Wat is het vermogen van de maker van 'Squid Game' Hwang Dong-hyuk?

Inhoudsopgave:

Wat is het vermogen van de maker van 'Squid Game' Hwang Dong-hyuk?
Wat is het vermogen van de maker van 'Squid Game' Hwang Dong-hyuk?
Anonim

Als er één show is die de afgelopen tijd de collectieve aandacht van het streamingpubliek heeft weten te trekken, dan is het wel de Zuid-Koreaanse Netflix hit Squid Game. Squid Game debuteerde afgelopen september en werd al snel de meest spraakmakende serie op Netflix. De show bereikte 111 miljoen kijkers, wat het de grootste lancering in de geschiedenis van Netflix maakte.

Maar hoe zit het met de maker van de show? Hwang Dong-hyuk's opkomst naar de top van de streamingwereld was niet van de ene op de andere dag een succesverhaal. In plaats daarvan was het een moeizame reis om bij die illustere 111 miljoen kijkers te komen en de financiële voldoening die de hitshow met zich meebracht. Dus, hoe rijk is hij eigenlijk? Deze lijst zal een blik werpen op zijn vermogen, maar ook op de snelle opkomst van de nu wereldberoemde regisseur.

6 Hij begon films te maken toen hij nog op school zat

Hwang Dong-hyuk's reis begon in 1971 in Seoel, Zuid-Korea. Hij studeerde af aan de Seoul National University met een Bachelor of Arts in communicatie verhuisde Hwang kort na zijn afstuderen naar Los Angeles. Daarna ging hij studeren voor zijn Master of Fine Arts in filmproductie aan USC, terwijl hij doorging met het schrijven en regisseren van zijn eigen korte films, waarvoor hij talloze prijzen heeft gewonnen (DGA Student Award, Student Emmy Award) op weg naar zijn uiteindelijke wereldwijde succes met Squid Game.

5 Het duurde even

De reis voor Hwangs Squid Game, van script tot hitserie, was op zijn zachtst gezegd lang. Het kostte Hwang Dong-hyuk ongeveer 10 jaar non-stop onderwerping en afwijzing voordat Squid Game eindelijk werd opgepakt. Toen de hit echter eenmaal was geproduceerd en uitgebracht, vatte de show vlam. Dat gezegd hebbende, waren er natuurlijk een paar problemen en spanningen onderweg. Volgens ABC New s, Dong-hyuk had dit te zeggen: De eerste game was het moeilijkste en meest angstaanjagende ding om te filmen. Het was alsof je 456 personages zag bewegen volgens de choreografie, alsof je naar een K-Pop -band kijkt. Omdat al deze mensen tegelijk moesten bewegen en stoppen,' zei hij over de ingewikkelde scène. 'Ik wilde dat het publiek een beetje in de war zou zijn.' Moet ik verdrietig zijn? Moet ik geschokt zijn? Is dit grappig? Is dit mooi?' Ondanks het obstakel is het passieproject van Dong-hyuk alom geprezen, en misschien komt er een vervolg aan de horizon (maar hij heeft geen haast om een vervolg te maken.)

4 De show was bedoeld als film

Het lijdt geen twijfel dat Squid Game de aandacht, verbeelding en bewondering van kijkers over de hele wereld heeft getrokken. De streamingsensatie was echter nooit bedoeld als een serie. In het allereerste begin was de hitshow oorspronkelijk bedoeld als een lange speelfilm. Hwang Dong-hyuk's originele geschreven script werd in 2009 geschreven als een film, maar het onvermogen om investeerders binnen te halen leidde ertoe dat Hwang deze visie als een film ontgoochelde.

3 Zijn andere projecten

Hwang stond aan het roer van veel Koreaanse films lang voordat hij de streamingwereld in vuur en vlam zette met Squid Game. Dong-hyuk gaat helemaal terug tot 2000 en zijn overvloed aan korte films zoals "Our Sad Life", en heeft zijn pad gepeperd met opmerkelijke werken. De lijst met speelfilms van de Zuid-Koreaanse regisseur is net zo indrukwekkend met films als My Father, Silenced (met toekomstige Squid Game-acteur Gong Yoo) en 2020s Collectors om er maar een paar te noemen. Met het enorme succes van Squid Game dat hem nu een wereldwijde naam maakt, is het waarschijnlijk dat er veel vraag zal zijn naar Hwang voor andere streamingprojecten voor Netflix.

2 Hij stelde zich altijd de wereldwijde aantrekkingskracht van de show voor

Squid Game is een wereldwijd fenomeen geworden. Het staat op nummer 1 in 94 provincies en is ook vertaald in meer dan 30 talen. Volgens ABC News zei de regisseur dit toen hem werd gevraagd naar de wereldwijde aantrekkingskracht van de show en zijn lichte schok over de ongelooflijke populariteit: "Als je naar de cast van personages kijkt, heb je het elite lid van de samenleving, Sang-woo. Je hebt de blauwe kraag, man uit de middenklasse, Gi-hun (Lee Jung-jae.) Je hebt de migrerende werknemer, Ali. Je hebt Sae-byeoken je hebt Il-nam, die een soort van vertegenwoordigt de hogere klasse, "zei hij. "Ze lijken misschien heel specifiek voor Korea, maar ik denk dat ze de minderheid vormen in elk land ter wereld."

1 Zijn nettowaarde is niet zo veel als je zou denken

Met een enorme hit op zijn handen in Squid Game is het gemakkelijk te speculeren dat het vermogen van Hwang Dong-hyuk een hoog bereik van 7 cijfers. Helaas, het vermogen van de regisseur is slechts 5 miljoen USD Aangezien de show die hij heeft gemaakt een geschatte waarde heeft 650 miljoen USD, Dong-hyuk's financiële positie post- Squid Game is misschien een beetje verrassend voor fans. In een citaat van The Guardian zei de regisseur: "Maar ik heb genoeg, ik heb genoeg om eten op tafel te zetten", vervolgde Dong-hyuk, "En het is niet zoals Netflix beta alt mij een bonus. Netflix betaalde me volgens het originele contract.”

Aanbevolen: