Welke streamingdienst heeft de meeste Emmy Awards gewonnen in 2021?

Inhoudsopgave:

Welke streamingdienst heeft de meeste Emmy Awards gewonnen in 2021?
Welke streamingdienst heeft de meeste Emmy Awards gewonnen in 2021?
Anonim

Steeds meer mensen zijn de afgelopen jaren overgestapt op streamingdiensten, vooral nadat de COVID-19-pandemie begin 2020 begon. Ze zijn meestal veel goedkoper dan kabel en bieden een verscheidenheid aan tv-series en films, inclusief nieuwe originelen die u niet met kabel kunt bekijken. Streamingdiensten zoals Netflix, Hulu, HBO Max, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video en meer zorgen ervoor dat kabelbedrijven waar voor hun geld krijgen. Maar welke heeft de meest populaire en bekroonde inhoud?

Netflix en HBO streden al jaren met elkaar op awardshows, nog voor de introductie van HBO Max. Hun tv-series hebben de Emmy's overgenomen en trekken voortdurend miljoenen kijkers. Laten we eens kijken welke streamingdienst de meeste Emmy-awards heeft.

7 Netflix schreef geschiedenis met 44 Emmy Awards in 2021

Netflix schreef Emmy's geschiedenis in 2021. De streamingdienst won binnen een jaar 44 awards. Geen enkel ander bedrijf heeft in één keer zoveel Emmy-awards gewonnen. “Netflix won dit jaar 44 Emmy-awards, een combinatie van de primetime-awards die werden uitgereikt tijdens de ceremonie van zondag en de creatieve kunst die Emmy's verzamelden tijdens de ceremonies afgelopen weekend. Het is de eerste keer dat Netflix de meeste Emmy-overwinningen mee naar huis heeft genomen sinds de programmering van het bedrijf in 2013 voor het eerst werd genomineerd”, aldus CNET. Het kostte Netflix 16 jaar om genomineerd te worden voor een prijs (hoewel ze, om eerlijk te zijn, het grootste deel van die tijd geen originele inhoud maakten) en nu hebben ze in één jaar meer Emmy's gewonnen dan enig ander productiebedrijf.

6 ‘The Crown’ verdiende Netflix de meeste prijzen

Sinds het voor het eerst uitkwam in 2016, is The Crown een van de populairste shows van Netflix geworden en heeft het de streamingdienst talloze prijzen verdiend. Het heeft in totaal meer dan honderd prijzen gewonnen, waaronder 21 Emmy-awards. Volgens Variety: Netflix kwam in de Primetime Emmy's met 34 overwinningen van de Creative Arts Emmy's. De streamer pakte vervolgens nog eens 10 prijzen, waaronder overwinningen voor Gillian Anderson, Olivia Colman en Josh O'Connor voor hun rollen in The Crown en voor Ewan McGregor voor beste acteur in een beperkte serie voor zijn hoofdrol in Halston. The Crown won ook voor beste dramaserie en voor beste regie en schrijven voor een dramaserie. Het drama over de Britse koninklijke familie won in totaal 11 Emmy's, waarmee Netflix's The Queen's Gambit de meeste overwinningen voor een individueel programma voor het jaar behaalde.

5 HBO Max was verrassend de tweede plaats

HBO neemt al jaren de Emmy's over. Het leek erop dat ze nog meer prijzen zouden winnen wanneer ze combineerden met een andere streamingdienst en HBO Max werden, maar dat was nog steeds niet genoeg om dit jaar tegen Netflix te winnen. "Netflix en HBO hebben de afgelopen vijf jaar met elkaar gestreden om het primaat in Emmy-nominaties, waarbij de twee de titel verhandelen als de meest genomineerde netwerk, studio of streamingdienst sinds 2017 … HBO, dat zijn prijzen voor shows combineerde op zijn traditionele netwerk en op zijn streamingdienst, HBO Max won in totaal 19 Emmy's, waarbij Mare of Easttown en Hacks opvielen met meerdere overwinningen", aldus CNET. Netflix was in 2018 verbonden met HBO, maar dit is de eerste keer dat ze ooit van hen hebben gewonnen.

4 Disney+ heeft 14 Emmy's gewonnen

Disney+ was de tweede runner-up dit jaar. Hoewel Disney+ zeker een populaire streamingdienst is, trekken de speelfilms van Disney meestal mensen naar hen toe en winnen ze de meeste prijzen. Maar sommige van hun nieuwe shows leverden ze dit jaar wel een paar Emmy-awards op. Volgens de Los Angeles Times "zag Disney+ ook het totale aantal overwinningen stijgen tot 14, een stijging van acht in 2020. De eenheid van W alt Disney Co. kreeg een boost van zijn Star Wars-franchiseserie, The Mandalorian, en scoorde in totaal zeven trofeeën en de Marvel Universe-show, WandaVision, die er nog eens drie vastlegde. De streamer's presentatie van de Broadway-smash Hamilton won een Emmy voor de beste vooraf opgenomen variétéspecial."

3 Apple TV+ heeft 11 Emmy's gewonnen

Apple TV+ werd uitgebracht rond dezelfde tijd als Disney+ in 2019. Hoewel Disney+ meer abonnees heeft en meer prijzen heeft gewonnen, beginnen ze de aandacht van meer mensen te trekken. Hun originele show, Ted Lasso, kreeg zeker de aandacht van de critici en leverde ze dit jaar 11 Emmy's op. Volgens Deadline was Apple TV+ de andere digitale kop en won de Outstanding Comedy Series tussen zeven Emmy's voor Ted Lasso. De Comedy Series-overwinning voor Ted Lasso zorgt ervoor dat het streamingplatform de snelste is om een serie te winnen, in slechts het tweede jaar dat het in aanmerking komt.”

2 Amazon en Hulu hebben geen Emmy gewonnen

Amazon en Hulu wonnen verrassend genoeg geen Emmy's in 2021. Beide streamingdiensten zijn populairder dan Apple TV+ (Amazon heeft ongeveer 200 miljoen abonnees en Hulu heeft ongeveer 42 miljoen abonnees), maar hun shows sloegen niet aan de critici aandacht genoeg dit jaar. “Mede-streamers Amazon en Hulu deden het niet zo goed, en beide werden dit jaar buitengesloten. Amazon had vorig jaar vier Emmy's gewonnen, terwijl Hulu er in 2020 één won , aldus Variety. Ze hebben misschien geen Emmy's gewonnen, maar een van hen had toch een paar nominaties. The Handmaid's Tale verdiende 21 nominaties voor Hulu.

1 HBO Max had de meeste nominaties

Netflix had dit jaar zeker de meeste Emmy-overwinningen, maar HBO Max nam de Emmy-nominaties over. “HBO en HBO Max voerden dit jaar alle genomineerden aan met samen 130 nominaties, op de voet gevolgd door Netflix met 129. Disney Plus werd derde met in totaal 71 nominaties”, aldus Variety. Netflix was heel dicht bij het koppelen van HBO Max met Emmy-nominaties. Maar wat ze ook hebben geschreven, ze hebben geschiedenis geschreven met alle prijzen die ze hebben gewonnen.

Aanbevolen: