Het maken van seizoen één van 'The Amazing Race' was een regelrechte ramp

Inhoudsopgave:

Het maken van seizoen één van 'The Amazing Race' was een regelrechte ramp
Het maken van seizoen één van 'The Amazing Race' was een regelrechte ramp
Anonim

The Amazing Race was niet per se een origineel idee, maar CBS riskeerde een fortuin om het te maken. Dit komt omdat de mede-makers van de show, man en vrouw Bertram van Munster en Elise Doganieri, de juiste mensen waren voor de baan. Haar mening over het idee kwam voort uit echte ervaring en hij had het voordeel dat hij over de hele wereld kon filmen dankzij de documentaireserie over wilde dieren waar hij eerder deel van uitmaakte.

Hoewel de serie momenten heeft die sommige mensen graag zouden willen dat fans vergeten, is het uiteindelijk een van de meest succesvolle reality-competitieseries ooit gemaakt. De show gaat zijn 34e seizoen in en er zijn talloze spin-off-series geweest. Kortom, het is een regelrechte hit, zelfs nu andere realityshows zoals The Bachelor en Big Brother zoveel ruimte innemen.

De makers en filmmakers achter The Amazing Race hebben ongetwijfeld de juiste logistieke methode gevonden om hun serie tot leven te brengen nu ze dit al zoveel jaren doen. Maar de waarheid is dat het maken van het eerste seizoen een absolute nachtmerrie was…

De makers van The Amazing Race waren onvoorbereid

Het is verbazingwekkend dat The Amazing Race zo goed heeft gewerkt tijdens het eerste jaar van de pandemie, gezien alle beperkingen. Maar het is duidelijk dat de producenten ervaring hadden met het omgaan met beperkingen na het eerste seizoen van de show.

Co-creator Elise Doganieri beweerde dat haar partner Bertram (ook bekend als 'Bert') een grote wereldkaart in hun kantoor had opgehangen en alle routes had uitgestippeld.

"We hebben deze routes drie keer verkend. De eerste keer met een klein team; de tweede keer zou ik een aantal van mijn uitvoerende producenten meenemen, alleen naar de locatie waar ze zouden worden toegewezen," Bertram zei van Muster in een fantastische retrospectieve van Reality Blurred.

Dit is een proces waar de makers van The Amazing Race zich gewoon niet meer mee bezig houden omdat het zo duur is geworden. Bovendien zijn ze ook efficiënter geworden en doen ze het ook.

"[Voor het eerste seizoen] ging ik de wereld rond en legde de route uit, en het kostte me een eeuwigheid - het kostte me bijna twee maanden om iedereen kennis te laten maken met het concept, om met iedereen te praten, met ministeries, aan mensen die je vergunningen geven, filmmakers, producenten, "vervolgde Bertram.

Toen de show officieel groen licht kreeg van Les Moonves, Ghen Maynard en het team van CBS, had de Amazing Race-crew nog geen van de activiteiten of evenementen in de show of zelfs de precieze locaties in de landen ontdekt ze wilden bezoeken. Ze moesten dit allemaal uitvinden in ongeveer twee maanden voordat ze naar de camera gingen.

Hoeveel van The Amazing Race is gescript?

Het blijkt dat een deel van The Amazing Race gescript is. Er moet zoveel in scène worden gezet om het allemaal voor elkaar te krijgen. Geen van de dialogen tussen de deelnemers en teamgenoten is echter gescript.

De grootste problemen met het maken van The Amazing Race

Zoveel van The Amazing Race was nog steeds in de lucht, minder dan een maand voordat ze begonnen met het filmen van het eerste seizoen. Dit omvatte een groot deel van de componenten van de race. De structuur van de race was niet op zijn plaats en ze hadden geen gastheren. Er was niet veel begrip van hoe ze elk van de verhalen moesten beheren, noch de "eerlijkheid" van de spelregels, volgens CBS-directeur Ghen Maynard.

"Logistiek gezien was het een bloedige nachtmerrie", gaf Bertram toe.

"Ik weet niet in hoeverre Ghen en Les Moonves wisten hoeveel belangrijke beslissingen er werden genomen in de weken ervoor", zei producer Brady Connell tegen Reality Blurred. "De basisdingen waren in beweging - dingen zoals, zijn het 13 afzonderlijke etappekoersen? Of is het een doorlopende race rond de wereld? … Ik zei hem, Bert, je gooide niet 13 races en 13 verschillende etappes, en tel dan alles op aan het einde en kijk wie er heeft gewonnen. Dat heb je niet gepitcht. Je gooide een ball-to-the-wall race rond de wereld. Hij was zelfs op het hek over het vermogen om het uit te trekken. Ik weet dat ik de belangrijkste pleitbezorger was om er gewoon voor te gaan, en we zullen uitzoeken hoe we het moeten doen. Dit is ongeveer drie weken voor het begin van de opnames."

Ze moesten de regels, de gastheer, de cast en veel van de basislogistiek on-the-fly uitvinden. Ze stonden onder druk van het netwerk, dat veel geld in het idee stak. En ze hadden de druk om hun baby uit te trekken. De druk was soms misschien te veel, maar het creëerde ook een diamant.

Aanbevolen: