Johnny Bravo' en de klassieke tekenfilms waaraan Seth MacFarlane werkte voor 'Family Guy

Inhoudsopgave:

Johnny Bravo' en de klassieke tekenfilms waaraan Seth MacFarlane werkte voor 'Family Guy
Johnny Bravo' en de klassieke tekenfilms waaraan Seth MacFarlane werkte voor 'Family Guy
Anonim

Family Guy en American Dad maakten cartoonist en stemacteur Seth MacFarlane tot een begrip. Sinds de shows volwassen tekenfilms zijn geworden, heeft MacFarlane ook zijn talenten laten zien met albums (hij heeft een geweldige zangstem, regisseert een paar films (Ted, A Million Ways To Die In The West en Ted 2) en geeft ons de live- actie sci-fi komedie The Orville.

Iedereen moet ergens beginnen, en na zijn afstuderen aan de Rhode Island School of Design begon MacFarlane in de wereld van kindertekenfilms op Cartoon Network en Disney. Het zal sommigen misschien verbazen om te horen dat de man die de pratende, pothead, potty-mouthed teddybeer Ted en de stoelgang geobsedeerde New Englander Peter Griffin uitte, begon met kinderprogramma's, maar het is waar, en gedurende deze tijd zou hij samenwerken met anderen die er ook een zou worden om cartoonlegendes in hun eigen rechten te worden, zoals Tom Kenny en Butch Hartman. Seth MacFarlane werkte aan verschillende Cartoon Network-shows die tegenwoordig als klassiekers worden beschouwd, dus hij oefende veel voordat hij eindelijk zijn succes vond met Family Guy, dat nu een budget heeft van miljoenen dollars per aflevering.

7 ‘Jungle Cubs’

Een van MacFarlane's eerste schrijfcredits was, verrassend genoeg, in een Disney-programma, Jungle Cubs, dat ging over de hoofdpersonen uit The Jungle Book als welpen en baby's. De show werd twee seizoenen uitgezonden en er werden 21 afleveringen gemaakt van 34 segmenten.

6 ‘Ace Ventura Pet Detective’ The Cartoon

Hoewel het een kortstondige show was, leidde de Ace Ventura-rage veroorzaakt door Jim Carey's doorbraakfilmrol in de vroege jaren 90 tot allerlei projecten en spin-offs, zoals speelgoed, een vervolg en deze cartoon die werd uitgezonden op CBS voor drie seizoenen 1996-1999. MacFarlane heeft een schrijftegoed voor 4 afleveringen.

5 ‘Koe En Kip’

MacFarlane heeft minstens drie "Story by"-credits in deze klassieke Cartoon Network-serie. Hij is verantwoordelijk voor het schrijven van de afleveringen "Confused", "Cow's Instincts… Do not It?" en 'Ruimtekoe'. De show werd uitgezonden van 1997 tot 1999 en herhalingen circuleren constant op Cartoon Network.

4 ‘Dexter’s Lab’

Dexter's Laboratory is een van de meest populaire Cartoon Network-shows ooit gemaakt. MacFarlane werkte in 1998 aan Dexter's Lab en schreef credits voor vier afleveringen. Afleveringen van MacFarlane omvatten 'Misplaced In Space', dat ook een alien bevat die is ontworpen door MacFarlane, een thema waar MacFarlane enigszins geobsedeerd door lijkt, zoals blijkt uit zijn werk aan The Orville, zijn beruchte Star Trek: The Next Generation-fandom en het bestaan van Roger the Alien op American Dad. MacFarlane werkte ook aan een aflevering met de titel "Blackfoot and Slim", waaraan hij werkte met stemacteur Tom Kenny, die later de stem zou worden van Spongebob Squarepants.

3 ‘Zoomaten / Larry en Steve’

Hoewel het waar is, zou je een van deze "klassiekers" nauwelijks kunnen noemen, deze twee korte films waren regelmatig te zien op Cartoon Network in hun What a Toon en Cartoon Cartoon-series, die beide kunnen worden beschouwd als testen en / of dumpen gronden voor Cartoon Network-pilots in de jaren negentig. Van de twee kunnen Larry en Steve worden gezien als een eerste proefaflevering voor Family Guy, die oorspronkelijk Life of Larry heette. Als je Larry en Steve goed in de gaten houdt, zie je motieven die je later terugziet in Family Guy. Larry's folie is bijvoorbeeld zijn hond Steve, die behoorlijk op Brian Griffin lijkt, en net als Brian was hij de intellectueel in de dynamiek van de show. De show bevatte ook een piloot met een grote kin en een ietwat nasale stem, wat de eerste versie van Quagmire zou kunnen zijn.

2 ‘Johnny Bravo’

In deze klassieke serie schitterde Macfarlane het meest voordat hij zijn Family Guy-piloot aan Fox verkocht, omdat hij op Johnny Bravo de meeste schrijfcredits verzamelde, 5 afleveringen bijdroeg aan de serie als schrijver en verschillende anderen met " Verhaal door" en "Teleplay door" credits. Afleveringen met zijn officiële naam zijn onder meer 'My Fair Dork', 'The Sensitive Male' en 'Johnny Bravo Meets Adam West' (die hij samen met Butch Hartman, de maker van Fairly Oddparents, schreef). Net als zijn Cartoon Cartoon-piloten zien we elementen die we later prominent zouden spelen in Family Guy. In 'Johnny Bravo Meets Adam West' krijgt Johnny bijvoorbeeld hulp van een bespotte versie van Adam West, die zichzelf speelt. West zou later de burgemeester spelen op Family Guy, ook als zichzelf. Een andere aflevering die MacFarlane schreef, "The Sensitive Male", bevat de stem van Jack Sheldon, die luisteraars zich misschien herinneren als Bill van Schoolhouse Rock. Deze aflevering is van bijzonder belang omdat er meerdere muzikale momenten in voorkomen, een veel voorkomende stijlfiguur in het werk van MacFarlane.

1 Tot slot…

Fans hebben niet alleen Seth MacFarlane te danken aan enkele van de meest iconische stripfiguren voor volwassenen, zoals Peter en Stewie Griffin, maar we kunnen hem ook bedanken voor een aantal behoorlijk goede herinneringen uit zijn kindertijd, ervan uitgaande dat je een van de miljoenen millennials die opgroeiden met tekenfilms en kabeltelevisie. Maar als je bedenkt hoe zelfs de shows van zijn kinderen een paar, zij het subtiele, grappen met een volwassen thema binnenslopen, is het een goede zaak dat hij van Cartoon Network is overgestapt op meer volwassen programmering. Als het kon praten, zou zijn vermogen van meerdere miljoenen dollars het waarschijnlijk eens zijn.

Aanbevolen: