Welke van de albums van Taylor Swift heeft de meeste Grammy Awards gewonnen?

Inhoudsopgave:

Welke van de albums van Taylor Swift heeft de meeste Grammy Awards gewonnen?
Welke van de albums van Taylor Swift heeft de meeste Grammy Awards gewonnen?
Anonim

Taylor Swift is een van de meest gedecoreerde artiesten die momenteel in de industrie werken. Op slechts 31-jarige leeftijd is de veelgeprezen singer-songwriter al genomineerd voor maar liefst 41 Grammy Awards, waarvan hij er elf won. Misschien wel het meest indrukwekkend is dat ze de eerste vrouwelijke artiest is – en pas de vierde artiest ooit – die drie keer in haar carrière de Grammy Award voor Album van het Jaar heeft gewonnen. En op haar jonge leeftijd houdt niets haar tegen om de eerste artiest in de geschiedenis te worden die die trofee voor de vierde keer mee naar huis neemt.

Swift heeft negen originele studioalbums uitgebracht en één heropname (Fearless (Taylor's Version)). Noch haar laatste originele album evermore noch haar opnieuw opgenomen album Fearless (Taylor's Version) hebben echter Grammy Awards gewonnen, omdat beide albums het afgelopen jaar uitkwamen (en ze zal Fearless sowieso niet ter overweging indienen). De andere acht albums werden echter allemaal ingediend voor Grammy's, en zeven daarvan werden genomineerd voor een prijs. Van die zeven waren vier van haar albums eigenlijk trofeeën van de Recording Academy. Blijf lezen om erachter te komen welke van Taylor Swift's albums de meeste Grammy's heeft gewonnen.

8 'Taylor Swift' - Zero Grammy Awards, Zero Nominaties

Taylor Swift's titelloze debuutalbum werd in 2007 in geen enkele categorie genomineerd. Taylor werd dat jaar echter zelf genomineerd voor Best New Artist, een nominatie die het werk vierde dat ze in haar debuutalbum Taylor Swift had gestopt. Ze won echter geen Best New Artist, maar verloor van de al even getalenteerde zangeres Amy Winehouse.

7 'Reputatie' - Nul Grammy Awards, één nominatie

reputation was het grote comeback-album van Taylor Swift na een onderbreking van drie jaar en een lange tijd buiten het publieke oog. Hoewel het enorm populair was bij haar fans en Taylor's ongelooflijk lucratieve Reputation Stadium Tour voortbracht, was het niet zo succesvol bij muziekrecensenten of in het awardscircuit. Hoewel het album geen Grammy Awards won, werd het wel genomineerd voor Best Pop Vocal Album. Taylor Swift koos er met name voor om dat jaar niet naar de ceremonie van de Grammy's te gaan.

6 'Lover' - Zero Grammy Awards, drie nominaties

Taylor Swift bracht het achttien nummers tellende album Lover uit, minder dan een jaar nadat reputatie was uitgebracht. Lover werd meer gewaardeerd door de Recording Academy en werd genomineerd voor drie prijzen tijdens de Grammy's van 2019. De nominaties waren onder meer Best Pop Vocal Album, Best Pop Solo Performance (voor het nummer "You Need To Calm Down") en, met name, Song of the Year (voor het titelnummer "Lover"). Song of the Year wordt beschouwd als een van de vier grote Grammy Awards.

5 'Red' - Nul Grammy Awards, vier nominaties

Hoewel Red door zowel fans als critici vaak wordt beschouwd als het beste album van Taylor Swift, won het verrassend genoeg geen Grammy Awards. Tijdens de ceremonie van 2012 werd de eerste single "We Are Never Ever Getting Back Together" genomineerd voor Record of the Year (nog een van de vier grote prijzen), en in 2013 werd het album genomineerd voor Album of the Year (nog een van de de grote vier), Best Country Album en Best Country Song (voor "Begin Again").

4 'Folklore' - Eén Grammy Award, vijf totale nominaties

De regerende winnaar van de Album of the Year-prijs is de folklore van Taylor Swift. Het veelgeprezen album werd ook genomineerd voor vier andere prijzen tijdens de ceremonie: Best Pop Solo Performance (voor "Cardigan"), Best Pop Duo/Group Performance (voor "Exile feat. Bon Iver"), Best Pop Solo Album en Song van het jaar (voor "Cardigan").

3 'Speak Now' - Twee Grammy Awards, drie totale nominaties

Hoewel sommige fans en critici Speak Now als een stap minder beschouwden dan Swifts vorige album (de krachttoer die Fearless was), werd het nog steeds alom goed ontvangen en gevierd door de Recording Academy. Taylor won twee Grammy's voor Speak Now, die beide naar het nummer 'Mean' gingen. "Mean" won de Grammy Award voor Best Country Song en Best Country Solo Performance. Speak Now werd ook genomineerd voor Best Country Album, maar won niet.

2 '1989' - Drie Grammy Awards, tien totale nominaties

Zes jaar nadat ze Album van het Jaar won voor Fearless, won Taylor Swift het opnieuw voor 1989. Destijds was ze de eerste vrouw die die prijs ooit twee keer won als de belangrijkste artiest op een album. Voor dat album won Swift ook Grammy's voor Best Pop Vocal Album en Best Music Video, en ze werd voor nog veel meer genomineerd voor de nummers 'Blank Space', 'Bad Blood' en 'Shake It Off'."

1 'Fearless' - Vier Grammy Awards, acht totale nominaties

Tot slot, het Taylor Swift-album dat de meeste Grammy Awards won, was haar tweede album Fearless. Dit was het album dat Swift haar eerste Album of the Year-trofee won, evenals nog drie Grammy's: Best Country Song, Best Country Album en Best Female Country Vocal Performance. Het album werd ook genomineerd voor Record of the Year, Song of the Year, Best Female Pop Vocal Performance (allen voor "You Belong With Me") en voor Best Pop Collaboration With Vocals (voor "Breathe feat. Colbie Caillat).

Aanbevolen: