Wat fans tot nu toe vinden van de nieuwe 'Dune'-film

Inhoudsopgave:

Wat fans tot nu toe vinden van de nieuwe 'Dune'-film
Wat fans tot nu toe vinden van de nieuwe 'Dune'-film
Anonim

Denis Villeneuve's nieuwe bewerking van Dune (gebaseerd op de roman van Frank Herbert uit 1965) is officieel uitgebracht en het was een groot succes - zowel aan de kassa als bij filmrecensenten. De film bracht in de eerste week alleen al meer dan tweehonderd miljoen dollar op, en het enorme succes gaf de studio vertrouwen om Dune: Part Two aan te kondigen, dat in oktober 2023 kan worden verwacht.

De film vertelt het verhaal van de volwassenwording van de edelman Paul Atreides terwijl zijn familie de planeet Arakis overneemt, de enige bron van de waardevolle substantie melange, of 'kruid' - een substantie die van vitaal belang is voor de interplanetaire ruimte reis. De film speelt Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya en Jason Momoa en wordt door critici over het algemeen als een triomf beschouwd - met succes een roman die lang als 'niet-filmbaar' werd beschouwd.'

Critici zijn zeker onder de indruk van het sci-fi-aanbod van Villeneuve, maar wat vinden fans van de film? Lees verder om erachter te komen.

6 Velen genoten er gewoon van als een voertuig voor Chalamet

Voor Chalamet-fans bood de film - als niets anders - een gouden kans om hun favoriete hoofdrolspeler meer dan twee en een half uur op het grote scherm te zien. Het prachtige landschap, het verbluffende camerawerk en de speciale effecten en de flatterende futuristische kostuums leken Chalamets betoverende schoonheid alleen maar te versterken voor zijn fans, die naar Twitter gingen om hun vreugde te uiten. Een fan schreef: 'Elk shot van TimothéeChalamet in Dune moet worden ingelijst en in een museum worden opgehangen.'

Anderen spraken hun bewondering uit over de lokken van de beroemde knappe acteur en prezen de getalenteerde make-up- en haarafdeling op de set: 'Ik zal nooit stoppen met praten over het haar van Timothée Chalamet in Dune', schreef er een bewonderende gebruiker op Twitter.

Voor velen, zo lijkt het, was de grootste aantrekkingskracht voor hen de steracteur, en de verhaallijn en al het andere was slechts secundair.

5 Helmknop Regisseur zeer geprezen voor de film

Onder zijn vele fans kan Dune ook de doorgewinterde sci-fi-regisseur Christopher Nolan tellen. De regisseur loofde de foto en zei: "Het is een van de meest naadloze huwelijken tussen live-actionfotografie en computergegenereerde visuele effecten die ik heb gezien." Hij prees verder: "de manier waarop het is gemaakt is voor de groot scherm. Het is een waar genoegen en een echt cadeau voor filmfans overal.”

4 Er zijn veel fans gehyped voor 'Dune: Part Two'

Dune was zo'n hit bij fans, dat velen enorm enthousiast werden voor deel twee van de film, die zojuist officieel is aangekondigd. Velen gingen zelfs naar sociale media om hun intense verlangen te uiten om de cast terug te zien keren, en sommigen maakten zelfs grapjes dat ze bereid waren in opstand te komen, omdat het vervolg niet werd afgeleverd.

'If Warner Bros. maakt dit maandag niet bekend, we riot' kondigde een gebruiker aan op Twitter.

3 Velen dachten dat het een perfecte aanpassing was

De consensus was duidelijk dat velen het een bijna perfecte bewerking van de eerste helft van de roman vonden en ongetwijfeld, zoals een fan het uitdrukte, 'een van, zo niet de beste, films van dit jaar'. Dune was een 'bijna perfecte recreatie van de eerste helft van misschien wel de beroemdste sci-if-roman aller tijden', zei een ander, bewerend dat 'Villeneuve echt een meester is in schaal, reikwijdte en geluid.'

De visuals verbaasden vooral fans en slaagden erin om de futuristische werelden na te bootsen met stilistische flair. De film was zo aantrekkelijk voor de ogen dat velen hem noemden en geloofden dat hij gemaakt was om in IMAX te worden bekeken. Velen prezen de regisseur van de film voor het succes: 'Als Denis Villeneuve naar het feest komt, weet je dat je verbluffende beelden krijgt', zei een ander. De trouw aan de originele tekst maakte indruk op veel diehard fans van de romans, die de toewijding aan de visie van Frank Herbert op prijs stelden.

Hans Zimmers emotionele score kreeg ook veel lof.

2 En veel mensen waren gewoon geobsedeerd door de Space Mouse

Een van de meest verrassende online trends in reactie op Dune is de obsessie voor de muis met grote oren, die een prominente rol speelt in de film - en die cruciaal zal zijn voor de verhaallijn in toekomstige films.

De schattige muis, die door de woestijn rent en ook voor zijn jongen zorgt in een zelfgemaakte tent. Fans waren opgetogen over de CGI-creatie en deelden online screenshots van het knaagdier, koesterend over zijn schattigheid en noemden het zelfs de 'echte' ster van de film. Beweeg over, Chalamet.

1 …En de doedelzakken

De willekeurige doedelzak die in de film speelde, had ook bioscoopbezoekers aan het praten. De opname van het traditionele Schotse instrument amuseerde toeschouwers zowel als vermaak, en sommigen maakten zelfs grapjes dat ze steunden voor de doedelzakspeler die tijdens de ceremoniële scène verscheen.

Een fan maakte een meme die suggereerde dat ze achtervolgd werden door het doedelzakspel, en vroeg zich ook af of de instrumentspeler de film levend doorkwam.

Aanbevolen: