aan ComingSoon. “Het leuke aan gastacteur zijn, zeker voor een seizoen, is dat je daar een beetje naar binnen kunt gaan en dat ze alles hebben geregeld. Dan kun je de boel een beetje opschudden…”

De 'Twilight'-ster is ook muzikant geworden

Werk op het scherm kan Rathbone ongelooflijk druk houden. Toch maakt de acteur tijd vrij voor een van zijn andere passies, muziek. Rathbone had zelfs een band, 100 Monkeys. De laatste jaren treedt hij echter alleen op en in 2018 bracht hij zelfs zijn eerste soloalbum uit, American Spirit Blues. Daaronder is het nummer Beauty/Vain, dat een speciale betekenis heeft voor de acteur/muzikant.

“Weet je nog hoe ik liefdesliedjes haat? Dit ben ik die een liefdeslied schrijft. Deze is voor mijn vrouw en partner, Sheila (Hafsadi), "vertelde Rathbone aan Billboard. "Ze zingt eigenlijk back-up op veel van deze nummers omdat: 1) ze een betere zangeres is dan ik en 2) ze letterlijk mijn leven heeft gered en de incidentele stormen van mijn artistieke depressie heeft doorstaan."

Ondertussen speelt Rathbone de hoofdrol in het komende drama Zero Road met Brandon Thomas Lee, Diane Gaeta en Chance Sanchez. De film vertelt het verhaal van een zeer intelligente jonge man (Sanchez) die een drugsrunner wordt en Rathbone speelt een monteur die ook het brein is van de drugsoperatie.

Ondertussen komt het gepraat over een Twilight-reboot zo nu en dan naar voren. In het verleden heeft Rathbone's co-ster, Peter Facinelli, zelfs interesse getoond om eraan te werken. Wat Rathbone betreft, de acteur is bereid om terug te keren naar het Twilight-universum. Hij is echter niet geïnteresseerd in het vertellen van hetzelfde verhaal.

"Ik heb het gevoel dat reboots in deze tijd onvermijdelijk zijn", vertelde de acteur aan HollywoodLife. "Als ze echter iets meer zouden doen in de trant van het uitbreiden van het universum van Twilight, zou iets wat ik zou fascineren prequels zijn. Ik heb het over Jaspers achtergrondverhaal.'

Aanbevolen: