Wat is er gebeurd met de acteur die Woogie speelde in 'There's Something About Mary'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de acteur die Woogie speelde in 'There's Something About Mary'?
Wat is er gebeurd met de acteur die Woogie speelde in 'There's Something About Mary'?
Anonim

De gebroeders Farrelly, Peter en Bobby zijn ervaren verhalenvertellers in Hollywood. Enkele van hun beroemdste werken zijn de klassieker Dumb and Dumber uit 1994 met Jim Carrey en Jeff Daniels in de hoofdrol, evenals het vervolg Dumb and Dumber To in 2014.

Zij zijn ook het brein achter Green Book, de biopic van 2018 over de legendarische jazzmuzikant Don Shirley, gespeeld door Marhershala Ali. Dit specifieke oeuvre was misschien wel de meest succesvolle onderneming van de broers op het grote scherm.

Afgezien van de bijna $ 300 miljoen winst die het opleverde aan de kassa, werd de film genomineerd in vijf categorieën bij de Oscars van 2019. Het droeg de dag in drie van die: Beste originele scenario voor Peter Farrelly, Beste Mannelijke Bijrol voor Ali en Beste Film. De eerste twee triomfen werden ook herhaald tijdens de Golden Globe-awards van dat jaar.

Een ander opmerkelijk werk van de gebroeders Farrelly is de romcom There's Something About Mary, die in juli 1998 in première ging. Net als veel van hun andere projecten was de film een sensationeel kritisch en commercieel succes. Een belangrijke reden voor deze genegenheid van fans was een van de belangrijkste antagonistische personages in het verhaal: Dom Woganowski, die eenvoudigweg 'Woogie' werd genoemd.

Gedragen van een waargebeurd verhaal

Rotten Tomatoes schetst de plot voor There's Something About Mary als volgt: Ted's (Ben Stiller) droombaldate met Mary (Cameron Diaz) vindt nooit plaats vanwege een gênante blessure bij haar thuis. Jaren later huurt Ted Pat Healy (Matt Dillon) in om Mary op te sporen, zodat hij opnieuw contact met haar kan maken. Pat liegt tegen Ted over Mary en hij komt alles te weten over haar om haar te misleiden om met hem uit te gaan.

De genoemde gênante verwonding was een incident waarbij de penis van Ted vast kwam te zitten aan zijn rits, in een van de meest iconische scènes van de film. De levering van Stiller was onberispelijk, maar het verhaal achter de conceptualisering van de scène is misschien nog opmerkelijker.

Iets over Mary Zipper Scene
Iets over Mary Zipper Scene

Bobby Farrelly legde uit hoe dat stukje voortkwam uit een waargebeurd verhaal. "Het is grappig omdat het waar is", zei hij in 2018 tegen Variety. Dat soort scenario overkwam een vriend van zijn zus, die bij hen thuis was geweest toen ze kinderen waren. Terwijl de gebroeders Farrelly brainstormden over welke gênante situaties ze voor hun karakter konden creëren, trokken ze naar dat specifieke incident.

Heeft zijn eigen smaak toegevoegd

Het was Dom - Teds beste vriend - die, toen hij zich realiseerde dat zijn vriend nog steeds verliefd was op zijn tienerliefde, hem adviseerde haar op te zoeken. Uiteindelijk slaagt Ted erin om zijn wens te vervullen en begint hij met Mary te daten. Hun liefde duurt echter niet lang. Ze dumpt Ted nadat ze een brief heeft ontvangen waarin de connectie tussen hem en Pat wordt onthuld, die haar had gestalkt en gelogen om haar voor zich te winnen.

Het wordt later duidelijk dat Dom/Woogie zelf een tijdje met Mary is uitgegaan en nog steeds enge gevoelens voor haar koestert. De rol van Woogie werd gespeeld door acteur Chris Elliott, die zijn eigen smaak toevoegde aan een personage waarvan hij toegeeft dat het al heel goed geschreven was.

"Ik ben er vrij zeker van dat iedereen de rol had kunnen aansluiten en gewoon de regels in het script had kunnen doen en erom kon lachen", zei hij in een interview in 2007 met AV Club. "Ik heb de gezichtsvlekken toegevoegd nadat ik Peter en Bobby had ontmoet, dus ik denk dat ik het gevoel heb dat ik er iets aan heb bijgedragen." Elliott improviseerde ook om het personage een fetisj voor damesschoenen te geven.

Gestage stroom van optredens

Voordat Elliott zijn stempel op het scherm drukte, was hij een meesterbrein achter de schermen. Als onderdeel van het schrijversteam van Late Night With David Letterman won hij tussen 1984 en 1987 vier opeenvolgende Emmy's voor Outstanding Writing in a Variety, Comedy or Music Program.

Iets over Maria
Iets over Maria

Sinds zijn hoofdrol in There's Something About Mary, heeft hij een gestage stroom van optredens gehad in de film- en televisie-industrie. De opvallende taak hiervan kwam tussen 2015 en 2020, toen hij burgemeester Roland Schitt speelde in de Canadese sitcom, Schitt's Creek, die werd uitgezonden op CBC Television.

Elliott genoot ook van terugkerende rollen in tv-shows zoals Everybody Loves Raymond, How I Met Your Mother en Eagleheart. Zijn werk beperkt zich echter niet tot het kleine scherm. Hij heeft ook cameo's gehad in andere opmerkelijke films. Tot de belangrijkste foto's in zijn portfolio behoren onder meer Scary Movie 2 en 4, Speed Dating en The Dictator.

Na alles wat hij tot nu toe heeft bereikt, geeft Elliott toe dat hij aan pensioen denkt. "Ik denk echt aan pensioen", vertelde hij in 2018 aan Daily Beast. "Ik ben 58. Tegen de tijd dat ik 60 ben, denk ik dat ik Chris Elliott, die persona-achter, zou moeten achterlaten."

Aanbevolen: