Dit is wat fans het leukst zullen vinden aan de nieuwe Michael Jordan-documentaire

Inhoudsopgave:

Dit is wat fans het leukst zullen vinden aan de nieuwe Michael Jordan-documentaire
Dit is wat fans het leukst zullen vinden aan de nieuwe Michael Jordan-documentaire
Anonim

Michael Jordan, algemeen beschouwd als de beste basketballer aller tijden, heeft zes NBA-kampioenschappen gewonnen met de Chicago Bulls. De tiendelige documentaireserie van Netflix, The Last Dance, geregisseerd door Jason Hehir, draait om hoe Jordan en zijn Bulls-teamgenoten domineerden in de jaren negentig.

Aanvankelijk gepland voor een première in juni, werd de serie voorbereid, en het sportnetwerk van Disney en de streamer besloten uiteindelijk om het een paar dagen geleden te lanceren. Wat de aandacht van fans heeft getrokken, is het feit dat Jordan voor het eerst toestemming heeft gegeven voor een lange documentaire over zijn leven en carrière.

Wat te verwachten van de Docu-serie?

Het begon allemaal toen Mike Tollin van Mandalay Sports Media Hehir naderde, die de documentaire Andre The Giant van HBO regisseerde. Toch kan Jordan, afgaande op het verhaal van Hehir, overtuigd zijn nadat er een paar vragen werden gesteld over zijn GEIT-status. Volgens de regisseur is Jordan buitengewoon bescheiden en terughoudend in het bespreken van zijn prestaties.

De serie gaat over Jordan's jeugdwortels, de ongunstige omstandigheden die de Bulls doormaakten voorafgaand aan zijn komst, de opbouw van het team nadat hij hem in 1984 had vastgebonden, en de worstelingen die uiteindelijk leidden tot de eerste van het team. NBA-kampioenschap. Het publiek krijgt ook de eerste vijf kampioenschappen van de Bulls te zien.

Waar zullen fans het meest van houden?

Het beste zijn echter misschien wel de beelden van het seizoen 1997-98, die voor het eerst voor het publiek toegankelijk zullen zijn. In de herfst van 1997 kwamen Jordan, Bulls-eigenaar Jerry Reinsdorf en hoofdcoach Phil Jackson overeen dat een NBA Entertainment-filmploeg het team het hele seizoen zou kunnen volgen.

Hehir gelooft dat beeldmateriaal de drijvende kracht is achter het hele project. Hij zegt dat het de perfecte lens is waarmee zo'n gigantisch verhaal perfect verteld kan worden. De regisseur en zijn team verzamelden meer dan 100 interviews met uiteenlopende onderwerpen, variërend van Jordan's voormalige teamgenoten zoals Scottie Pippen en Dennis Rodman tot rivalen zoals Patrick Ewing, Magic Johnson en zelfs Kobe Bryant. Jordans moeder leest een tranentrekkende brief voor, evenals een paar cameo's van presidenten Obama en Clinton.

Dit is wat NBA-sterren zeggen over ESPN's nieuwe Michael Jordan-documentaire

Het creatieve team wekte de interesse van Jordan en anderen door hen beelden te laten zien van teamgenoten en rivalen die hun kant van het verhaal delen. Zoals Hehir bevestigt, was een van de grootste uitdagingen om er een spannend project van te maken voor Jordan, aangezien hem al is gevraagd wat er maar gevraagd kon worden. Om ervoor te zorgen dat het niet eentonig voor hem wordt om uren achter elkaar op een stoel te zitten, moest er een onderhoudend en stimulerend proces van worden gemaakt. Jordan speelde zelf een integrale rol tijdens het productieproces en gaf bijzonder nuttige aantekeningen.

Waarom de Docu-serie de behoefte van het uur is?

Omdat de wereld verstoken is van live sport te midden van de huidige omstandigheden, hebben ESPN en Netflix, die The Last Dance buiten de VS zal uitzenden, besloten om de serie hoger te zetten, en bijgevolg zal deze nu over vijf weken worden uitgezonden van 19 april tot 17 mei. Dit betekende ook dat Hehir en zijn team dagen en nachten onvermoeibaar moesten werken. Hij stelt dat deze collectieve poging erop gericht was het leven van mensen een beetje minder somber te maken en hun verlangen naar iets fris en nieuws te bevredigen, vooral in de vorm van iets langwerpigs. En de filosofie erachter was om wat afleiding te bieden, hoe tijdelijk ook, aangezien we allemaal samen in deze crisis zitten.

Aanbevolen: