Marvel's eerste film was een complete ramp

Inhoudsopgave:

Marvel's eerste film was een complete ramp
Marvel's eerste film was een complete ramp
Anonim

Marvel Comics zit al langer in de filmbusiness dan de meeste mensen beseffen, en ze hebben hun deel van het succes en de teleurstelling gehad aan de kassa. De MCU is tegenwoordig een juggernaut en oudere franchises, zoals de X-Men- en Spider-Man-franchises, hebben de stripstudio echt geholpen.

In de jaren 80 besloot Marvel om in het filmspel te stappen, en hun beslissing om de dobbelstenen te gooien op een excentriek personage leidde tot rampzalige resultaten.

Dus, hoe kwam de eerste film van Marvel zo slecht uit? Laten we de film eens nader bekijken en zien wat er al die jaren geleden is gebeurd.

Marvel maakt al films sinds de jaren 80

In de jaren tachtig begon Marvel in hun grootste personages van de pagina's te duiken in de hoop dat ze populair zouden worden op het grote scherm. Ze hadden in het verleden televisiewerk gedaan, maar ze begrepen duidelijk dat het vinden van succes op het grote scherm zou kunnen leiden tot de verkoop van een ton meer strips en merchandise.

Door de jaren heen heeft Marvel theatraal een aantal ups en downs gekend. Sommige van hun films zijn klassiekers en nietjes van het superheldengenre geworden, terwijl andere volledig zijn vergeten. Dit is de naam van het spel in de filmindustrie, en zelfs de vooraanstaande concurrentie van Marvel heeft vergelijkbare resultaten gevonden.

Als je naar het moderne landschap van Marvel kijkt, wordt het vrij duidelijk dat ze een goed gevoel hebben voor wat werkt op het grote scherm.

De MCU is een triomf geweest

Het Marvel Cinematic Universe maakte zijn debuut in 2008 en nadat de studio door de jaren heen een aantal waardevolle lessen had geleerd, waren ze in staat een film te formuleren die een tijdperk van welvaart inluidde. De studio had hiervoor veel succes, maar de manier waarop de MCU al meer dan tien jaar alles samenvoegt, is echt een ongekende prestatie.

Buiten de MCU is het succes van Marvel de afgelopen jaren een allegaartje geweest. De Amazing Spider-Man-films hadden succes, maar vonden ook veel kritiek. Films als Dark Phoenix en The New Mutants slaagden er ook in om plat te vallen. Venom was echter een enorm financieel succes, ondanks dat het door critici werd bekritiseerd.

Het is een spannende tijd om een Marvel-fan te zijn, vooral nu Disney's overname van Fox en het multiversum in de MCU in gang wordt gezet. Het is een mooie herinnering dat Marvel-films een nieuw niveau van creativiteit hebben bereikt, en het is een herinnering dat de hemel de limiet is in termen van wat ze op tafel kunnen brengen.

Natuurlijk is het altijd belangrijk om terug te kijken naar waar het allemaal begon om de geboekte vooruitgang echt te waarderen. Om dit te doen, moeten we teruggaan naar de jaren 80 toen Marvel zijn eerste film liet vallen, wat een treinwrak was.

'Howard The Duck' was een vreselijke start

Howard the Duck, uitgebracht in 1986, was de eerste moderne Marvel-film die werd uitgebracht, en het was de eerste poging van het bedrijf op het grote scherm sinds de seriefilm, Captain America, helemaal terug in de jaren veertig. Howard was misschien een vreemde keuze voor een hoofdpersonage in een Marvel-film, maar met de goedkeuring van niemand minder dan George Lucas zelf, besloot de stripgigant om mee te gaan.

Met een cast met namen als Leah Thompson, Jeffrey Jones en Tim Robbins, onderging Howard the Duck een aantal veranderingen achter de schermen van mensen die een tegengestelde mening hadden over hoe de film en het personage behandeld moesten worden. Er werd veel gebruik gemaakt van speciale effecten in de film, en deze effecten kwamen met dank aan George Lucas' Industrial Light & Magic.

Toen het eindelijk in de bioscoop verscheen, werd Howard the Duck verscheurd door critici, en het slaagde er slechts in om $ 38 miljoen op te halen. Houd er rekening mee dat het budget voor deze film ongeveer $ 30 miljoen was, wat betekent dat deze film niet voldeed aan waar hij moest zijn.

De nasleep van deze film was op zijn zachtst gezegd interessant. Hoewel sommigen het als een van de slechtste films ooit beschouwen, heeft het door de jaren heen een cultstatus gekregen. Het personage moet zijn eigen film nog hebben, hij is tot nu toe meerdere keren in de MCU verschenen, wat leuk was om te zien.

Howard the Duck was niet de start op het grote scherm waar Marvel naar op zoek was, maar uiteindelijk kwamen ze erachter.

Aanbevolen: