Welke coaches van 'The Voice' hebben de meeste Grammy Awards gewonnen?

Inhoudsopgave:

Welke coaches van 'The Voice' hebben de meeste Grammy Awards gewonnen?
Welke coaches van 'The Voice' hebben de meeste Grammy Awards gewonnen?
Anonim

The Voice is de afgelopen tien jaar een van de meest succesvolle reality-zangwedstrijden op televisie geweest. Een van de belangrijkste redenen voor het succes van de show is dat de deelnemers worden gecoacht door beroemde professionele zangers. De coaches zijn ook niet zomaar zangers – ze behoren tegenwoordig tot de grootste namen in de muziekindustrie.

Een van de beste indicatoren van mainstream succes in de Amerikaanse muziekindustrie is de jaarlijkse Grammy Awards Ceremony, en de coaches van The Voice hebben veel Grammy's gewonnen. Samen hebben de coaches maar liefst 74 Grammy Awards gewonnen. Dit zijn de tien coaches die de meeste Grammy's hebben gewonnen.

8 Adam Levine, Gwen Stefani, Kelly Clarkson (3 Grammy Awards)

Ten slotte staan drie coaches gelijk met elk 3 Grammy-overwinningen (en geen Latin Grammy Awards ertussen). Adam Levine heeft 3 Grammy's gewonnen van de 13 nominaties, terwijl Kelly Clarkson 3 van de 15 nominaties heeft gewonnen en Gwen Stefani heeft 3 van de 18 totale nominaties gewonnen. Levine en Clarkson hebben allebei drie keer The Voice gewonnen, terwijl Stefani slechts één keer The Voice heeft gewonnen.

7 Shakira (3 Grammy Awards & 12 Latin Grammy Awards)

Shakira nam de coachingtaken over van Christina Aguilera in seizoen 4 en nogmaals in seizoen 6. Net als CeeLo Green heeft Shakira nog nooit een winnende deelnemer aan The Voice gehad. Ze heeft echter veel succes gehad bij de Grammy's en de Latin Grammy's. Ze heeft 3 Grammy Awards gewonnen van de 6 nominaties en maar liefst 11 Latin Grammy Awards van de 25 nominaties. Ze won ook de Latin Recording Academy Person of the Year in 2011.

6 Christina Aguilera (5 Grammy Awards)

Christina Aguilera was een van de oorspronkelijke vier coaches van The Voice, naast Blake Shelton, Adam Levine en CeeLo Green. Ze was zes seizoenen lang coach (1, 2, 3, 5, 8 en 10) en ze was ook gastadviseur voor Gwen Stefani in seizoen 7. Ze won uiteindelijk de show in seizoen 10, toen haar deelnemer Alisan Porter nam de hoofdprijs mee naar huis. Christina Aguilera heeft in haar carrière 5 Grammy Awards gewonnen van de 20 nominaties. Ze won ook een Latin Grammy Award in 2001, voor Best Female Pop Vocal Album.

5 CeeLo Green - (5 Grammy Awards)

CeeLo Green was vier van de eerste vijf seizoenen coach bij The Voice. Hij vertrok na seizoen 3, maar keerde terug naar zijn stoel in seizoen 5. Hij was nog drie seizoenen adviseur. Helaas won hij nooit The Voice, maar in zijn carrière won hij wel meerdere Grammy's. Hij heeft 5 Grammy Awards van de 18 nominaties.

4 Usher (8 Grammy Awards)

Usher is twee keer coach geweest bij The Voice, in seizoen 4 en in seizoen 6. Hij won het allemaal in seizoen 6 samen met zijn deelnemer Josh Kaufman. Hij is sindsdien teruggekeerd als gastadviseur in seizoen 8, 17 en 19. Usher heeft 8 Grammy Awards ontvangen van in totaal 22 nominaties. Hij heeft echter al tien jaar geen Grammy gewonnen - zijn laatste overwinning was in 2012, toen hij de beste R&B-uitvoering won voor zijn nummer "Climax".

3 John Legend (12 Grammy Awards)

John Legend werd een coach bij The Voice voor seizoen 16 en heeft sindsdien zijn stoel behouden. Het komende eenentwintigste seizoen wordt zijn zesde opeenvolgende als coach. De enige coaches met meer opeenvolgende seizoenen zijn Blake Shelton, Adam Levine en Kelly Clarkson. Legend won in zijn eerste seizoen als coach, maar hij moet sindsdien nog winnen. Hij kan echter gerust zijn, wetende dat hij meer Grammy Awards heeft gewonnen dan elke coach waar hij ooit mee heeft geconcurreerd. Met 12 Grammy Awards op zijn naam heeft John meer Grammy's gewonnen dan op twee na alle andere coaches van The Voice. Hij is ook de enige Voice-coach die een "EGOT" heeft gewonnen: een Emmy, een Grammy, een Oscar en een Tony.

2 Pharrell Williams (13 Grammy Awards)

Pharrell Williams verscheen voor het eerst in The Voice in het vierde seizoen van de show, toen hij een van de gastadviseurs van Team Usher was. Hij werd terug uitgenodigd in seizoen 7 om Usher te vervangen als coach, en hij bleef vier opeenvolgende seizoenen coach bij The Voice. In zijn vier seizoenen won hij één keer - in seizoen acht, dankzij deelnemer Sawyer Fredericks. Pharrell is genomineerd voor 38 Grammy's, wat hem de meest genomineerde coach in de geschiedenis van The Voice maakt. Hij heeft echter slechts 13 keer gewonnen, wat twee overwinningen minder is dan zijn collega-coach Alicia Keys.

1 Alicia Keys (15 Grammy Awards)

Alicia Keys verscheen voor het eerst op The Voice in seizoen 7, toen ze gastadviseur was voor het team van Pharrell Williams. In 2016 kondigde ze aan dat ze voor seizoen 11 fulltime aan de show zou deelnemen als coach. Ze bleef voor seizoen 12, en na een pauze te hebben genomen tijdens seizoen 13, keerde ze terug als coach voor seizoen 14. Ze won de show in seizoen 12 met deelnemer Chris Blue. Sindsdien is ze niet meer teruggekeerd naar The Voice. Alicia Keys heeft 15 Grammy Awards gewonnen van de in totaal 29 nominaties, wat betekent dat ze meer Grammy's heeft gewonnen dan welke andere coach van The Voice dan ook. Haar meest succesvolle jaar bij de Grammy's was helemaal terug in 2001, toen ze Best New Artist, Song of the Year en drie andere trofeeën won.

Aanbevolen: